reklama
betiks
full time mummy :)
No właśnie, propaganda pełną parą:-( Ja seriali nie oglądam, bo nie lubię i zwyczajnie nie mam na to czasu. Ale mnóstwo innych ogląda i chłonie jak gąbka każdą "dobrą" radę,choć pokazuje się tylko jedną stronę medalu, tą "cudowną". Powikłania i dramat rodziców jest w ogóle nie brany w rachubę i traktowany poważnie. A powinien, bo takich rodzin wciąż przybywa, z każdym kolejnym ukłuciem dziecka :-(
Nie szczepię
Fanka BB :)
I ja nie oglądam właśnie z braku czasu, bo im większe dziecko tym bardziej absorbuje, ale wcześniej zdarzało mi się oglądać i pamiętam odcinek klanu, gdzie była nagonka na tzw "ospa-party" i oczywiście nie omieszkali przy tym agitować do szczepień i jak zawsze w takich sytuacjach malowanie grozy na temat choroby i jej powikłań i zupełne pominięcie powikłań szczepień. To powinno być karalne, bo to wprowadza rodziców w błąd i gna do szczepień. Ale tak jest też z każdą telewizją śniadaniową gdzie jedna "mądra" pani z drugą nagania do szczepień, antyszczepionków pokazuje jako sektę a potem jeszcze komentarz jaśnie oświeconej pani Brydak (mogłam trochę przekręcić nazwisko) i jeszcze ten drugi Grześkowski i już się układa kolejka do szczepień, a dramat to już tylko w domowym zaciszu.
Nie szczepię
Widziałyście najnowszą reklamę rotawirusową? No szlag mnie jasny trafił.
kerna
http://www.lauraziobro.pl
Widziałam...nie zdziwię się jak niedługo będą promować szczepienie już przed narodzinami bo przecież podczas porodu matka może dziecko zarazić alboco...
Nie szczepię
Ale to że lekarz z położną zrobią z noworodka kalekę przez partactwo w czasie porodu to już nieważne. Przynajmniej w najnowszym newsweeku o tym napisano.
[h=2]Przymusowa izolacja, 15 lat wiezienia za odmowe szczepienia...
Czarna ospa we Wrocławiu. Epidemia sprzed pół wieku
Tak bylo w Polsce i tak moze byc
[/h]
Czarna ospa we Wrocławiu. Epidemia sprzed pół wieku
Tak bylo w Polsce i tak moze byc
[/h]
Nie szczepię
...że chyba nie rozumiem...
reklama
betiks
full time mummy :)
Ja przyznam szczerze też nie bardzo...
A tak w ogóle, to nie wiem czy słyszałyście, że dziś debatowali nad wprowadzeniem obowiązkowego szczepienia przeciw grypie już niemowlętom od 6 m-ca życia Dorośli mają po nich problemy, a co mówiąc o dzieciaczkach?! Normalnie trafia mnie
A tak w ogóle, to nie wiem czy słyszałyście, że dziś debatowali nad wprowadzeniem obowiązkowego szczepienia przeciw grypie już niemowlętom od 6 m-ca życia Dorośli mają po nich problemy, a co mówiąc o dzieciaczkach?! Normalnie trafia mnie
Podziel się: