ankusch wyjściowo bałam luteine 2 razy dziennie po 1 tabl., potem zmniejszyłam dawkę na 1 tabl. na noc, a teraz biore 1 tabl. na noc co drugi dzień
Im mniej jej biore tym lepiej się czuję tam na dole :-)
Nie mam żadnych bóli brzucha, ani skurczy, więc chyba Mg spełnia swoją rolę wystarczająco.
kasiente z tym, ze ja zaczełam się częściej podmywać dlatego że czułam dyskonfort, a zatem u mnie nie ma to związku ze zniszczeniem flory bakteryjnej przez częste mycie. Ponieważ dbajac o higiene standardowo raz dziennie nie wystarczało to i kilkakrotnie doprowadzilo do naprawdę silnego swędzenia - jak nigdy dotąd. Zatem podmywaniem, czy smarowaniem zmniejszalam te dolegliwości. Teraz przy 1 tabl. luteiny na 2 dni jest o niebo lepiej - higiena znów standardowa :-) Więc to Lutka byla wszystkiemu winna
Zaczełam brać też Lactibios Femina, a to zadbało o naliżenie pochwy :-) Wreszcie czuje że żyje
lilydelux U mnie objawy nieznacznie się nasiliły tj mdlości czuje po wypiciu np kwaśnych soków. Nieraz ciągnięcie mięśni brzucha. Zmęczenie, senność i rozdrażnienie. W pierwszej ciązy tez tak miałam , że te objawy pokazały się na sam koniec I trymestru.
Czuje, ze w brzuszku wszystko podeszło o kilka centymetrów w górę. Żołądek mam ściśniety, wiec jem mikroporcje, ale za to niemal non stop, cos wcinam. Jelita mam tez wyżej i nieraz, gdy one trawią, to widze jak mi się brzuch rusza
To mi przypomina ruchy dziecka z zaawansowanej ciąży. Macica twarda, ale już nie boli gdy np założe jakieś ciaśniejsze leginsy czy spódnice.
andrzelika na bolące sutki mozna zastosować,
Bepanthen, 5%, maść, 30 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
sama stosowałam -100% skutecznosci (także na odparzoną pupę dziecka)
albo
Maltan, pielęgnacja brodawek sutkowych w okresie ciąży i karmienia, 40 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
albo
Oceanic AA Therapy Ja i Mama, maść do brodawek sutkowych, 30 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Z tego co widze to skład niemal ten sam.... ;-)
haszkal współczuje przeżyć przy świątecznym stole - lepiej unikaj tesciowej i rozmów z nią jak ognia
Sama wiem, ze opowieści z porodówek to bardzo zły temat do rozmowy z kobietą ciężarną. Zazwyczaj męczy psychicznie i napędza obawy :-( Dlatego zawsze, gdy kolezanki mnie pytały o poród, upewnialam sie kilka razy, czy one chcą o tym usłyszeć
niuniunia u mnie tez brak sluzu. Jeśli matrwi cie ten fakt zapytaj gina czy możesz brać coś, aby zadbac o nawilżenie.
Min takie bezpieczne w ciąży.
Lacibios Femina, kapsułki, 10 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
FEMINELLA VAGI C TABLETKI DOPOCHWOWE 6 TABLETEK - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl