reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

kochane to nie tak ze na 100 % w 2 czy 3 ciazy bedziecie czuly wszytsko szybciej owszem mozna zauwazyc wczesniej ruchy bo juz sie wie czego sie spodziewac ale kazda ciaza jest inna jedne dzieci sa mniejsze inne wieksze jedne przytyja wiecej inne mniej maja wiekszy tluszczyk albo mniejszy dzieciaczki sa leniwe albo bardzo ruchliwe niektore maja macice z panceza a inne delikatna jak jajeczko ;) poczekajcie odprezcie sie a wsyztsko wroci do normy stres tylko utrudnia bedzie dobrze :)

reklama
ja musze sie wam pochwalic, ze dzis rano moje malenstwo dalo o sobie znac- poszlam na ranne sisiu ok6 rano, wskoczylam do lozeczka ulozylam sie do zasniecia a tu puk!oczy od razu mi sie otworzyly i czekam i za pare minut znow puk! ahhh oczywiscie z wrazenia nie moglam zasnac pozniej juz...

kasiurek z tymi ruchami to roznie jest ja pytalam sie mojej mamy to z moja mlodsza siostra (3 jej dziecko) to w 20tyg poczula... mysle, ze jeszcze masz czas ...

dziewcyzny dziekuje ;] ale ja nadal sobie do łba jakies bezsensowne rzeczy wbijam ze cos sie stalo itd ja sie denerwuje brzuch mi twardnieje i tak w kolo macieja ;/ Moja mama ma stetoskop - ale jak kiedys problwalam sluchac to powiem ze slyszalam wszystko oprocz dziecka, szmeryjelitowe, tetno wlasne z jakies zyly czy cos ....(to wpierwszje ciazy,teraz sie chyba boje?)

aj, bo to taka "presja" otoczenia troszeczke. Większośc poczuła ok 17 tyg. to reszta się martwi.
Mnie moja Pani doktor przygotowała, że ruchy moge poczuć ok 23 tyg ciąży ze względu na umiejscowienie, budowę...no i jestem pierworódką. Spokooojnie kobitki:-))) Pokopia was maleństwa niedługo... Spokoju, cierpliwości i radości z maleństw! :-)))

Kasiurek nie denerwuj sie na zapas! ja tez jeszcze nic nie czuje ale dzisiaj na usg widziałam jak mały/a wierzga nogami, kopie, wyciaga sie a ja nic nie czułam. Napewno jest wszystko ok!

Kasiurek ja też zupełnie nic nie czuje, zero motylków, szmerów nic
Nie przejmowałam się tym, ale od soboty dopadł mnie jakiś strach i też jestem zestresowana, a jeszcze jak czytam,że Ty też panikujesz to już w ogóle
Myślę, jednak,że wszystko jest ok i nie ma co panikować, staram się sobie mówić,że jest OK ale podświadomie i tak mam stracha

dziewczyny nie panikujcie, ja tez tak panikowałam i poszłam wczesniej na usg ale nie potrzebne te nerwy itp bo dzidzie napewno maja sie dobrze, ja panikuje ze ruchów nie czuje ale widziałam na usg ze dzidzia wierzga nogami, kopie i ginka powiedziała mi ze nawet do 24tc mozna nie czuc, wiec nie ma co panikowac, pozniej mozna zaczac jakby nic nie kopało jeszcze własnie w 24tc. lada moment i wszystkie poczujemy.

A co Wy na ten przesąd, że dziewczynki czuje się wcześniej, a chłopców później? ;)
Ja jeszcze nie wiem, kto we mnie mieszka, więc się na razie nie wypowiem. W każdym razie Ryba kopie już w miarę regularnie, ale nie bardzo mocno. Raczej trzeba się zastanawiać, czy to faktycznie to. Moja kuzynka swojego synka zaczęła czuć dopiero koło 20-21 tygodnia. Wcześniej też wpadła w histerię, bo jej koleżanka wmawiała, że powinna czuć już w 17 tygodniu. Urodziła wielkiego, zdrowego chłopaka. Dlatego spokojnie, na każdego przyjdzie pora. :)

reklama
witajcie....apropo ruchów . u mnie tez pojawily sie straszne mysli bo "wszytskie przyszle mamy" juz cos czuly a mnie sie ciegle wydawalo ze nic, poszlam wkoncu na usg i pani powiedziala ze dzidzus caly czas lezy pleckami na zewnatrz.dlatego pewnie nie czuej ruchów...bo kupie irusza raczkami do srodka...polozna powiedziala ze ...puka mi we wszystkie narzady wewnetrzne!!!! zamaist na zewnar=tzr, dzidzius zdrowy ,ruchliwy chocia z musze isc jeszcze na jedno usg..bo cos tam sie obnizylo w pomiarach....i trzeba sprawdzic jeszcze raz......ale jzu przestalam sie denerwowac
wiec przestanmy sie przejmowac bo maluszkom jest tam dobrze , rosna zdrowa a za niedlugo bedziemy chcialy zeby wkoncu przestaly kopac:))

Do góry