reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Kochanie jestesmy w Polsce nikt Do Twojego dziecka NICOLE mowic nie bedzie jak juz cos to bedzie NIKOLA.Poza tym jest róznica w napisaniu tego,ze jakies imie sie nie podoba,a w pisaniu,że jest ono nieziemskie,staromodne,ze wszyscy o nim źle myślą,i ogolnie jest fe i be.I tylko te jakze super,cool i modne imiona zachodnie sa NAJLEPSZE.A dla mnie one swiadczą o tym,że rodzice nie mają fantazji i jak widze te spolszczone NIkole czy inne dżordże to aż mi się smiać chce,jeszcze jak ma na nazwisko Kowalski to juz w ogole jest cudownie....

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny szkoda nerwów......Jak ktoś chce wylewac swoje nerwy i problemy to miejmy nadzieje,że zmieni swój kierunek.............;-)
Wracając do mojego wątku co wybieracie Masza czy Sasza?:-)

mnie sie oba podobają, bo lubie takie wschodnie imiona
ale bardziej skłaniam się ku Saszy,jakoś fonetycznie ładniej brzmi.Ja z moim to chyba nie dojdę do porozumienia,bo jemu podoba sie JULIA i MAJA.No wedlug mnie to bardzo ładne imiona,zawsze mi sie podobały(miałam z jakies 11 lat i mowilam ze bede miec córeczke Julkę i synka Kacperka)ale te imiona stały sie za bardzo popularne,do tego moj narzeczony ma bardzo popularne nazwisko,i nie chce by nasze dziecko było 2000 Julią K..... w Polsce.

U mnie na razie faworytka to Kalina ewentualnie Lilianna(ale na to imię mój sie w życiu nie zgodzi).A dla chłopczyka bardzo mi sie spodobało ostatnio Aleksander ale staje sie coraz bardziej popularne
ewentualnie będzie Antoś albo Jasiek.

Ostatnia edycja:
MARTHA24 nie wiem jakie ty masz wykształcenie ale Twoje wypowiedzi są poniżej krytyki. Swoje zdanie można wyrażać w różny sposób - nie koniecznie obraźliwy - Ty ewidentnie masz z tym problem i do tego jeszcze naskakujesz na inne dziewczyny, które słusznie miały prawo poczuc się urażone. Taka jest MOJA opinia jak sobie przeczytałam wymianę Waszych postów.

Sorry ale mieszkam w stanach to niezabardzo umiem poprawnie pisac po polsku a poza tym ja mam prawo napisac co mysle po to jest to forum nie mam zamiaru nikogo obrazac powiedzialam to co mysle i tyle a jak ktos ma z tym problem to nie moja sprawa no i oczywiscie przeprasza jak kogos tak bardzo urazilam

Marta 24 to jeśli mieszkasz w USA to czemu byłas taka zbulwersowana rosyjskimi imionami, tam jest b.popularne nadawanie dzieciaczkom imion takich jak Sasza,Masza,Ivan,Dasza,Misza itp.A poza tym USA jest taka mieszanka kulturową, że jest dowolność w nadawaniu imion.Znam sporo amerykanów i mają np.imię takie jak April,Summer,Mai itdI własnie w USA spotkałam sie z częstym nadawaniem imienia dla dziewczynek Masza i Sasza.Tak wiec dziwi mnie twoje krytyczne podejscie do imion które wczesniej tu padały.

Mazia 89,wg mnie Kalinka jest prześlicznym imieniem, a My chcemy dać na drugie imię Lilia:)Znam paru Antków i Jaśków są to rewelacyjne chłopaczki:)
Dziewczyny czekam na dalsze propozycje SASZA czy MASZA?:-);-):-)

Ostatnia edycja:
Mizia 89,wg mnie Kalinka jest prześlicznym imieniem, a My chcemy dać na drugie imię Lilia:)Znam paru Antków i Jaśków są to rewelacyjne chłopaczki:)
Dziewczyny czekam na dalsze propozycje SASZA czy MASZA?:-);-):-)

Jak dla mnie oba są śliczne,ale obstawiałabym Saszkę:-)

Marta 24 to jeśli mieszkasz w USA to czemu byłas taka zbulwersowana rosyjskimi imionami, tam jest b.popularne nadawanie dzieciaczkom imion takich jak Sasza,Masza,Ivan,Dasza,Misza itp.A poza tym USA jest taka mieszanka kulturową, że jest dowolność w nadawaniu imion.Znam sporo amerykanów i mają np.imię takie jak April,Summer,Mai itdI własnie w USA spotkałam sie z częstym nadawaniem imienia dla dziewczynek Masza i Sasza.Tak wiec dziwi mnie twoje krytyczne podejscie do imion które wczesniej tu padały.

Lenka ja sie jakos nie spotkalam i naprawde mnie nie obchodzi jakie imie nadasz swojemu dziecku karzdy ma inny gust .No ale bardzo cie przepraszam jak cie tak bardzo urazilam swoja wypowiedzia ja tylko napisalam ze mi sie osobiscie nie podoba i nie maialam na mysli zeby zrobic czy przykrosc....czy cos.... April and Summer mi sie podobaja a innym nie i jesli ktos napisze ze dla nich to beznadziejne to sie nie obraze i nie bende naskakiwac bo przeciez karzdy mysli inaczej...

reklama
Kochanie jestesmy w Polsce nikt Do Twojego dziecka NICOLE mowic nie bedzie jak juz cos to bedzie NIKOLA.Poza tym jest róznica w napisaniu tego,ze jakies imie sie nie podoba,a w pisaniu,że jest ono nieziemskie,staromodne,ze wszyscy o nim źle myślą,i ogolnie jest fe i be.I tylko te jakze super,cool i modne imiona zachodnie sa NAJLEPSZE.A dla mnie one swiadczą o tym,że rodzice nie mają fantazji i jak widze te spolszczone NIkole czy inne dżordże to aż mi się smiać chce,jeszcze jak ma na nazwisko Kowalski to juz w ogole jest cudownie....

Achhh no dziewczyno kochana nie mieszkam w polsce:) i widac ze polski wiesniak jestes nie Nikola tylko NICOLE i proszcze cie jak ci sie cos nie podoba to nikt ci nie kazal czytac moich postow....

Do góry