reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Kasiurek ja w zasadzie czuję ruchy przez cały dzień - mniej lub więcej, czasem nie zwracam na nie większej uwagi, czasem jest sporo ciszy - trudno powiedzieć; najwięcej rejestruję tego wieczorem i rano, po jedzeniu... Ale nie odczuwam tych ruchów boleśnie (pewnie moje sadełko mnie chroni), ale przecież każdy Maluch jest inny. Ja bym sie raczej nie martwiła.

reklama
Kasiurek ja w zasadzie czuję ruchy przez cały dzień - mniej lub więcej, czasem nie zwracam na nie większej uwagi, czasem jest sporo ciszy - trudno powiedzieć; najwięcej rejestruję tego wieczorem i rano, po jedzeniu... Ale nie odczuwam tych ruchów boleśnie (pewnie moje sadełko mnie chroni), ale przecież każdy Maluch jest inny. Ja bym sie raczej nie martwiła.
dziekuje

Kasiurek tyle tygodni sie martwilas, ze sie nie rusza a teraz za duzo ci sie rusza ;)

Z tego co tu sie czyta to to bardzo indywidualne jest.. Ja czuje co jakis czas. Rano , po poludniu, wieczorem, w nocy.. To takie zwiekszone okresy aktywnosci..
I tak jak wczoraj caly dzien wlasciwie kilak ruchow, a w nocy sie 'obudzilo' tak kilka dni temu mialam jazde od 19 do 1-2 w nocy wlasciwie non stop z malymi przerwami. Widze, ze to przeroznie, najwazniesze, ze sie rusza.

a mnie moj anioleczek tak wczoraj kopala w pepek doslownie w pepek ze asz mnie bolalo wybijal sie pepek na zewnatrz fajnie bo sie ostatnio malo co ruszala ale znowu bolalo i to naprawde ;) dzisiaj sie tez troszke pokrecila lekko popukala i czekam na mega kopniaki tak jak kiedys kopala :)

Mnie też właśnie kopie aż miło - no ale co się dziwić, jak się matka nie umie opanować i wcina z samego rana białą czekoladkę :-D właściwie już wcięłam, co miałam - więcej małż mi nie zostawił (i dobrze) :-D:-D:-D

Dzisiaj pierwszy raz obudziłam sie w nocy bo poprostu zostalam skopana:-)wali ile wlezie:-)i co jest najlepsze nie przeszkadza jej kto polozy reke czy ja czy tatus czy rodzice wszystkich kopie:-)

nasz Damian wczoraj pierwszy raz skopał tatusia :-) ja już ruchy czuję od dawna ale słowo daję, że do tej pory jak tylko tatuś był w domu to dziecko od razu jakieś spokojne się robiło i cisza :happy:

ja juz w brzuchu mialam i dziecko spokojne i ruchliwe i te takie mieszane jest :)
Jak chodze duzo nie czuje ruchow wieczorami czasami zastanawiam sie czy wszystko ok czasami ale male daje znac.
nie ma co sie przejmowac kazda ciaza inna tak samo z ruchami jak i dolegliwosciami.

reklama
angel -no wlasnie ja jakas pofajdana jestem - nie rusza sie źle, rusza sie źle nie idzie mi dogodzic !!!! ale pierwsz ejak pisala spokojne raz na ruski mieisac kąpnal mame i tyle a cora daje sie we znaki na razie jeszcze w dole brzucha mnie kopie .....

Do góry