reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Na zgagę Reni mi mleko w tej ciąży nie pomaga (w pierwszej pomagało)ktoś podpowiedział o Reni i jest rewelacja !!!Zjadam już 4 opakowanie po 48 tablet lekarz powiedział, że jest niegroźne dla dzidzi bo się dalej nie wchłania tylko likwiduje zgagę!!

reklama
mi Rennie w pewnym momencie już przestało pomagać, za to genialnie działa Gaviscon, kupiłam bo kiedyś Nimfii polecała, w smaku ta zawiesina jest obleśna, ale pomaga natychmiast, polecam, zwłaszcza w zawiesinie, bo tabletki to już nie to samo :-)

a ja dzisiaj czuje letkie kłócia w brzuchu i tak jakby miała dostać okres... może coś z tego będzie ;) wczoraj skurcze wyszły na ktg to może się rozwinie dalej, a tak już bym chciała idę chyba zaraz auto posprzatać może mnie ruszy :p

Wczoraj cały dzien czulam sie jakas słaba. Głowa mnie bolała i co zjadłam robiło mi sie nie dobrze.
W nocy cos kolo 1:30 przebudziłam się, lewa noga strasznie mnie rwała i kuło mnie w pachwinie po lewej stronie, aż się popłakałam... ergh... :-/

A mnie ostatnio codziennie zgaga meczy :-( a w nocy czasem obudzi mnie taki bol dloni albo barku ehhh a chodzic to juz ledwo chodze,a jak wstaje z lozka to mnie cale krocze boli a jak chodze to czuje sie jakby mnie ktos kopnal w nie rwie i boli i tak samo podbrzusze,oj synek wylaz juz nooo......

A ja jak się budzę to obolała, bo mały tak mi brzuch naciąga przez noc i kopie po żebrach, że ledwo przekręcam się z boku na bok z tym ciężarem w brzuchu, ostatnio też na maksa mnie zgaga męczyła, bo skusiła mnie pepsi chyba bąbelki źle podziałały :p no i jakiś nawyk głupi mi się zrobił jak śpię zaciskam ręce w piąstki, co później rankiem skutkuje to, że mam zdrętwiałą rekę i bolą mnie kośći w palcach tak zaciśnięte mam jakieś dziwne, ale się pilnuje żeby tak nie robić, bo później rękoma ledwo coś mogę zdziałać...

Mnie skurcze męczyły w szpitalu. Jak jest na ktg to napięcie macicy (dolny wykres) to dochodziło mi do 60 ale ustąpiło. Położne podpowiadały, że mogą to być skurcze przepowiadające. Teraz skurczy nie mam, za to mega bóle brzucha przy przekręcaniu się. Nawet teraz siedząc przed komputerem boli mnie brzuch, chyba mała mi naciska na jakieś wnętrzności albo nerwy stąd te bóle...

Zgaga mnie tak samo męczy. Jak jest bardzo duża i rennie nie pomaga to sięgam po gaviscon tylko skończył mi się wczoraj i zostało mi tylko rennie...

Za to swędzi mnie wiecznie brzuch i całe cialo. najgorzej jest wieczorami przed snem i w ciągu nocy kiedy to budzę się żeby się wydrapać bo nie daje rady już...

Dziewczyny ja mam tak mega wielkie i okropne rozstępy na brzuchu i udach, że jest mi przykro jak na siebie patrzę:((((

reklama
niuniunia ​one zbledną i mogą być praktycznie nie widoczne po porodzie, ja mam na lewym cycku! pod spodem

Do góry