reklama
Iwonka1985
Fanka BB :)
ja to w poprzedniej ciąży nie wiedziałam nawet jakie mam łydki opuchnięte, to się dopiero okazało ok 2 godziny po porodzie jak zobaczyłam że to na czym stoję to 2 patyczki w ogóle nie przypominające tego co widziałam pół ciąży, aż mi skóra wisiała pomarszczona. Teraz też mam podobnie. A nie wiem jak nogi ale chyba jak cała byś była opuchnięta andrzeliko to mogłoby to oznaczać zatrucie ciążowe coś mi się przypomina. Bo nogi i ręce opuchnięte to normalka w ciąży.
Ja się właśnie obudziłam z drzemki i spałam 2 godz na 1 stronie no i mam tą stronę twarzy spuchniętą, poczekam na rozwój sytuacji.
Ja się właśnie obudziłam z drzemki i spałam 2 godz na 1 stronie no i mam tą stronę twarzy spuchniętą, poczekam na rozwój sytuacji.
AniaSm
puchnięcie może świadczyć o zatruciu ciążowym ale do tego musiałabyś mieć wysokie ciśnienie , białko w moczu itp możliwe że lekarz dmucha na zimne ;-)Dziewczyny mam pytanie, też macie takie spuchnięte nogi??? Mój lekarz powiedział ,że jak spuchną mi bardziej niż ostatnio mam już jutro jechać do szpitala, a co może się od tego stać, że puchną...???
najważniejsze że wyniki badań masz dobre wtedy to jest normalne ;-) , w pierwszej ciąży miałam podobnie z butami więc poszłam kupić sobie kozaki i niestety sprzedawczyni musiała mi je zdjąć bo ja nie byłam w stanie , tym razem mnie to ominełoMnie puchną bardzo, do jesiennych butów nie zmieściłam stóp (mimo, że buty wiązane), ale lekarz mówił, że to normalne.
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Teraz odkryłam że mam małą czerwoną wysypke na wielkim brzuchu i to ona mnie swędzi a nie tylko tam gdzie skóra popuściła ... Od ostatniego KTG tak mam, może sobie wmówiłam że to od tych pasków co wszystkim zakładają?Z tym Fenistilem trzeba by było sprawdzić, ale spokojnie możesz sobie wapienko zapodać. A najlepiej smaruj jak najwięcej, możesz balsam włożyć do lodówy :-)
Nie wypukła ale czerwona drobna wysypka
wapienko piję 2 razy dziennie, smaruję conajmniej 3x ale jak to nie sucha skóra po prostu to smarowanie wiele mi chyba nie da :-(
Ja też się nie mieszczę w swoje stare buty, musiałam kupić nowe, spuchnięte stopy mam koszmarnie! Kupiłam sobie też fajowe kapcie do szpitala hehe no i co z tego, jak są wsuwane i stopa mi mniej więcej do połowy włazi, reszta depcze po podłodze, musiałam kupić nowe, na paski i je na maksa rozszerzyć. Moja mama miała ze mną w ciąży tak samo, jakiś czas po porodzie opuchlizna zeszła więc się nie przejmuję tym za bardzo.
Margana
onanana nie chcę Cie martwić, ale juz kilka kolezanek mówiło, ze im urosły stopy po ciąży o rozmiar a nawet dwa Że niby chodzi o to, ze przed porodem więzadła się rozciągają nie tylko w miednicy, ale wszędzie i w stopach też i mogą juz tak zostać. Mam nadzieję, ze Ci jednak przejdzie!
reklama
Iwonka1985
heh ja obrączki nie noszę już 2 lata bo najpierw spuchłam i przytyłam a potem nadmiaru kg nie zrzuciłam bo planowałam kolejną ciążę w niedługim czasie a że nie chudłam sama z siebie to nie chciało mi się zadręczać dietami Wczoraj mój mąż po powrocie z pracy stwierdził że mam łapy jak goryl bo strasznie spuchłam.
Do tego męczyły mnie skurcze bardzo bolesne podobne do tych prawdziwych od 23 do 4 rano co 3 min, z parciem na pęcherz i ból pleców, nawet kąpiel nie pomogła o 24 już myślałam żeby do szpitala jechać ale jakby się okazało że nie rodzę to mąż musiałby i tak do pracy jechać a on wiecznie w rozjazdach więc musi być wyspany i tak czekałam aż w końcu przeszło. Zobaczymy jak dziś nocka minie
Do tego męczyły mnie skurcze bardzo bolesne podobne do tych prawdziwych od 23 do 4 rano co 3 min, z parciem na pęcherz i ból pleców, nawet kąpiel nie pomogła o 24 już myślałam żeby do szpitala jechać ale jakby się okazało że nie rodzę to mąż musiałby i tak do pracy jechać a on wiecznie w rozjazdach więc musi być wyspany i tak czekałam aż w końcu przeszło. Zobaczymy jak dziś nocka minie
Podziel się: