reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla maleństwa - gdzie kupic - przydatne linki

No dokladnie :) ja kosmetyki do pielegnacji i takie rzeczy jak smoczki czy butelki sobie zamawialam na Notino, wszystko w jednym miejscu ;)

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny, czy jest sens kupować smoczek i butelki juz przed urodzeniem, czy moze lepiej poczekac? w sumie nie wiadomo, czy sie przydadzą
Ja kupiłam i mi się nie przydały wcale. A mam kilka butelek i smoczków. Myślałam, że może drugie dzidzi będzie chciało, ale niestety. Super zestaw startowy leży w szafie i się zastanawiam, czy miesięczne dziecko jeszcze zaakceptuje butelkę...

Tak teraz myślę, że mi się nie przydały, ale próbowałam dzieciom dawać. Jakbym nie miała smoczka to i tak bym kupiła, żeby spróbować podać. Butelki raczej bym nie kupiła, bo nie mam problemów z karmieniem.

Dorzucam kilka linków od siebie:
- ubranka - polska marka Dolce Sonno - ceny są wręcz bardzo niskie, a jakość rewelacyjna. Mają piękne wzory. Początkowo się obawiałam jakości za tą cenę, ale naprawdę rzeczy są świetnie wykonane - Link do: Slodkisen

- wózek - wybralismy, ale jeszcze nie zamówiliśmy z uwagi na odgruzowywanie mieszkania ;) Wózek tez z polecenia, poza aspektem zwrotnosci itp naprawdę pięknie wygląda

- łóżeczko - nie mogę sie przestać nim zachwycać :) Kupiliśmy CHicco next2me Magic - jesteśmy bardzo zadowoleni, świetnie się komponuje z naszym łóżkiem, ma opcję kołysania, dostęp do maluszka za pomoca jednego przycisku za pomocą, którego opuszcza sie bok łóżeczka.

Hej właśnie przeglądałam posty i zaciekawiła mnieTwoja wypowiedz. Kompletuje wyprawke dla synka i chciałabym zamowic rzeczy ubranka dla maleństwa z dolce sonno. Jak tam wypada rozmiarówka? Czy 62 to 62 czy raczej wypadają na mniejsze?

Dziewczyny a jaką pościel wybrać? Bo powiem szczerze, że nie bardzo wiem. Jest w Internecie wiele sklepów. Wiele kobiet też szyje pościel do łóżeczek i są śliczne. Ale na pewno pościel powinna też być bezpieczna. Czy możecie coś doradzić?
Hej ja polecam pościel dla dzieci tylko z bawełny ( najlepiej gdyby jeszcze miała certyfikaty np Otex itp) Warto też poczytać opnie innych kupujących. Ja polecam sklep *spam* z trzech powodów :
1.Pierwszy to taki że mają naprawdę dobre pościele , gatunkowo i ceny też ok.
2.Mają darmową wysyłkę od chyba 100zł .
3.Bardzo duży wybór asortymentu .
Kupiła u nich dopiero dwa razy ale naprawdę mogę polecić mają również super pościel, które też rekomenduje , polska produkcja , wysoka gramatura oraz staranne wykonanie tak w skrócie.
Zależy też kto co lubi , oraz czy szukasz pościeli dla dorosłych , dzieci czy młodzieży , oraz jaki kto ma gust czy wystrój sypialni, warto szukać przeglądać i czytać.
Mam nadzieje że mogłam pomóc.

Pozdrawiam dziewczyny.

Hej właśnie przeglądałam posty i zaciekawiła mnieTwoja wypowiedz. Kompletuje wyprawke dla synka i chciałabym zamowic rzeczy ubranka dla maleństwa z dolce sonno. Jak tam wypada rozmiarówka? Czy 62 to 62 czy raczej wypadają na mniejsze?
Kupowałam body i półśpiochy z dolce sonno i mają bardzo fajne materiały, ale rozmiarówka jest dość mała. Mój syn urodził się mając 58 cm, a ja miałam ze sobą ubranka z dolce sonno na 56 w szpitalu i mąż musiał dowozić mi większe, bo musiałabym syna w nie mocno wciskać 😅

Do góry