reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
w niedzielę ciocia zrobiła cos takiego:kobietki potzrebuje pomysl na salatke, tkora bym pasowala na grilla. cos co same sprawdzilyscie i jest godne polecenia
pieczarki podprużone,cebula, ogórek kiszony i to wszystko drobniutko pokrojone w kosteczkę i trochę majonezu,czy gęstego jogurtu,np. greckiego. Bardzo dobre było.
A później takie "wiosenne" sałata, pomidor, cebula, oliwki, jak lubisz to feta i do tego jakiś sos typu vinegre,czy coś takiego
luandzia1
Entuzjast(k)a
ja na grilla to raczej też tak klasycznie albo ziemniaczana :ziemniaki w kostkę ,ogórek kiszony,cebula, majonez ,sól ,pieprz , ewentualnie szczypiorek(pycha)
albo grecka z fetą
albo grecka z fetą
ja robie z kuskusu podawalam tu chyba przepis na to
kuskus zalewam do napecnienia wrzatkiem
na oliwie podsmazam cebulke w kostke i lyzke albo wiecej koncentratu pomidorowego mieszam to z kuskusem a gdy przestgnie dodaje peczek pkrojonego drobrno szczypiorku, natki pietruszki i koperku i w drobna kostke ogorek zielony i pomidor jak lubisz na ostro i wiesz ze dzieci jesc nie beda dodaj tez zielona papryczke peperoni drobno posiekana, no i przyprawiam sola i pieprzem jest to turecka sa;latka ale pyszna
na oliwie podsmazam cebulke w kostke i lyzke albo wiecej koncentratu pomidorowego mieszam to z kuskusem a gdy przestgnie dodaje peczek pkrojonego drobrno szczypiorku, natki pietruszki i koperku i w drobna kostke ogorek zielony i pomidor jak lubisz na ostro i wiesz ze dzieci jesc nie beda dodaj tez zielona papryczke peperoni drobno posiekana, no i przyprawiam sola i pieprzem jest to turecka sa;latka ale pyszna
uwielbiam ta sałatkę oj musze mamie przypomnieć bo z rok jej nie robiła;-)w niedzielę ciocia zrobiła cos takiego:
pieczarki podprużone,cebula, ogórek kiszony i to wszystko drobniutko pokrojone w kosteczkę i trochę majonezu,czy gęstego jogurtu,np. greckiego. Bardzo dobre było.
A później takie "wiosenne" sałata, pomidor, cebula, oliwki, jak lubisz to feta i do tego jakiś sos typu vinegre,czy coś takiego
donkat
Fanka BB :)
w niedzielę ciocia zrobiła cos takiego:
co to znaczy?
ja robie z kuskusu podawalam tu chyba przepis na to
dzieki kobietki, spodobaly mi sie te przepisy, wiec skorzystam
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Podprużone tzn. podduszone
luandzia1
Entuzjast(k)a
a wiecie jak zaprawić takie żółte śliwki bo mam ukurat troche bo przywiozłam od mamy w syropie bo w occie nie chce
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
wkładasz albo całe albo kroisz sobie na kawałki (warto wrzucić za 2 pestki do słoika dla koloru i smaku, tak robi moja teściowa) sypiesz cukier, z 5 łyżek na litrowy słoik powinno wystarczyć,no chyba,że chcesz taki bardzo slodki syrop to więcej, zalewasz wodą i gotujesz 15-20 minut(od zagotowania)a wiecie jak zaprawić takie żółte śliwki bo mam ukurat troche bo przywiozłam od mamy w syropie bo w occie nie chce
reklama
luandzia1
Entuzjast(k)a
a jak w całości(powiedzmy połówki) to mam je obrać i wypestkować że tak głupio zapytam ?
Podziel się: