reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Niuniunia, mirelka - jak pojedziecie na IP to zostawią was w szpitalu na obserwacji, nie lepiej umówić się na wizytę u swojego gina i powiedzieć mu o problemie?

reklama
Mirelka jeśli masz lekarza jak ja, że w każdej chwili możesz do niego zadzwonić i on Ci powie co i jak bądź Cię zbada to szybciutko dzwoń. Ale jeśli nie to jedź na IP. Ja tak miałam kilka razy...

dzięki dziewczyny, strasznie fajnego mam lekarza napisałam smsa a on zaraz oddzwonił pytał jak ze stolcem jak często się wypróżniam właśnie tutaj chyba mam problem, wypróżniam się codziennie nawet 2 razy ale od paru dni meczę się przy tym a wiem chyba dlaczego od paru dni jem białe pieczywo a zawsze jadłam żytnie bułeczki i było ok, kazał zażywać nospę i do jutra jak nie przejdzie to mam podjechać do niego na USG popołudniu
dzięki jeszcze raz myślę że wszystko będzie ok dzidzia daje znać o sobie tyle dobrze.:tak:

mirelka, ja jakiś czas temu miałam taki właśnie straszny ból z jednej strony w podbrzuszu, też się wystraszyłam - okazało się, że to jelito, nie mogłam się załatwić. Mam nadzieję, że zaraz Ci przejdzie, zawsze możesz też podjechać do gina, będziesz spokojniejsza

Mirelko oby już dzisiaj było lepiej i usg wyszło dobrze.

Co do terminu to ja i w pierwszej ciąży i teraz mam liczone wg pierwszego usg.Chociaż Maciuś urodził się blizej terminu z OM (1 dzień po) ;-)
Teraz jednak mi ten termin z OM w ogóle nie pasuje,bo wiem kiedy była owulka,a była dość szybko,bo jakoś 10 dc i wiem kiedy doszło do zapłodnienia,więc nawet licząc tak termin z pierwszego usg bardziej pasuje. Jasne ,ze te terminy na każdym usg się zmieniają i wychodzą inaczej (u mnie wcześniej),ale obydwaj ginekolodzy u któych byłam przyjęli termin z tego pierwszego usg. 3,5 roku temu w UK też tak mi przyjęli.Wydaje mi się,ze to jest bardziej prawdopodobny termin,bo długość cyklu,dzień owulacji oraz dzień zapłodniena mogą być rózne,a w liczeniu terminu z OM przyjmuje się standard.

Ja już mam stersa,bo w poniedziałek wracam do pracy:szok: Dopiero w środę mam wizytę i tez się boję czy aby nie odeśle mnie z kwitkiem co do L4.Wczoraj kumpela mi powiedziała,ze ten gin boi się dawać L4,bo ma częste kontrole i dlatego taki niechętny.

myślę że to coś z jelitami od paru dni mam zaparcia dziś też ciężko było mi się wypróżnić, ale zajadam się już błonnikiem i białe pieczywo wyrzuciłam z jadłospisu mała się wierci tyle dobrze, nie ma tak żeby było dobrze każdy przechodzi jakieś stresy oby do końca jakoś przetrwać

reklama
Dziewczyny od kilku dni czuję jakby mnie krocze bolało. Jak poleżę trochę to potem jak wstanę czuję tam jakiś taki ucisk i nie że od pochwy tylko bardziej od pachwin. Ma któraś z Was tak?? Myślicie że to normalne na tym etapie???

Do góry