reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
Dzis ostatki, może jakies kalorie przed postem

PĄCZUSIE
1 serek homo waniliowy - 200ml
1,5 szkl mąki,
3 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenie,
cukier waniliowy
olej do smażenia

Wszystko zmiksować, ciasto powinno być gęste. Nakładać łyżeczką malutkie kulki noa rozgrzany olej - smażą się dosyć szybko - po pół godzinie była gotowa miska pączusiów

znacie jakiś przepis na sałatkę z paluszkami krabowymi albo surimi albo w ogóle na jakąś szybką i dobrą ??????????????????

i ja też:tak:ja to jak zjem coś za duzo to póżniej mam wyrzuty sumienia bo znów pójdzie w boczki a schudnąc wcale nie tak łatwo i później mówie po co ja to jadłam:sorry::wściekła/y:
ja zaczelam chudnac jak przestalam sie przejmowac swoja waga. a moze tak mi sie tylko wydaje bo po prostu zaakceptowalam siebie taka jaka jestem? :-p
nuska ja bardzo lubie salatke z brokulow, makaronu ryzowego i sosu czosnkowego. mozna dorzucic kukurydze. szybka, latwa i pyszna.

jak robicie sałatke grecką?ja jeszcze nie robiłam a chcę zrobic za tydzień D na urodziny poproszę o przepis;-)

Monia
Kapusta pekińska zielone cześci pokroić na góre pomidor w kostke, swieży ogórek , ser feta w kosteczkę, oliwki i na to ciniutkie krążki cebuli(jak chcesz kolorowo to może byc czerwona cebula) na to sos winegret to jest najprostsz wersja a jak mam w domu np kukurydze w puszcze albo surową papryke to tez dodaję ale to juz zalezy od Ciebie

Monia
Kapusta pekińska zielone cześci pokroić na góre pomidor w kostke, swieży ogórek , ser feta w kosteczkę, oliwki i na to ciniutkie krążki cebuli(jak chcesz kolorowo to może byc czerwona cebula) na to sos winegret to jest najprostsz wersja a jak mam w domu np kukurydze w puszcze albo surową papryke to tez dodaję ale to juz zalezy od Ciebie
dzięki:-)

reklama
SERNIK ZE ŚMIETANĄ(na biszkopt)

2 kostki twarogu
kremówka 0,5l
1szklanka cukru
1szklanka mleka
4żółtka
5łyżeczek żelatyny(rozpuścic w odrobinie gorącej wody)
łyżeczka skórki z cytryny

Zagotowac mleko i wlac zmiksowane żółtka z cókrem i skórką z cytryny.Zrobic z tego budyń.Mieszac aż się zagotuje,zdjąc z ognia i ostudzic.Następnie zmielic twaróg i wlac do niego ten ostudzony budyń,można dodac jeszcze trochę soku z cytryny i wymieszac wszystko(najlepiej zmiksowac blenderem)
Osobno ubic kremówkę z odrobiną pudru.Następnie wszystko połączyc i wlac tężejącą żelatynę.Mieszac mikseremMożna masę włożyc na chwile do lodówki by bardziej zgęstniała.Całośc wyłożyc na rozkrojony biszkopt,i przykryc mase drugim kawałkiem biszkoptu.Górę polac lukrem(lukier rozrobic odrobiną mleka i sokiem z cytryny by był kwaśniejszy i sie nie łamał)

PYSZNE ja jeszcze nie robiłam ale ostatnio sąsiadka mi przyniosła a dziś właśnie podrzuciła mi przepis bo chce go zrobic na sobotę:tak:

Do góry