reklama
Nimfii ja mam identycznie jak ty.Nie wiem od czego to zalezy.Czuję sie jakbym zaraz miała rodzić.A tu jeszcze 3 m-ce.
Tez sie czujesz tak, ze łapie cie silne przeczucie, ze urodzisz w październiku, albo nawet we wrześniu? Bo ja mam teraz tak, ze wiele objawów przedporodowych widze i jeszcze stresik bierze mnie, że nie zdarze wszystkiego przygotowac. Dramat!
madziu walcz o swoje prawo do L4 !!
czuje sie dzis jak hipopotam taka wielka .
niekiedy mam wrazenie , że przyez te silne kopniaki dzidzius chce mi powiedziec , ze ma dość siedzenie u mnie i chce juz wychodzic. najgorzej jest w nocy kiedy ja juz usypiam i nagle czuje ze mi tam ten czlowieczek harcuje w brzuchu. tak jakby sie w berka z kims bawil.
no i teraz jak on/ona tak daje popalic i tak bryka to wydaje mi sie, ze sie wczesniej urodzi. jakis taki film złapałam , ze z końcem pazdziernika , tak 2 tyg przed terminem bede rodzic. dziewczyny tez tak macie ??
Mnie sie wydaje ze nawet wczesniej niz te 2 tyg przed terminem....
Ale to wszystko przez te skurcze i twardnienie brzuszka. W pierwszej ciazy mialam choc cos na podtrzymanie ciazy, a teraz nic.... Pewnie stad te moje obawy.
paulapauletta ja też biorą tą opcję pod uwagę (wcześniejszy poród), choć bardziej wydaje mi się jakoś , że to się rozwinie ale w drugą stronę i urodzę po terminie;-D
Dziewczyny wy w suwaczkach macie termin z USG czy z OM? Bo ja mam z USG a zOM to już bym była niby 29t 1d
Ja mam termin wg OM.
Ale nie ma sie co tym sugerowac Zwlaszcza jak jest rozbierznosc miedzu terminami OM a USG, to i tak nie znamy dnia ani godziny porodowej
Bylam przekonana ze Macka urodze jakos miedzy terminami z OM i USG, a urodzil sie kilka dni wczesniej i jakos tak... niespodziewanie. A mialam tak wiele planow tego dnia gdy trafilam do szpitala.
ankusch
Fanka BB :)
Ja mam w karcie wpisany termin na 2.11 bo gin mówiła że liczy się ten z ostatniej miesiączki a nie usg..i aby na usg nie patrzeć jak data się zmienia ...za tydzień idę na wizytę chyba moją malutka zobaczę już doczekać się nie mogę...już chciałabym ją tulić :-)
Niuniunia20
Ja wg OM mam termin na 24 listopada, a z USG na 30 listopada. Też mój gin mówił żeby nie patrzeć na termin z USG bo często się zmienia...
Dziewczyny mam pytanie bo nie mam siły już szperać wszystkich stron na całym naszym forum, macie już skurcze? Ja mam często skurcze, w nocy mnie łapią albo wieczorem jak leżę, czasami pod rząd, że aż się nie da siedzieć...
Dziewczyny mam pytanie bo nie mam siły już szperać wszystkich stron na całym naszym forum, macie już skurcze? Ja mam często skurcze, w nocy mnie łapią albo wieczorem jak leżę, czasami pod rząd, że aż się nie da siedzieć...
Gola84
niuniunia ja mam skurcze brzuszka kilka razy dziennie, brzuchol wtedy mi twardnieje na kilka - kilkanaście sekund, nie boli nic, ale nieprzyjemne to jest. Nie wiem o jakie chodziło Ci skurcze, bo skurczy nóg nie mam i na razie nic kompletnie mi nie puchnie (odpukać;-))
Ja wg OM mam termin na 24 listopada, a z USG na 30 listopada. Też mój gin mówił żeby nie patrzeć na termin z USG bo często się zmienia...
Niestety z ich powodu, a raczej "twardnienia" brzucha" (stawia się") już 6 tyg jak leżę:-(
niuniunia czuje twardnienie brzuszka a czasem i bolesne skurcze. Dodatkowo skurcze miesni nóg. Jesli czujesz dyskonfort to bierz Nospe albo chociaz Magnez
Choc i one niekoniecznie pomoga. W pierwszej ciazy musialam miec silniejsze leki rozkurczowe.
Choc i one niekoniecznie pomoga. W pierwszej ciazy musialam miec silniejsze leki rozkurczowe.
Niuniunia20
No właśnie mnie często łapią skurcze brzucha, często mam też takie bóle jak miesiączkowe tylko 2 razy silniejsze...
Ostatnio czytałam wypowiedź położnej, że często do przed wczesnego porodu jak się organizm kobiety do niego szykuje. Mam nadzieję, że nie czeka mnie przed wczesny poród...
Ostatnio czytałam wypowiedź położnej, że często do przed wczesnego porodu jak się organizm kobiety do niego szykuje. Mam nadzieję, że nie czeka mnie przed wczesny poród...
dziewczyny pomóżcie nie wiem co mi się dzieje, pojechałam po 11.00 na zakupy dobrze się czułam ale jak tak chodziłam to po godzinie zaczęłam mieć taki dziwny ucisk w podbrzuszu nie dałam rady dłużej chodzić musiałam wracać do domu od razu się położyłam podbrzusze dalej bolała leżałam tak chyba z 4 godz wzięłam 2 nospy i 2magnezy przeszło ale jak wstałam i zaczęłam chodzić znowu mnie zaczęło uciskać w podbrzuszu jak by mi miało zaraz coś wypaść no i tak leżę prawie cały dzień za każdym razem jak próbuję wstać ucisk podbrzusza się pojawia nie wiem czy nie jechać na IP co myślicie o tym.:-(
reklama
Podziel się: