reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samochód...

witch84

Fanka BB :)
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :p

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

reklama
Dobrze się nim jeździ, mało pali wszystko lekko chodzi. Wyposażenie też niczego sobie. Wcześniej miałam meganke i nie narzekałam 😉 później volvo i niestety byłam zawiedziona tym autem niestety 🤭 posłużył rok i sprzedałam.

reklama
Nie wiem czy to dobre forum, ale zaryzykuje :p

Pewnie będę za jakiś niedługi czas myślała o zmianie samochodu. Potrzebuję głównie na dojazdy do pracy i wożenie dzieci do szkoły, ale także czasem może się zdarzyć jakiś wypad na kilka dni. Nie może być zbyt mały. Raczej nowy. Kwestia ceny - do przemyślenia.

Co polecacie?? Co Wam się podoba?

Mam swój jeden typ, ale chciałabym poszukać alternatywy.

Edit: dopiero dojrzałam datę wątku :)
Szerokich dróg !

@Takaja123 A co Ci w volvo nie pasowało? Bo mi chodził po głowie xc60.

Ta skoda to mój pierwszy automat, więc jeszcze za krótko, bym się w niej ogarnęła. No i spora jest, więc muszę nauczyć się jej gabarytów. Dzieci szczęśliwe, bo mają dużo miejsca.

@kasiaa91 A co ty chciałaś polecić?? Gdzieś za pół roku pewnie mąż będzie zmieniał samochód, to może oddam mu skodę, a ja wezmę coś nowego ;p

.

@kasiaa91 A co ty chciałaś polecić?? Gdzieś za pół roku pewnie mąż będzie zmieniał samochód, to może oddam mu skodę, a ja wezmę coś nowego ;p

Zależy jakie macie widełki cenowe ale ja zmieniłam z racji powiększenia rodziny auto na land rover discovery - jestem bardzo zadowolona bo w końcu mam samochód gdzie wszystko zmieszczę 😂
Rozważaliśmy jeszcze xc90 (było bardzo blisko), land cruisera (ale silnik dużo słabszy) i mercedesa GLS (ale stwierdziłam że jestem za młoda i mercedes najszybciej po 40).
Ale też szukaliśmy auta z jak największym bagaznikiem, właśnie pod kątem rodzinnych wyjazdów.

@Takaja123 A co Ci w volvo nie pasowało? Bo mi chodził po głowie xc60.

Ta skoda to mój pierwszy automat, więc jeszcze za krótko, bym się w niej ogarnęła. No i spora jest, więc muszę nauczyć się jej gabarytów. Dzieci szczęśliwe, bo mają dużo miejsca.

Jak coś zaczęło się psuć to leciało wszystko po kolei niestety... Potrafił się zagiąć jakiś wężyk i nagle nie miał mocy żeby jechać, a głównie ja jeżdżę więc nie chciałam takiego auta 😅
Akurat xc 60 mają chyba dobre opinie msm w rodzinie i jak na razie nie narzekają. Volvo w porównaniu do renault to ma bardzo wygodne fotele. 😉 Słyszałam też opinie, że skoda jest bardzo wygodna 😉

Ja jedynie co żałuję, że nie mam w koleosie czujników parkowania z przodu no i mogłaby być jednak kamerka cofania 😅

A miałaś nowego czy używanego?
Ja już jestem w takim wieku, że samochód ma nie stać w warsztacie...
To moja skoda ma czujniki i z przodu i z tyłu i kamerę cofania (ale jeszcze jej nie ufam ;p). No i w zestawie miała sportowe fotele - moim zdaniem dużo wygodniejsze niż standardowe.

@kasiaa91 No cena land rovera powala. Mogę mieć spokojnie dwie dobrze wyposażone skody ;p Z mercedesa oglądałam GLA, ale on w sumie mały jest. I jednak to mercedes, co gryzie w oczy ;p Mi do 40 już blisko :D

A miałaś nowego czy używanego?
Ja już jestem w takim wieku, że samochód ma nie stać w warsztacie...
To moja skoda ma czujniki i z przodu i z tyłu i kamerę cofania (ale jeszcze jej nie ufam ;p). No i w zestawie miała sportowe fotele - moim zdaniem dużo wygodniejsze niż standardowe.

@kasiaa91 No cena land rovera powala. Mogę mieć spokojnie dwie dobrze wyposażone skody ;p Z mercedesa oglądałam GLA, ale on w sumie mały jest. I jednak to mercedes, co gryzie w oczy ;p Mi do 40 już blisko :D

Używany i już miał swoje lata ale ponoć było kilka modeli volvo, które właśnie się tak sypały bo miały górę volvo a podwozie i resztę Forda 🤔

Teraz jestem tego samego zdania auto ma być niezawodne i jeździć 😉 a możesz pokazać auto w środku? 😁 Deskę rozdzielcza? :)

Ja jeżdżę już drugą audi Q7 i auto jest świetne! Ma wszystko czego potrzebuje, niezawodny silnik, nie pali dużo a miejsca ma ogrom! Dla mnie bardzo ważne było aby auto posiadało zawieszenie pneumatyczne, na zwykłym jeździ się niewygodnie i mega twardo jak dla mnie. Wszystkie auta mamy z takim zawieszeniem i już przy takim zostaniemy. ;)

Co Ty :)
Ze zniżkami i rabatem zapłaciliśmy za land rovera jakieś 80 tys więcej niż za dobrze wyposażoną Skodę Octavię.

reklama
Ja jeżdżę już drugą audi Q7 i auto jest świetne! Ma wszystko czego potrzebuje, niezawodny silnik, nie pali dużo a miejsca ma ogrom! Dla mnie bardzo ważne było aby auto posiadało zawieszenie pneumatyczne, na zwykłym jeździ się niewygodnie i mega twardo jak dla mnie. Wszystkie auta mamy z takim zawieszeniem i już przy takim zostaniemy.
A mój mechanik mówił nigdy Q7, bo się strasznie sypie. Widocznie dobry egzemplarz Ci się trafił :)

@kasiaa91 To ja nie wiem - wpisałam na otomoto i za mniej niż 350tys. to nic nie było ;p Wiem, że Skoda się szykuje na superba z silnikiem 340km, więc sobie poczekam i popatrzę :D

Do góry