reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla maleństwa - gdzie kupic - przydatne linki

reklama
Jak chcecie , żeby wyprawka dla noworodka nie zjadła Wam całego budżetu, to polecam sobie poczytać ten artykuł. Naprawdę fajne sposoby tam dziewczyny dają na to, żeby trochę przyoszczędzić na rzeczach dla malucha ;)

Ja zamawiałam dużo rzeczy przez internet, głównie allegro. I mogę polecić zwłaszcza dwóch sprzedawców: wasal83 i margotkrakowpl. Ceny były konkurencyjne a przesyłka szybka i niedroga. Od tego drugiego sprzedawcy odbierałam towar osobiście, jako że mają swój "magazynek" w Krakowie.

Hej. My z mężem na zakupy dla naszego synka wybieraliśmy się do Galerii Magdalenka w Bochni (niedaleko Krakowa). Był wielki wybór,a ceny korzystne. Teraz mieszkamy już w Warszawie i niestety wszystko jest wszędzie drogie. Szukam ciągle miejsca, w którym ceny nie powalą mnie z nóg. Dlatego chętnie poczytam Wasze komentarze. Pozdrawiam

Teraz mieszkamy już w Warszawie i niestety wszystko jest wszędzie drogie. Szukam ciągle miejsca, w którym ceny nie powalą mnie z nóg.

W Warszawie poza lumpeksami chyba nie ma takiego miejsca, a w każdym razie ja nic o nim nie słyszałam. W takich dużych miastach jak nasza stolica, przy korkach, remontach dróg, przebudowach etc to ja naprawdę wolę sobie wskoczyć na Dla dzieci - porównanie cen - NOKAUT.pl, wybrać dział, ludzką cenę, sklep i czekac na kuriera, zamiast pół dnia tracić w korkach.
Nie żebym miała coś do korków... bo rozumiem, że remonty muszą trwać, ale moje dziecko nie poczeka:) Urośnie...

www.tomi.pl

polecam...sklep jest tez stacjonarny...jedziesz,wybierasz,kupujesz...ceny są naprawdę ok :)

NIEPOLECAM: www.xkids.pl
oszukali mnie na 800zł...oczywiście zgłosiłam na policję,ale na miesiąc przed porodem trochę się nerwów najadłam. Także mimo niskich cen nie dajcie się skusić...

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem w 7 miesiącu, a listę rzeczy do kupienia zarówno dla siebie jak i dla maleństwa zaczęłam komponować jakoś w 5 miesiącu. Póki co jestem na etapie przeszukiwania internetu i sprawdzania znalezionych, ciekawych rzeczy w sklepach. Jestem zdania, że jednak warto interesująco wyglądającą rzecz sprawdzić w rzeczywistości, dotkąć.
Np. znalazłam sobie wózek x-lander, byłam nim zachwycona, a gdy porównałam go z innymi wózkami w Smyku, to zdecydowanie od niego odeszłam i finalnie zdecydowaliśmy sie z mężem na wózek polskiej firmy Jedo (lepsza jakość, większa fondola etc.). Podobnie było w przypadku pościeli dla dziecka - upolowałam sobie pościel firmy nino, po czym poszłam do sklepu Bobas w ZG i porównałam z opisem na stronie producenta i... zrezygnowałam z tej pościeli kategorycznie na rzecz innej z firmy Amy (również wspieram polski rynek ;-)).

Do góry