reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Dzis noc była okropna. Zgaga mnie meczyła, było mi nie dobrze, czułam się okropnie ciężko. Poszłam do WC i zakuło mnie okropnie w podbrzuszu. Ale chwila i przeszło.
Zastanawiam sie czy mam co kolwiek jeść, bo co zjem to zgaga i nie dobrze mi. Tak jak np. teraz po sniadaniu... :-/
a wcale nie jem ciężko strawnych rzeczy :-/

Andrzelika mi się wydaje, że ogólnie od kremów przeciw rozstępom dostałam uczulenia bo najpierw miałam Perfecta Mama, a teraz kupiłam Ziaji i to się trochę nasila. Poza tym odczuwam jakby krosteczki małe na brzuchu po tym kremie i wydaje mi się, że to chyba uczulenie... Spróbuję teraz nie używać tego kremu tylko zwykłego balsamu Garniera może mi przejdzie
Niuniunia na początku ciąży kupiłam Dax kosmeticks i dostałam "kaszki" na brzuchu - mnie uczulał

Justyna, kup sobie w aptece Gaviscon w zawiesinie, mi bardzo pomaga! z domowych sposobów polecam mleko, jeżeli jeszcze nie wypróbowałaś :-)

A u mnie ostatnio samopoczucie takowe,tzn czesto mnie glowa boli,nie wiem czy to efekt tych znieczulen,bo mnie nigdy glowa tak nie bolala czesto:dry: a i do tego mam uczucie w jednej nodze wiecznego zdretwienia,na samym poczatku myslalam ze to przez te opuchlizne po porodzie i mialam nadzieje ze po zakonczeniu brania zastrzykow i jak opuchlizna zejdzie to ze to zdretwienie tez,no ale coz wszystko zniko oprucz tego zdretwienia i mrowienia w prawym udzie:confused: pewnie efekt znieczulenia ZZO,bo takie dawki co mi zapodawali a i tak nie dzialalo to i tak sie ciesze ze nic powaznego mi nie uszkodzili.
Czy ktoras z dziewczyn po ZZO ma jakies dziwne objawy??

Ssabrinaa Ja miałam ZZO i też dosyć dużo tego dostałam, bo do CC a potem jeszcze przez 12 h mi podawali do cewnika jak bolało, ale nie zauważyłam u siebie żadnych skutków ubocznych. Natomiast za każdym razem jak mi podawali kolejną dawkę to anestezjolog mi mówił żebym leżała prosto i przez ok 20 min nie zmieniała pozycji, nie zginała nóg itp. bo jak się lek źle rozejdzie to mogą być potem dolegliwości bólowe. Może u Ciebie coś takiego wystąpiło...Chociaż bół głowy może być też spowodowany burzą hormonalną i po połogu te bóle powinny minąć:tak: Tego Ci życzę...

Ssabrina ja miałam ZZO, nie jakieś końskie dawki, normalne i bolała mnie głowa przez ponad dwa tygodnie po porodzie, nie jakoś strasznie ale na tyle mi dokuczało, że zażywałam Paracetamol od czasu do czasu, tak kojarzyłam że to może po ZZO, dodatkowo w dniu porodu bardzo mi ciśnienie skoczyło do góry i też się utrzymywało podwyższone ze 2 tygodnie po porodzie, więc ta głowa mogła mnie boleć również od ciśnienia, sama nie wiem:confused:

Ssabrina: moje znieczulenie było trochę nieudane bo czułam skurcze w prawej pachwinie tak jakby mi ktoś tam wsadził balonik i w czasie skurczu za mocno nadmuchał... W porównaniu do bólu skurczy (100%) bolało na 20%. Potem przez 2 tygodnie podczas korzystania z toalety czułam właśnie w tej pachwinie ból... Nic poza tym.

Kregosłup! Auc! to to na co moge narzekać.. rano ok, w południe gorzej a wieczorem chciałabym go wymienić na lepszy model :-/ Myślałam ze jak na brzuszku bedzie lżej to i kregosłup bedzie ok, ale gdzie tam :eek:

reklama
Justyna, a nie pochylasz się za bardzo? Bo ja miałam taki problem jak za dużo się garbiłam z małym na rękach (w końcu to też parę kilo),problem się też rozwiązał po kupnie przewijaka zakładanego na łóżeczko :)

Do góry