reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samochód...

witch84

Fanka BB :)
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :p

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

reklama
reklama
Tam mnie nie bylo. Nie miałam czasu na szukanie i dochodzenia. Ale juz kupiłam w tym roku nóweczki. Na gdzies 2 lata mi starczy. Następne już mam upatrzone - zakochałam sie wrecz w Cupra- ma w sobie to co oczekuje po autku. Czekam az po kolejnej Genewie okreslą sie jedynie czy Formentor ruszy z produkcją tyle że z silnikiem mocniejszym niz 244, bo teraz mam 300 i to niezbędne minimum.
Co to VW to straciłam już zaufanie. Nawet użytkowe przestaje mi sie podobać. Doposazyłam je dosc solidnie, przez.co mało nie kosztowalo i ciagle.jest cos. No i silniki maja słabe jak na takie gabaryty. No ale nie o tym watek :)
A byłaś w Motorpolu na Pięknej? Skoro podoba Ci się jakieś auto to może warto odwiedzić też inne salony i sprawdzić czy rzeczywiście problem dotyczy wszystkich modeli czy tylko konkretnego salonu.

Tam mnie nie bylo. Nie miałam czasu na szukanie i dochodzenia. Ale juz kupiłam w tym roku nóweczki. Na gdzies 2 lata mi starczy. Następne już mam upatrzone - zakochałam sie wrecz w Cupra- ma w sobie to co oczekuje po autku. Czekam az po kolejnej Genewie okreslą sie jedynie czy Formentor ruszy z produkcją tyle że z silnikiem mocniejszym niz 244, bo teraz mam 300 i to niezbędne minimum.
Co to VW to straciłam już zaufanie. Nawet użytkowe przestaje mi sie podobać. Doposazyłam je dosc solidnie, przez.co mało nie kosztowalo i ciagle.jest cos. No i silniki maja słabe jak na takie gabaryty. No ale nie o tym watek :)
Ja rozumiem, że chcesz się pochwalić czym jeździsz i co masz, ale w TYM wątku koleżąnka potrzebowała pomocy w doradzeniu jakie auto ma służyć jej i jej rodzinie, by było bezpieczne i mało awaryjne. Nie sądze by 310-konna zabawka była rozsądną opcją by wozić dzieci. Chyba że chce się ścigać z innymi rodzicami.

Nie wiem gdzie tu widzisz "chwalenie"... przykre, ale niestety komentowanie w tonie tak teraz typowo że aż "normalne".
Kazdy kierowca wie ze moc silnika to= bezpieczeństwo. Czas reakcji auta na głupote innych kierowcow.
Tez mam dziecko i jestem w 7mcu ciaży. Nie wsiadłabym do auta-zabawki.
Za długo sie staraliśmy o dzidziusia żeby narażać siebie i jego. Zatem nie odbiegaj od tematu wątku.
Dlatego jako kierowca z kilkudziesieciotelnim doświadczeniem polecam co w mojej ocenie jest najlepsze
Ja rozumiem, że chcesz się pochwalić czym jeździsz i co masz, ale w TYM wątku koleżąnka potrzebowała pomocy w doradzeniu jakie auto ma służyć jej i jej rodzinie, by było bezpieczne i mało awaryjne. Nie sądze by 310-konna zabawka była rozsądną opcją by wozić dzieci. Chyba że chce się ścigać z innymi rodzicami.

Na dojazdy z dziećmi nie będę kupować samochodu, który pewnie min. 200tys. kosztuje.
Chcę coś za połowę tej ceny ;-)

A jeśli chodzi o silnik, to min. to 150KM, a najlepiej ok 180. Poprzeglądałam strony - i tak jeszcze w zasięgu cenowym wpadła mi w oko Kia Sportage. Może jakoś w przyszłym tygodniu uda mi się do nich zajrzeć.

Na dojazdy z dziećmi nie będę kupować samochodu, który pewnie min. 200tys. kosztuje.
Chcę coś za połowę tej ceny ;-)

A jeśli chodzi o silnik, to min. to 150KM, a najlepiej ok 180. Poprzeglądałam strony - i tak jeszcze w zasięgu cenowym wpadła mi w oko Kia Sportage. Może jakoś w przyszłym tygodniu uda mi się do nich zajrzeć.
Witch84 j naprawde polecam cos typu suv. Mega wygodne z dziecmi, bo siedzisz wyzej, duzo widzisz, wkladanie do fotelikow tez jest latwiejsze.
W cenie, o ktorej piszesz ja bym brala mazde cx3. W tamtym miesiacu mazda 6 zostala uznana za najbezpieczniejsze auta marki premium, a mazda jako marka za jedna z najbardziej bezpiecznych.
Maja przyjemne silniki, nic wyzylowanego na sile, a przy tym to solidna, bardzo malo awaryjna marka.
Serio, warto sie zainteresowac.
Ja mam opla crosslanda, jestem zadowolona, nawet bardzo, ale gdybym miala wiekszy budzet, bralabym mazde.

Oglądałam cx-3 i cx-30. Wg mnie za mało miejsca z tyłu mają. Moje dzieci zaakceptowały jedynie CX-5. Ale tam cena już też nieco wysoka. W salonie stała wersja za prawie 170tys. A silniki mazdy mają do 150KM i wg mojego mechanika nie mają dynamiki jazdy.

Skoro mąż ma skodę - to jeszcze zobaczę w jakiej cenie mogę dostać kodiaqa i karoqa. I chyba jeszcze jest nowa - kamiq.

Oglądałam cx-3 i cx-30. Wg mnie za mało miejsca z tyłu mają. Moje dzieci zaakceptowały jedynie CX-5. Ale tam cena już też nieco wysoka. W salonie stała wersja za prawie 170tys. A silniki mazdy mają do 150KM i wg mojego mechanika nie mają dynamiki jazdy.

Skoro mąż ma skodę - to jeszcze zobaczę w jakiej cenie mogę dostać kodiaqa i karoqa. I chyba jeszcze jest nowa - kamiq.
Interesowały Ciebie kubełki - to może spytaj przy okazji o wersje VRS ewentalna opcje samego wnetrza. :)

reklama
Ja kocham moje Audi A4. Kombi, automatyczna skrzynia biegów, a pali w trybie mieszanym ok 5l. Codziennie dojeżdżam samochodem do mojej szkoły ok 70km - 50km autostrada/ekspresówka i 20 przez miasto. Jedynie, co bym w tym samochodzie zmieniła, to po prostu kupiła większy model. Przy wycieczkach 5 osobowych (w tym dwa foteliki) z tylu jest mało miejsca. Dlatego myślę, ze następnym razem poproszę męża o A6. Jednak Audi jako markę polecam, nie zmieniłabym na nic innego[emoji173]️

Do góry