reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

Ja w niedzielę wypróbowałam małe co nie co na szybko, na słodką przekąskę idealne:tak::
6 paczek herbatników
1szkl cukru
1 Kasia
1szkl kaszy manny
2 łyżki kakao
1 litr mleka
cukier waniliowy;
W litrze mleka i Kasi i 1 szklanki cukru ugotować kaszke manną, wymieszać z kakao, pogotować, pomieszać dodać cukier waniliowy. Na blaszce ułożyć warstwę herbatników, polać gorącą masę, przykryć kolejna warstwa herbatników, polac polewą.
POLEWA: 2łyzki kakao, 0,5 szkl cukru pudru , 2 łyżki Kasi- rozpuści margarynę z cukrem pudrem, wymieszać z kakao, polać wierzch herbatników

gdy wystygnie włożyć na chwile do lodówki.

reklama
Ja w niedzielę wypróbowałam małe co nie co na szybko, na słodką przekąskę idealne:tak::
6 paczek herbatników
1szkl cukru
1 Kasia
1szkl kaszy manny
2 łyżki kakao
1 litr mleka
cukier waniliowy;
W litrze mleka i Kasi i 1 szklanki cukru ugotować kaszke manną, wymieszać z kakao, pogotować, pomieszać dodać cukier waniliowy. Na blaszce ułożyć warstwę herbatników, polać gorącą masę, przykryć kolejna warstwa herbatników, polac polewą.
POLEWA: 2łyzki kakao, 0,5 szkl cukru pudru , 2 łyżki Kasi- rozpuści margarynę z cukrem pudrem, wymieszać z kakao, polać wierzch herbatników

gdy wystygnie włożyć na chwile do lodówki.
robiłam nie raz i muszę przyznac że jest PYSZNE:tak::tak::tak:tylko ja mam przepis bez cukru waniliowego

Dziewczyny znacie może jakiś dobry sprawdzony przepis na faworki ale takie drożdżowe

reklama
Do góry