reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

ooo a to Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie to ja chyba sobie kupie bo mam mniej wit A niz falvit mama. Aczkolwiek moj gin powiedzial ze skoro tam jest 100% cyli 800mikrog to znaczy ze jest to bezpiecna dawka i nie mam sie co przejmowac, i gdybym przedawkowala i byloby cos nie teges to by juz bylo widac;) ale i tak kupie bo i tak falvit mi sie konczy:D

EDIT: tylko doczytalam ze tam jest tylko 30kapsulek a FV mama ma 60 a kosztuje mniej:/

Ostatnia edycja:
reklama
nimfii ja gaviscon brałam w poprzedniej ciąży,ale to raczej na zgagę,bo mnie strasznie męczyła pod koniec i pomagało:tak: Nawet nie wiedziałam ,ze to na nudności też jest.
Teraz oprócz kwasu foliowego nic nie biorę ,bo gin powiedział,ze nie trzeba,tylko mam się zdrowo odzywiać i jesć dużo owoców,a jeśli bym bardzo chciała to mogę sobie kupic femibion.

kasiente Maturelle polecil mi gin bo powiedzial ze to jest juz najlepszy i najdroższy lek z witaminami dla kobiet w ciąży. Zawiera wszystko w takich dawkach jak trzeba. Ja mu wierze :-) Uznal ze Femibion i Prenatal ktore teraz biore (i bralam w pierwszej ciązy) sa mniej zaawansowane. A skoro trafila mi sie taka dobra okazja w tej aptece to na pewno kupie te witaminki które podalam w linkach. Tylko ze w innych aptekach one sa dużo droższe!
Co lekarz to inne zdanie. Na pierwszej wizycie bedac w ciazy uslyszalam od innego gina ze moge brac jakie chce tabletki witaminowe, bo one wszystkie to jedno i to samo. Jednak po skladzie najlepiej widac ze nie jest jedno i to samo :tak:

Madzia dokladnie na ulotce jest napisane ze to na zgage i niestrawnosc, a mnie wlasnie męczy takie uczucie kwaśności nieraz, wiec spróbuje to, może zadziala. Jesli lek ma za zadanie zminimalizowac kwasy żołądkowe to powinien pomóc też na mdłosci, dlatego tak napisalam, ale to już każda mama musi spróbować po sobie. Mnie na mdlosci wystarcza wit B6, wiec te tabletki bede żuć tylko w nagłych wypadkach - w samochodzie :p

Ostatnia edycja:
Widzę, że w tym Pharmaton Matruelle są już kwasy omega (DHA), stąd ta cena pewnie, :-) wszystkie preparaty z DHA dla ciężarnych mają takie kosmiczne ceny :-)
Ja jednak wolę Mumomega, bo tam dodatkowo (oprócz omega 3) jest też omega 6 z ekologicznie uprawianego wiesiołka.

Hej dziewczynki:)

Mnie właśnie zalecił gin Pharmaton Matruelle, kupiłam w środę, cena 38 zł, ale znowu mam mdłości iwymiotuję , nie jestem na razie w stanie połknąć tej tablety - gigantyczna jest, a ja mam problem z połknięciem nawet malusiej, ale za to pachnie jak czekolada ;)

pozdrawiam-y;)

PregnaPLUS ( z drugiego linku jaki podalam) tez zawiera kawsy omega DHA , ale za to mniej innych witamin. Jest o 10 zl tanszy.
Sklad mozna porownac na linkach ktore wkleilam strone wczenisje.
gola ten pregnaPlus to sa male tabletki :-) wiec jesli chcesz to mozesz sie im przyjżeć.

chyba sobie kupię te witaminy z kwasami następnym razem, zapisałam się do programu 'mama i maleństwo' w aptece DOZ, fajne promocje mają, później może się przydać

ja biorę Falvit mama i moja gin powiedziała, żebym zmieniła na jakieś z kwasami omega, bo te nie wspomagają odpowiednio budowania mózgu maleństwa, ale mam jeszcze prawie całą paczkę, więc najpierw dokończę te a później będę szukać czegoś dobrego i w dobrej cenie..

juliet ja mam w DOZ karte dla "mamy i maleństwa" i jakąś dla ludzi aktywnych, czy jakoś tak. Wiec sprawdzam katalogi i kupuje to co moze mi sie przydac :tak: |Dodatkowo jak zamówisz z interentu to placisz jeszcze mniej niż idąc od razu do apteki.

Systematycznie i powoli odstawiam Luteine dopochwową, bo jeszcze 3 dni do końca trymestru, a ja już nie mogę wytrzymać z tą Lutką :-( Suchość wraz z pieczeniem i swdzeniem nie dają mi żyć. Podmywam się, jak tylko mam okazję, podcieram chusteczkami nawilżajacymi, smaruje krememi nawilżającymi i na odparzone pupki niemowlęce :-p I nic.... Niewiele pomaga. Dlatego ciesze się że niebawem a mną I trymestr. Mam nadzieje że sam Mg wystarczy ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
nimfii a jaką dawkę teraz bierzesz tej luteiny...?
bo ja 2x1 docipnie i już mam jej dosyć idę w czwartek do gin i mam nadziej że te dawkę mi zmniejszy aż przestane ją brać...brałam ją przed ciążą 3 m-ce a potem 2 miesiące przerwy i teraz jak w ciąży to od 4 tyg a już niedługo w 13t wejdę
tylko na szczęście jak na razie żadne świństwo mi się nie zrobiło po drodze..bo jak przed ciążą brałam to jakieś zapalenia mi się robiły itp miłego dnia ja idę badania robić na czwartek

Do góry