reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Ciąża z zaskoczenia , wszedzie o tym ciezarne dyskutuja hehe ;-)
Nie wierze, powiem Wam niewierze zupelnie w cos takiego..
A jeszcze, ze rodza te dzieci zdrowe jak tu czlowiek tak na siebie uwaza, a te 9 miesiecy pily, palily leki braly, tachaly rzeczy itd.. No nie wiarygodne dla mnie..

bo przewaznie tak jest jak kobieta dmucha chucha na siebie to cos nie tak, nie zawsze no ale.
kolezanka bedzie miala 5 dziecko pali, pije przemecza sie i co dziecko zdrowe.

reklama
Mi tez się wydaje niemożliwe, żeby do końca ciąży się nie zorientować że się w niej jest...
a co do tych "matek" co piją, palą itp a rodza zdrowe dzieci - owszem te dzieci może nie mają żadnych widocznych wad czy niedorozwoju,a le trzeba pamiętać, że w większości akie dzieci będa miały potem problemy z nauką, obnizoną inteligencję i kto wie jakie powikłania moga je spotkac w późniejszym zyciu. To, że dziecko wygląda na zdrowe jeszcze nie świadczy o tym że zdrowe jest i że nie doszło do jakiś uszkodzeń układu nerwowego...

bo przewaznie tak jest jak kobieta dmucha chucha na siebie to cos nie tak, nie zawsze no ale.
kolezanka bedzie miala 5 dziecko pali, pije przemecza sie i co dziecko zdrowe.

to nie jest tak, dziecko takie rodza sie na ogol zdrowe ale pozniej wychodzi problemy z nauka, z przystosowaniem sie itd ........ dlugo by wymieniac .....

co do ciazy z zaskoczenia to ostanio w zabrzu byl taki przypadek ze kobieta urodzila w domu doznwila na pogotowie ze ma napad kamienia zolciowego lekarze pryzjechali i odcieli pepowine .................... ale wydaje mi sie ze kobieta otyla z nieregularnymi miesiaczkami moze nie wiedziec o ciazy ..........

moja sasiadka - dowiedziala sie w 7 miesiacu ze jest w ciazy a w 8 urodizla ale ot bylo 32 lata temu ;]

Kasiurek ja jestem z tych co maja spory brzuszek (przed ciążą też ;-)) i mega nieregularne @ a o ciąży dowiedziałam się po 2,5 tyg. od zapłodnienia - kwestia podejścia do swojego ciała i odpowiedzialności za to, co może się wydarzyć :sorry2: więc tłumaczenie nieregularnym @, otyłością itp jakoś do mnie nie przemawia...

hahaha
u mnie kolezanka dowiedziala sie ze jest w ciazy blizniaczej w 5 miesiacy, ale dlatego tylko ze czula ruchy. Maz i dzieci uwazaly ja za swiruske, ze jak mozliwe bo sie zabezpieczali a ona moze byc w ciazy.
Poszla do gina i sie przekonala a do konca ciazy co 30 dni miala normalne krwawienie.

A co bylo kiedys z ta sporcmenka, ze w 7 miesiacy sie dowiedziala ze jest w ciazy podczas jakis badan na zawody.

No i ja w końcu poczułam mojego skarbka:-) chyba z tydzień temu poczułam pierwszy raz ale to była godizna 1 w nocy i w sumie nie byłam pewna, ale wczoraj wieczorem i dziś w nocy już czułam jakby takie lekkie stuknięcia i bulgotki:-) Mam też taką maszynkę do słuchania ruchów, więc jak moje dziecko mocno kopnie to można się przestraszyć:p

nusia gratuluję kopniaczków

ja wczoraj leżałam sobie na łóżku po obiadku i tak łup kopniak,ale taki widoczny :-Dzawołałam dzieci i mówię patrzcie i znowu łup kolejny kopniaczek,ale fajnie uśmiech miałam jak banan:-D
też każdy kopniaczek mnie uspokaja,ze maluszek jest zdrowy i daje mamusi znać,a jak długo nie czuję to jest zmartwienie,ze może coś się stało

reklama
Do góry