reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samochód...

witch84

Fanka BB :)
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :p

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

reklama
reklama
Tam mnie nie bylo. Nie miałam czasu na szukanie i dochodzenia. Ale juz kupiłam w tym roku nóweczki. Na gdzies 2 lata mi starczy. Następne już mam upatrzone - zakochałam sie wrecz w Cupra- ma w sobie to co oczekuje po autku. Czekam az po kolejnej Genewie okreslą sie jedynie czy Formentor ruszy z produkcją tyle że z silnikiem mocniejszym niz 244, bo teraz mam 300 i to niezbędne minimum.
Co to VW to straciłam już zaufanie. Nawet użytkowe przestaje mi sie podobać. Doposazyłam je dosc solidnie, przez.co mało nie kosztowalo i ciagle.jest cos. No i silniki maja słabe jak na takie gabaryty. No ale nie o tym watek :)
A byłaś w Motorpolu na Pięknej? Skoro podoba Ci się jakieś auto to może warto odwiedzić też inne salony i sprawdzić czy rzeczywiście problem dotyczy wszystkich modeli czy tylko konkretnego salonu.

Tam mnie nie bylo. Nie miałam czasu na szukanie i dochodzenia. Ale juz kupiłam w tym roku nóweczki. Na gdzies 2 lata mi starczy. Następne już mam upatrzone - zakochałam sie wrecz w Cupra- ma w sobie to co oczekuje po autku. Czekam az po kolejnej Genewie okreslą sie jedynie czy Formentor ruszy z produkcją tyle że z silnikiem mocniejszym niz 244, bo teraz mam 300 i to niezbędne minimum.
Co to VW to straciłam już zaufanie. Nawet użytkowe przestaje mi sie podobać. Doposazyłam je dosc solidnie, przez.co mało nie kosztowalo i ciagle.jest cos. No i silniki maja słabe jak na takie gabaryty. No ale nie o tym watek :)
Ja rozumiem, że chcesz się pochwalić czym jeździsz i co masz, ale w TYM wątku koleżąnka potrzebowała pomocy w doradzeniu jakie auto ma służyć jej i jej rodzinie, by było bezpieczne i mało awaryjne. Nie sądze by 310-konna zabawka była rozsądną opcją by wozić dzieci. Chyba że chce się ścigać z innymi rodzicami.

Nie wiem gdzie tu widzisz "chwalenie"... przykre, ale niestety komentowanie w tonie tak teraz typowo że aż "normalne".
Kazdy kierowca wie ze moc silnika to= bezpieczeństwo. Czas reakcji auta na głupote innych kierowcow.
Tez mam dziecko i jestem w 7mcu ciaży. Nie wsiadłabym do auta-zabawki.
Za długo sie staraliśmy o dzidziusia żeby narażać siebie i jego. Zatem nie odbiegaj od tematu wątku.
Dlatego jako kierowca z kilkudziesieciotelnim doświadczeniem polecam co w mojej ocenie jest najlepsze
Ja rozumiem, że chcesz się pochwalić czym jeździsz i co masz, ale w TYM wątku koleżąnka potrzebowała pomocy w doradzeniu jakie auto ma służyć jej i jej rodzinie, by było bezpieczne i mało awaryjne. Nie sądze by 310-konna zabawka była rozsądną opcją by wozić dzieci. Chyba że chce się ścigać z innymi rodzicami.

Na dojazdy z dziećmi nie będę kupować samochodu, który pewnie min. 200tys. kosztuje.
Chcę coś za połowę tej ceny ;-)

A jeśli chodzi o silnik, to min. to 150KM, a najlepiej ok 180. Poprzeglądałam strony - i tak jeszcze w zasięgu cenowym wpadła mi w oko Kia Sportage. Może jakoś w przyszłym tygodniu uda mi się do nich zajrzeć.

Na dojazdy z dziećmi nie będę kupować samochodu, który pewnie min. 200tys. kosztuje.
Chcę coś za połowę tej ceny ;-)

A jeśli chodzi o silnik, to min. to 150KM, a najlepiej ok 180. Poprzeglądałam strony - i tak jeszcze w zasięgu cenowym wpadła mi w oko Kia Sportage. Może jakoś w przyszłym tygodniu uda mi się do nich zajrzeć.
Witch84 j naprawde polecam cos typu suv. Mega wygodne z dziecmi, bo siedzisz wyzej, duzo widzisz, wkladanie do fotelikow tez jest latwiejsze.
W cenie, o ktorej piszesz ja bym brala mazde cx3. W tamtym miesiacu mazda 6 zostala uznana za najbezpieczniejsze auta marki premium, a mazda jako marka za jedna z najbardziej bezpiecznych.
Maja przyjemne silniki, nic wyzylowanego na sile, a przy tym to solidna, bardzo malo awaryjna marka.
Serio, warto sie zainteresowac.
Ja mam opla crosslanda, jestem zadowolona, nawet bardzo, ale gdybym miala wiekszy budzet, bralabym mazde.

Oglądałam cx-3 i cx-30. Wg mnie za mało miejsca z tyłu mają. Moje dzieci zaakceptowały jedynie CX-5. Ale tam cena już też nieco wysoka. W salonie stała wersja za prawie 170tys. A silniki mazdy mają do 150KM i wg mojego mechanika nie mają dynamiki jazdy.

Skoro mąż ma skodę - to jeszcze zobaczę w jakiej cenie mogę dostać kodiaqa i karoqa. I chyba jeszcze jest nowa - kamiq.

Oglądałam cx-3 i cx-30. Wg mnie za mało miejsca z tyłu mają. Moje dzieci zaakceptowały jedynie CX-5. Ale tam cena już też nieco wysoka. W salonie stała wersja za prawie 170tys. A silniki mazdy mają do 150KM i wg mojego mechanika nie mają dynamiki jazdy.

Skoro mąż ma skodę - to jeszcze zobaczę w jakiej cenie mogę dostać kodiaqa i karoqa. I chyba jeszcze jest nowa - kamiq.
Interesowały Ciebie kubełki - to może spytaj przy okazji o wersje VRS ewentalna opcje samego wnetrza. :)

reklama
Ja kocham moje Audi A4. Kombi, automatyczna skrzynia biegów, a pali w trybie mieszanym ok 5l. Codziennie dojeżdżam samochodem do mojej szkoły ok 70km - 50km autostrada/ekspresówka i 20 przez miasto. Jedynie, co bym w tym samochodzie zmieniła, to po prostu kupiła większy model. Przy wycieczkach 5 osobowych (w tym dwa foteliki) z tylu jest mało miejsca. Dlatego myślę, ze następnym razem poproszę męża o A6. Jednak Audi jako markę polecam, nie zmieniłabym na nic innego[emoji173]️

Do góry