reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
co moge zrobic z piersi z kurczaka
bo kupila pakowane i byly 4 duze z dwoch robie ala gulasz

i 2 jeszcze mi zostana zwyklych kotletow nie chce robic bo juz nam bokami wychodza
macie jakies propozycje

zapiekanke z ryzem i warzywami: miecho podsmazys, ugotowac ryz, potem wrzuc na brytwanke razem z warxzywkami jakimis z mrozonki, polać śmietaną wybełtaną jajkiem, posypavc zoltym serem i zapiec :-)

Kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą

Drobno posiekaną cebulkę oraz kilka rozgniecionych ząbków czosnku podrumieniasz na oliwie, dodajesz rozmrozony szpinak i 1 surowe jajko. Przyprawiasz solą, pieprzem, gałką muszkatalowa. Na koniec dodajesz pokrojona fete. Ciasto francuskie kroisz na kwadraciki, nakladasz farsz, zlepiasz u gory cztery boki, smarujesz zoltkiem i do piekarnika. Pieczesz kilkanacie minut - zeby milay zloty kolor. Pyszne

Jajka z pieczarkowym farszem

Gotujesz jajka, kroisz na polowki, wyciagasz zoltka. Zoltka scierasz na bardzo drobnej tarce. Pieczarki scierasz na tarce i pozniej podduszasz z cebulka. Jak juz beda miekkie dodajesz zoltka, poszakowana zeilona pietruszke i troche smietany albo majonezu. Przyprawiasz do smaku i wypelniasz jajka. Polewasz sosem majonezowym

Pieczarki nadziewane

Kupujesz duze pieczarki, wycinasz nóżki, scierasz na tarce, podduszasz z cebulką, dodajesz ugotowane i starte jajka, zielona pietruszke oraz pieprz i sol. Mieszasz wszystko i nakladasz do opruszonych sola pieczarkowych kapeluszy. Wstawiasz do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Ja zawsze podaje z pokrojonym na grube plastry i podgrzanym w piekarniku oscypku.

Salatka z tunczyka

Szatkujesz kapuste pekinska, dodajesz puszke kukurydzy i tunczyka w sosie wlasnym. Mieszasz z sola, pieprzem, smietana i majonezem. Mozna tez dodac pomidora

Salatka grecka (po mojemu)

salata lodowa, kilka pomidorow, ogorek, czerwona cebulka, puszka kukurydzy, feta i ew. oliwki. To co trzeba kroimy, mieszamy, dodajemy sos zrobiony ze snietany, majonezu, czosnku, soli i smietany.
Podaje z bagietkami podpieczonymi w piekarniku (olbo na grilu jesli ktos ma) i maslem czosnkowym

Niestety wiecej nie napisze bo musze uciekac do malego

aha, no i na derser polecam pucharki jablkowe oraz karmelowe kulki, o ktorych pisalam jakis czas temu - zrobily furore wsrod moich znajomych

Dziewczyny macie moze jakies przepisy na cos z twarozku bo mam dwa z jednego zrobilam nomalny twarozek na slono z rzodkieweczka i cebulka na chleb a z drugiego nie wiem co zrobi a data wazosci do 12.01 wiec nie chce go wyrzucic

To moze troche dziwne zestawienie ale moja rodzina je uwlebia. Twarog + ryba z puszki np sardynki + cebula drobno posiekana + musztarda do smaku (ale niekoniecznie) - mmmm pyyyycha:-)

reklama
Do góry