reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samochód...

witch84

Fanka BB :)
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :p

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

reklama
reklama
No to dzisiaj dojechałam do KIA.
Najlepsze wrażenie zrobiła na mnie kia xceed z silnikiem 1.6 (204KM) - dobrze wyposażona wersja to nieco ponad 100tys, natomiast na plus sportage jest miejsce z tyłu - i jest ok 20tys droższe.
Zatem planuję jazdę próbną :)

@SalsaPL - przepraszam, że się wtrącam, ale tak sobie buszuje po forum, a że jestem w trakcie zmiany auta, to wyrażę swoją opinię. Jeśli chodzi o volkswagen'a, to też nikomu nie polecam. Mieliśmy z salonu, jak tylko gwarancja się skończyła to padł silnik, naprawa ok 10 tys, po roku to samo. Samochód wadliwy i faktycznie same plastiki. W tej chwili mamy audi a5, wykonany klasę wyżej, ale jest to, ta sama grupa co volkswagen i chyba dlatego, też nam padł silnik, czyli powtórka z rozrywki, ale oprócz tej jednej naprawy auto przyjemne, wygodne i nie psuje się, także każdemu mogę polecić. A że w planach mamy powiększenie rodziny, to i auto większe jest w planie. Na dzień dzisiejszy stwierdzam, że Lexusa nikt nie pokona, a odwiedziłam chyba wszystkie salony.

@SalsaPL - przepraszam, że się wtrącam, ale tak sobie buszuje po forum, a że jestem w trakcie zmiany auta, to wyrażę swoją opinię. Jeśli chodzi o volkswagen'a, to też nikomu nie polecam. Mieliśmy z salonu, jak tylko gwarancja się skończyła to padł silnik, naprawa ok 10 tys, po roku to samo. Samochód wadliwy i faktycznie same plastiki. W tej chwili mamy audi a5, wykonany klasę wyżej, ale jest to, ta sama grupa co volkswagen i chyba dlatego, też nam padł silnik, czyli powtórka z rozrywki, ale oprócz tej jednej naprawy auto przyjemne, wygodne i nie psuje się, także każdemu mogę polecić. A że w planach mamy powiększenie rodziny, to i auto większe jest w planie. Na dzień dzisiejszy stwierdzam, że Lexusa nikt nie pokona, a odwiedziłam chyba wszystkie salony.
Rozwazalismy lexusa, ale mazda go pokonala [emoji6]

A ja polecam Lagune 3 w kombi. Samochód rewelacyjny, jeżdżę nim już 4 rok bez jakiej kolwiek awarii, pomijam fakt, że Szczurek przegryzl mi przewód i brakowało mocy, ale małym kosztem zostaw naprawiony. Samochód ma pojemny bagażnik, co najważniejsze przy wyjazdach. Pali ok 7 l/100 km.
178 KM robi dobrą robotę, samochód szybko się zbiera. Przy prędkości 200km/h jest znosnie w środku.
Polecam wersję z systemem 4control.
TK na tyle :)

Nam CRAFTER 4 miesięczny stanął na środku autostrady !!! Na 1 listopada zjezdzalismy z pracownikami. Dobrze ze ja w swoim. Bo bedac prawie w 8mcu chyba bym tam urodzila czekając na autopomoc - tzw dedykowana dla posiadających flote VW. A wiec jako VIP czekalam tylko 8h !!! Auto zastępcze po 4 dniach i to sama musialam sobie wyszukać bo chcieli podstawić Proace buhahaha Jak ja mialam 6 osob w samochodzie i zapakowany narzędziami po dach. Wiec wszystko sama organizowalam. Lacznie z hotelem dla ludzi. Naprawa po 28 dniach bo części z Niemiec. Pompa paliwowa poszla i wtryski !!! W aucie 4 miesięcznym. Paranoja jakas.
Lexusa tez rozwazalam kiedys. Generalnie jesli chodzi o osobowe to Cupra mi podpasowała. Kilka miesięcy juz ja mam i nie narzekam.

Jeśli chodzi o VW, to nie mogę narzekać (mieliśmy passata). Teraz mam audi A4 i w ostatnim miesiącu gwarancji, zepsuła się nam skrzynia biegów[emoji85] na te chwilę jeździmy BMW 3 GT (auto zastępcze za audi) i przyznam się, ze nigdy wcześniej w BMW nawet nie siedziałam, ale przepadlam zupełnie[emoji85]

Już pewnie temat zapomniany, ale aby zakończyć prawie dokładnie rok po założeniu wątku jestem obecnie posiadaczką.... Kto zgadnie??
Mały zręczny samochód dla kobiety - skoda kodiaq sportline ;p

Dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi i wsparcie!

Już pewnie temat zapomniany, ale aby zakończyć prawie dokładnie rok po założeniu wątku jestem obecnie posiadaczką.... Kto zgadnie??
Mały zręczny samochód dla kobiety - skoda kodiaq sportline ;p

Dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi i wsparcie!

Nie taki mały 😁 i jak się sprawuje?
Ja przerzuciłam się na Renault Koleos 😁

reklama
Jeszcze nie wiem, bo dopiero dzisiaj wyjechałam z salonu ;p
A jak Twój Koleos?? U mnie odpadał ze względu na to, że to Renault i francuski ;-) I do tego salon/serwis w mojej okolicy ma słabą renomę...

Do góry