reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
Dzis ostatki, może jakies kalorie przed postem

PĄCZUSIE
1 serek homo waniliowy - 200ml
1,5 szkl mąki,
3 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenie,
cukier waniliowy
olej do smażenia

Wszystko zmiksować, ciasto powinno być gęste. Nakładać łyżeczką malutkie kulki noa rozgrzany olej - smażą się dosyć szybko - po pół godzinie była gotowa miska pączusiów

znacie jakiś przepis na sałatkę z paluszkami krabowymi albo surimi albo w ogóle na jakąś szybką i dobrą ??????????????????

i ja też:tak:ja to jak zjem coś za duzo to póżniej mam wyrzuty sumienia bo znów pójdzie w boczki a schudnąc wcale nie tak łatwo i później mówie po co ja to jadłam:sorry::wściekła/y:
ja zaczelam chudnac jak przestalam sie przejmowac swoja waga. a moze tak mi sie tylko wydaje bo po prostu zaakceptowalam siebie taka jaka jestem? :-p
nuska ja bardzo lubie salatke z brokulow, makaronu ryzowego i sosu czosnkowego. mozna dorzucic kukurydze. szybka, latwa i pyszna.

jak robicie sałatke grecką?ja jeszcze nie robiłam a chcę zrobic za tydzień D na urodziny poproszę o przepis;-)

Monia
Kapusta pekińska zielone cześci pokroić na góre pomidor w kostke, swieży ogórek , ser feta w kosteczkę, oliwki i na to ciniutkie krążki cebuli(jak chcesz kolorowo to może byc czerwona cebula) na to sos winegret to jest najprostsz wersja a jak mam w domu np kukurydze w puszcze albo surową papryke to tez dodaję ale to juz zalezy od Ciebie

Monia
Kapusta pekińska zielone cześci pokroić na góre pomidor w kostke, swieży ogórek , ser feta w kosteczkę, oliwki i na to ciniutkie krążki cebuli(jak chcesz kolorowo to może byc czerwona cebula) na to sos winegret to jest najprostsz wersja a jak mam w domu np kukurydze w puszcze albo surową papryke to tez dodaję ale to juz zalezy od Ciebie
dzięki:-)

reklama
SERNIK ZE ŚMIETANĄ(na biszkopt)

2 kostki twarogu
kremówka 0,5l
1szklanka cukru
1szklanka mleka
4żółtka
5łyżeczek żelatyny(rozpuścic w odrobinie gorącej wody)
łyżeczka skórki z cytryny

Zagotowac mleko i wlac zmiksowane żółtka z cókrem i skórką z cytryny.Zrobic z tego budyń.Mieszac aż się zagotuje,zdjąc z ognia i ostudzic.Następnie zmielic twaróg i wlac do niego ten ostudzony budyń,można dodac jeszcze trochę soku z cytryny i wymieszac wszystko(najlepiej zmiksowac blenderem)
Osobno ubic kremówkę z odrobiną pudru.Następnie wszystko połączyc i wlac tężejącą żelatynę.Mieszac mikseremMożna masę włożyc na chwile do lodówki by bardziej zgęstniała.Całośc wyłożyc na rozkrojony biszkopt,i przykryc mase drugim kawałkiem biszkoptu.Górę polac lukrem(lukier rozrobic odrobiną mleka i sokiem z cytryny by był kwaśniejszy i sie nie łamał)

PYSZNE ja jeszcze nie robiłam ale ostatnio sąsiadka mi przyniosła a dziś właśnie podrzuciła mi przepis bo chce go zrobic na sobotę:tak:

Do góry