reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

kobietki potzrebuje pomysl na salatke, tkora bym pasowala na grilla. cos co same sprawdzilyscie i jest godne polecenia

reklama
kobietki potzrebuje pomysl na salatke, tkora bym pasowala na grilla. cos co same sprawdzilyscie i jest godne polecenia
w niedzielę ciocia zrobiła cos takiego:

pieczarki podprużone,cebula, ogórek kiszony i to wszystko drobniutko pokrojone w kosteczkę i trochę majonezu,czy gęstego jogurtu,np. greckiego. Bardzo dobre było.

A później takie "wiosenne" sałata, pomidor, cebula, oliwki, jak lubisz to feta i do tego jakiś sos typu vinegre,czy coś takiego

ja na grilla to raczej też tak klasycznie albo ziemniaczana :ziemniaki w kostkę ,ogórek kiszony,cebula, majonez ,sól ,pieprz , ewentualnie szczypiorek(pycha)
albo grecka z fetą :sorry2:

ja robie z kuskusu podawalam tu chyba przepis na to
kuskus zalewam do napecnienia wrzatkiem
na oliwie podsmazam cebulke w kostke i lyzke albo wiecej koncentratu pomidorowego mieszam to z kuskusem a gdy przestgnie dodaje peczek pkrojonego drobrno szczypiorku, natki pietruszki i koperku i w drobna kostke ogorek zielony i pomidor jak lubisz na ostro i wiesz ze dzieci jesc nie beda dodaj tez zielona papryczke peperoni drobno posiekana, no i przyprawiam sola i pieprzem jest to turecka sa;latka ale pyszna

pieczarki podprużone,cebula, ogórek kiszony i to wszystko drobniutko pokrojone w kosteczkę i trochę majonezu,czy gęstego jogurtu,np. greckiego. Bardzo dobre było.

A później takie "wiosenne" sałata, pomidor, cebula, oliwki, jak lubisz to feta i do tego jakiś sos typu vinegre,czy coś takiego
uwielbiam ta sałatkę:tak::tak::tak: oj musze mamie przypomnieć bo z rok jej nie robiła;-):-D:-D:-D:-D

co to znaczy?:sorry2:

ja robie z kuskusu podawalam tu chyba przepis na to
kuskus zalewam do napecnienia wrzatkiem
na oliwie podsmazam cebulke w kostke i lyzke albo wiecej koncentratu pomidorowego mieszam to z kuskusem a gdy przestgnie dodaje peczek pkrojonego drobrno szczypiorku, natki pietruszki i koperku i w drobna kostke ogorek zielony i pomidor jak lubisz na ostro i wiesz ze dzieci jesc nie beda dodaj tez zielona papryczke peperoni drobno posiekana, no i przyprawiam sola i pieprzem jest to turecka sa;latka ale pyszna

dzieki kobietki, spodobaly mi sie te przepisy, wiec skorzystam:tak:

a wiecie jak zaprawić takie żółte śliwki bo mam ukurat troche bo przywiozłam od mamy w syropie bo w occie nie chce
wkładasz albo całe albo kroisz sobie na kawałki (warto wrzucić za 2 pestki do słoika dla koloru i smaku, tak robi moja teściowa) sypiesz cukier, z 5 łyżek na litrowy słoik powinno wystarczyć,no chyba,że chcesz taki bardzo slodki syrop to więcej, zalewasz wodą i gotujesz 15-20 minut(od zagotowania)

reklama
Do góry