reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

u mnie maluch najbardziej aktywny rano i wieczorem, czasem jak latam gdzies caly dzien to go nie czuje, i wtedy zaczynam sie martwic ale zazwyczaj wieczorkiem daje znac o sobie :-) ja tez jestem zdania, ze kazda z nas inaczej odczowa maluszzka niema sie co martwic:-D

reklama
ja wczoraj wieczorem znow tak fajnie czulam na srodku i wypchnieta dupke tez czulam :) no i okazalo sie ze młody się przekręcił na brzuch dzis na badaniu,wiec mialam czuja:-D

Mój maluch tez wczoraj dawał czadu, w sumie cały dzień kopał a wieczorem standardowo energii nabrał i kopał aż brzuszek delikatnie latał

dziś się mnie pani dr pytała czy już bardzo czuje ruchy a ja że w sumie to tylko jak się mały przekręca albo wyciąga, nie stwierdziła w tym nic złego i powiedziała, że wiele ruchów mogę jeszcze nie odczuwać, ale mały jest aktywny było widać na USG jak bawił się rączkami przy buźce, jak ruszał nóżkami, ja tego nie czułam
tak więc dziewczynki, które się martwią mamy jeszcze czas po 27 a nawet po 30 tygodniu należy zacząć się martwić jeśli ruchów nie będzie wystarczająco dużo i często

Moj leniuch kopnal mnie tylko z 3 , 4 razy i przez caly dzien byla cisza nawet wieczorem nie dawal znac o sobie a dzisiaj musialam wstac bo nie moglam ulezec zostalam skopana poprostu:-)

ja się tu nie wypowiadam, bo mam ADHD w brzuszku :szok: mała szaleje od rana do wieczora, a w nocy tak daje mi popalić że mnie budzi;-) i powoli jej kopniaki zaczynają boleć. No ale taki urok ciązy:-D niech kopie i nabiera sił, ja wytrzymam:-D

Ah to różnie bywa ;-)
Moje tez aktrywne rankami i wieczorami/nocami, ale nie az tak mocno by budzic.
W poniedzialek i worek po przylocie taty ciezko bylo go nagle zmusic do aktywnosci takien by tata poczuł :no: I jakos wogole mało to to sie ruszało.. a wczoraj rano odstawiło taką jazdę ,że nie mogłam uwierzyc :-D I to nagle nie w dole podbrzusza a w polowie wysokosci miedzy spojeniem a pepkiem :szok::szok: No i pod rzad poszla taka salwa kopniakaow, ze wkoncu dumny tatus poczul ;-) A zeby sobie odrobic to wcozraj za dnia bylo ciagle szalenstwo ;-)
Kocham to uczucie i faktycznie kazdy jeden raz jest równie wyjatkowy dla mnie jak te pierwsze, wciaz sie nimi napawam :zawstydzona/y: I tez mi smutno jak jest "cichy dzien" i rusza sie sporadycznie..ale potem radosc jak nagle dzien szoguna i non stop tance i u:zawstydzona/y:lance w brzuchu :-)

U mnie druga w nocy, a moim brzuchu dyskoteka się odbywa:cool2:. Tak sobie właśnie pomyślałam, że skoro Mała w Polsce poczęta, to może w polskim czasie funkcjonuje i się po prostu o 8 rano budzi;-).

reklama
a mnie dzisiaj malutka kopala cal NOC co sie przekrecilam ona odrazu zaczynala kopac :) martiwe sie troche bo od dluzszego czasu jest na ednes stronine i boje sie ze przez ta mala ilosc wod moze sie nie przekrecic :( a wogole to w dalszym ciagu mam nisko brzuszek :( a to tez niedobrze ale najwazniejsze ze mama aktywna szkoda tylko ze ta aktywnoscia ciesze sie sama :(

Do góry