reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
a u mnie niestety dzisiaj cisza, od rana dzidzia sie nie rusza ale nie martwi mnie to pewnie odsypia wczorajszy dzien bo wczoraj to doopiero szalała cały dzien z małymi przerwami :))

to moja dzis rozrabia ;-) a jak 2 razy kopła to az sie wystraszyłam bo zabolalo mnie coraaz mocniej mnie kopie rosnie ;-)

Drogie mamy, jestem już w 3 ciąży w 19 tyg i wydaje mi się że ruchy dzidziusia czuję dość słabo. Spodziewałabym się ze będąc już dość doświadczona w tych sprawach :) powinnam ruchy czuć intensywnie od dłuższego czasu a tu maluszek jakiś leniwy albo coś? Czy któraś z was wie jak to jest w tych kolejnych ciążach? Czy ruchy rzeczywiście czuje się wcześniej czy nie ma to znaczenia? a jeśli przeoczyłam wątek na ten temat to proszę o podanie linka :)

Drogie mamy, jestem już w 3 ciąży w 19 tyg i wydaje mi się że ruchy dzidziusia czuję dość słabo. Spodziewałabym się ze będąc już dość doświadczona w tych sprawach :) powinnam ruchy czuć intensywnie od dłuższego czasu a tu maluszek jakiś leniwy albo coś? Czy któraś z was wie jak to jest w tych kolejnych ciążach? Czy ruchy rzeczywiście czuje się wcześniej czy nie ma to znaczenia? a jeśli przeoczyłam wątek na ten temat to proszę o podanie linka :)
a tam ja dopiero 2 tydz czuję ruchy i brzuch też jeszcze nie podskakuje... nie pamiętam dokładnie ale wydaje mi się że w 1 wszej ciąży też ruchy zaczęłam czuć ok 18tyg (czyli tak jak teraz)... a już czekałam na nie jak nie wiem co bo też słyszałam,że szybciej mpowinnam czuć... moja siostra jest w 1wszej ciązy ale ruchy zaczęła czuć dopiero w 24 tyg, to też późno...każdy jest inny, każda ciąża inna, dziecko inaczej może być ułożone, mniej lu bardziej ruchliwe... bez obaw wsio na pewno jest ok;-)

ja zaczęłam czuć jak się zaczął 22tc więc też troszkę póżno no ale nie martwiłam się tym bo wiadomo każda ciąża jest inna, martwiłabym się dopiero jakbym własnie po 24tc nic jeszcze nie czuła :) ale na szczęście moja księżniczka daje już o sobie znać :)

Moja Dzidzia chyba lubi "Zmierzch" - jak czytam, to od razu jest aktywna, ale może to tylko zbieg okoliczności, bo czytam zazwyczaj tylko wieczorkiem, a przecież w ciągu dnia Maluch też jest aktywny :tak:

reklama
wiem głupie pytanie !!!!

ale czy wasze dzieci tez tak was kopia caly dzien z malymmi przewrami? pytam sie bo mala mnie kopie to dosc mocno zawsze w dole brzucha ......moj syn w ogle nie kopalmoze raz na dwa trzy dni i tyle potem tylko czulam gdzie glowe wciska - i sie boje ze cos nie tak ???:baffled:wiem gupia jezdem:angry::angry:zamiast sie cieszyc :crazy::baffled::eek:

Do góry