reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sączące się wody płodowe 30 tyg .

Też się bałam. To zupełnie normalne i masz do tego pełne prawo. Nie bój się poprosić o pomoc.
AFI było pomiędzy 2 a 4 więc Synek ma asymetrię ulozeniową (da się to naprawic), przetrwały otwór owalny (prawdopodobnie sam się zamknie) i torbiel po wylewie I stopnia (ma się wchłaniać i nie pozostawić deficytów neurologicznych). Także nie jest tak źle jak mi mówiono:)
Ja siłami natury nie będę mogła dziecko ułożone posladkowo i raczej się już nie przekręci wiec cesarka wchodzi w grę … mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze

reklama
30 tydzień to już dobry czas. Obys jak najdłużej została w dwupaku. Lekarze o to zadbają. Im więcej będziecie razem tym lepiej. Mi wody odeszły w 26tc. Nie sączyły się, tylko odeszły całkowicie. Dziecko wytrzymało 2 dni jeszcze, potem niestety rozkręciła się akcja porodowa. Wiem, że się boisz, że trudno zebrać myśli i być optymistą. To jednak ważne, by pozytywnie się nastrajać. Maluch już raczej sobie poradzi w razie czego. Dobrze, że ma sterydy. Potrzebuje też w miarę spokojnej mamy. Lez, odpoczywaj. Stosuj się do zaleceń lekarza, czytaj śpij, oglądaj niestresujace filmy. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzen

Strasznie się boje i martwię …. A jakie problemy wynikające z wcześniactwa ??
Beatko doskonale Cię rozumiem że się martwisz i boisz , problemy związane z wcześniactwem mogą być a nie muszą wcale tak jak u mnie żadnego powikłania mimo skrajnego wcześniactwa i większość historii które znam również się bardzo dobrze kończą ! A czy dobrze wyczytałam że masz dziewczynkę w brzuszku ??

Beatko doskonale Cię rozumiem że się martwisz i boisz , problemy związane z wcześniactwem mogą być a nie muszą wcale tak jak u mnie żadnego powikłania mimo skrajnego wcześniactwa i większość historii które znam również się bardzo dobrze kończą ! A czy dobrze wyczytałam że masz dziewczynkę w brzuszku ??
Tak dziewczynka w brzuszku jest

30 tydzień to już dobry czas. Obys jak najdłużej została w dwupaku. Lekarze o to zadbają. Im więcej będziecie razem tym lepiej. Mi wody odeszły w 26tc. Nie sączyły się, tylko odeszły całkowicie. Dziecko wytrzymało 2 dni jeszcze, potem niestety rozkręciła się akcja porodowa. Wiem, że się boisz, że trudno zebrać myśli i być optymistą. To jednak ważne, by pozytywnie się nastrajać. Maluch już raczej sobie poradzi w razie czego. Dobrze, że ma sterydy. Potrzebuje też w miarę spokojnej mamy. Lez, odpoczywaj. Stosuj się do zaleceń lekarza, czytaj śpij, oglądaj niestresujace filmy. Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzen
I jak u ciebie się skończyło ??w tym tyg

reklama
I jak u ciebie się skończyło ??w tym tyg
w 26t2d ciąży urodziłam córeczkę. Przeżyła. Dziś ma ponad 4 latka. Wciąż jest w terapii. Ale ona jest skrajnym wcześniakiem. Dostała 10% szans na przeżycie. Twoja córeczka ma ich znacznie więcej, bo waży ponad kg i ma już 30tc.

Do góry