reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rybnik

reklama
szczerze?? dr michalik leci na kase i na ilosc-im wiecej pacjentek tym lepiej, bo wiecej zarobi.Z powodu nadmiaru pracy nie pamieta zupelnie twarzy i poszczegolnych przypadków.Co innego doktor Grudzien. Lekarz z powołania!!!Pamieta pacjentki z imienia i nazwiska.Jest delikatny i interesuje sie czlowiekiem.nawet w szpitalu odwiedza swoje podopieczne chociazby po to zeby zapytac jak sie czuja.Polecam!!!

Witam!  ;) Ja rodziłam w Orzepowicach w październiku, był to poród rodzinny za który nie trzeba było płacić, ubranie dla męża również jest za darmo. Jeżeli chodzi o porodówkę i tamtejszy personel to nie mam zastrzeżeń(godna polecenia położna pani Danuta Szaton), był profesjonalny.Nawe lekarz zszył krocze bezboleśnie i tak jak należy. Jednak zaczęło się dopiero po porodzie. Starcia z pielęgniarkami, do dziś wspominam je nie najlepiej. Nic im się nie chce i robią wielki problem aby w czymś pomóc, tragedia :mad:(był jeden wyjątek). A o lekarzach dla dzieci na tym oddziele nawet nie wspomnę, nie chcą o dziecku udzielać żadnych informacji, są do niczego! :p Warunki lokalowe są dobre na sali leży sie w dwójke, w pokojach są łazienki. Jedzenie jest do niczego ale to jest już nie ważne gdy ma się przy sobie dzidziusia. Aha i dziecko ma się ciągle przy sobie po 2 godz po porodzie, tylko rano biora wszystkie dzieci na badania. ;)

Zgadzam się z Aurelią!!!

To jest najgorszy szpital z jakim miałam do czynienia, przez tych PARTACZY straciłabym moją córcie :mad:

Opieka pielęgniarska do dupy....hrabianką nie chciało się nawet przynieść termometrów ani kart gorączkowych pomimo, że leżałam w ciąży z krwawieniem.

Brały tylko gazety od pacjentek i jak się weszło do dyżurki to leżały rozwalone na kozetce i czytały!!!!!

Po tygodniu wyszłam na własne żadanie i przeniosłam się do innego szpitala i tam mi stwierdzono, że mi się odkleja łożysko i dziwili, że w rybniku tego nie wykryli, tymbardziej że robili mi usg 3 razy...brak słów.

Aha zapomniałam dodac ze byłam wtedy w 5 m-cu ciąży.

Ja leżałam w tym szpitalu w 7 miesiącu ciąży, co prawda tylko kilka dni ale mogę powiedziec, że dobrze się mną tam zajęli. Aurelia napisała "Jedzenie jest do niczego".. no cóż szpital to nie restauracja...
Jeśli chodzi o porodówkę i patologię ciąży nie słyszałam negatywnych opinii... Za to położne i pielęgniarki zajmujące się dzieciaczkami już po porodzie są podobno do bani...
Dopiero w lipcu będę mogła potwierdzic lub zaprzeczyc tym informacjom...

dziewczyny poradzcie prosze ktory lekarz jes lepszy Szmit czy Grudzień jeste w ciązy i nie wiem ktorego wybrac na prowadzącego

Jakis czas temu mieszkalam w Rybniku.....O dr Grudniu slyszalam duzo dobrego....Osobiscie bylam u niego raz - jak zaczelam krwawic w pierwszej ciazy. Choc nie bylam jeszcze jego pacjentką, przyjął mnie bez kolejki, mimo ze byla godzina 19 i w poczekalni kilka osob.....Niestety bylo juz za pozno, poronienie bylo w toku, nie dalo sie nic zrobic. Ale wrazenia dot. lekarza jak najbardziej pozytywne.

reklama
Do glazyjki-mysmy usuwali jakies 2 lata temu i moge polecic-opieka pielegniarek bardzo dobra,lekarze tez w porzadku.

Co do lekarzy-jestem w 3-ciej ciazy ktora prowadzi doktor Szmit(obie poprzednie tez prowadzil) i jestem bardzo zadowolona,co tez swiadczy,ze ja sie przeprowadzilam i mieszkam obecnie za Żorami,ale jezdze do niego jak i rowniez mam zamiar rodzic w Rybniku.

Do góry