reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

dziewcyzny ja nadal nie cuzje ruchow nawet jak czekolade zjem nic kompletnie nic !!!!

Kasiurek a może ten jeden kopniak co jakiś czas temu czułaś, o jendak nie był kipniak a jelita (ja czasem mam wątpliwość)? I niepotrzebnie się niepokoisz? Pisałaś, że z synkiem (Natanielem, dobrze pamiętam?) tez czułaś późno... a daleko masz do wizyty? Jak bardzo Ciebie niepokoi to możesz pdjechac do szpitala i powiedzeić, że nie czujesz ruchów to może USG chociaż zrobią...

reklama
Kasiurek a może ten jeden kopniak co jakiś czas temu czułaś, o jendak nie był kipniak a jelita (ja czasem mam wątpliwość)? I niepotrzebnie się niepokoisz? Pisałaś, że z synkiem (Natanielem, dobrze pamiętam?) tez czułaś późno... a daleko masz do wizyty? Jak bardzo Ciebie niepokoi to możesz pdjechac do szpitala i powiedzeić, że nie czujesz ruchów to może USG chociaż zrobią...
28 mam wizyte dopiero, no wlasnie tez mi sie wydaje ze to nie byly kopniaki nic poczekam do tej wiuzty mam 28 wiec to bedzie cos kolo 20/21 jak nie bede czula ruchow to wtedy nie wiem co zrobia ze mna ;/

kasiurek kochana napewno jest z dzidiuzsiem wsyztsko dobrze jestes w 18 t malenstwo ma jeszcze gdzie sobie plywac,a moze zamiast szpitala prywatna wizyta unas jest w szpitalu taka polityka ze jak idziesz do lekarza ginekologa bo cos cie niepokoi musza cie przyjac bo inaczej sie nic niedowiesz :( takze ja wole unikac takich miejsc ;) moj szkrabik uwielbia kipac tatusia w plecy ;) zawsze rano jak ide siusiu i wracam wtulam sie w meza bo on jeszce taki cieplutki jest ;) wtedy malenstwo swoje akrobacje wykonuje kipie przekreca sie przeplywa ;) ale tatus oczywiscie tego nieczuje bo spi niiewiem ;) a ostatnio to mnie nawet kopniaczki budza w nocy a najgorsze jest jak dostane prosto w pecherz zwlaszcza jak jest pelny ;( ojjj boli boli

28 mam wizyte dopiero, no wlasnie tez mi sie wydaje ze to nie byly kopniaki nic poczekam do tej wiuzty mam 28 wiec to bedzie cos kolo 20/21 jak nie bede czula ruchow to wtedy nie wiem co zrobia ze mna ;/

zapewne kopna Ciebie w zadek i karzą sie nie denerwowować :-p może łożysko masz tak umiejscowione, że nie czujesz ruchów? Oj możliwśoci jest sporo - najważniejsze, żeby maluch był zdrowy ;-)

Kasiurek - jeśli Cię to bardzo niepokoi to od razu jedź do lekarza albo na IP przynajmniej się uspokoisz. Ale myślę że wszystko jest ok tylko po prostu później ruchy czujesz:) możesz masz stalową macicę?;) nie martw się, dzidzia teraz pływa radośnie u Ciebie w brzuszku i ćwiczy mięśnie, żeby potem mamusi dać popalić;) !

mata pewnie by tak bylo bo przeciez w 18 tygodniu mozna jeszcze nieczuc ruchow wedlog ksiazek i wiekszosci lekarz zawsze by cos wymyslili chyba ze udalo by sie trafic na jakiegos fajnego lekarza albo polozna lub cos tego typu ;)

no ale ponoc z drugim diekciem syzbciej sie ruchy cuzje - nic poczekam i tak nie mam wyjscia i musze czekac kasy niemam za bardzo na prywatna wizyte wiec ...... a lekarz na jakies szkolenia pojechal .....

Kasiu - a masz może kogoś ze stetoskopem albo dopplerem do słuchania serduszka? usłyszałabyś dzidzię i byłoby Ci lepiej :)

reklama
ja nie wiem sama czy czuje ruchy czy nie.... eee wydaje mi się że w niedz taki potrójny kopniak poczułam;-) ale mam takie obawy jak KAsiurek...przecież w 2 ciązy powinnam czuć szybciej ruchy tak???? a od niedz nic...

Do góry