reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

narzekałam i się opłacało :) wczoraj Marcel sprzedał mi kopniaka :-)
jeszcze jestem taka niepewna co do tematu, ale to było coś niesamowitego, zupełnie innego, nigdy nie doświadczyłam takiego uczucia

po lewej stronie tak na wysokości biodra poczułam takie napięcie, już kilka razy tak się zdarzało, pod ręką wtedy czuć taki wzgórek :happy: często po przyłożeniu ręki rozchodziło się, znikało, a wczoraj po chwili jak trzymałam rękę poczułam takie stuknięcie a wzniesienie nadal było :-) coś wspaniałego

reklama
akka chyba ten przesad nic tutaj niema do rzeczy moj synek zaczol kopac w 16 tygodniu a teraz teoretycznie jes dziewczynka a zaczela juz kopciac w 15 tygodniu :) a teraz szaleje jak oszalala ;) czasami wybiera najmniej odpowiednie momenty do kopania bo siedze sobie sama i jak glupi do sera sie smieje ;) z kopniaczkow a wczoraj jak czekalam w poczekalni malenstwo tak sie zaczelo wiercic krecic ze masakra potem jak polozylam sie do usg to tez musialo sie ulozyc ehhh

Dzisiaj pierwszy raz obudziły mnie ruchy dziecka. Ja nie wiem co to za wiercipięta we mnie mieszka. Z Emilką, nie dość, ze na tym etapie ciąży nie czułam w ogóle jeszcze ruchów, to nigdy się nie obudziłam, bo się ruszała - nawet w końcówce ciąży.
Dziewczyny nie martwcie się. Ja Emilkę czułam dopiero w 20-tym, 21-szym tygodniu. Ogólnie ona była mało ruchliwa i jakbym miała liczyć ruchy płodu, to pewnie bym się stresowała ciągle. Na szczęście jakoś się tym nie przejmowałam i i tak wszystko było w porządku.

anula super ze juz kopie synus :) teraz bedzie tylko mocniej i czesniej :) mi dzisiaj dzidizus szaleje po brzuszku z boku na bok i raczkami rusza :) bo tak troszke delikatniej :-D

to od mojego synka kazal wam przekazac :-D:-):tak:;-)

Anula gratuluje ruchów :-) jeszcze max miesiąc i już wszystkie będziemy czuc wyraźne ruchy :tak:

Ja dzisiaj zauważyłam jak mi się brzuszek trzęsie - a co dziwniejsze, to ruchy jakie czułam byly delikatne - a pod ręką nic nie było czuć :cool2: teraz to sama nie wiem czy latać ręką po brzuszku czy sie patrzeć :-p

mata moja jest taka ze jak polozy ktos reke na brzuszku to przestaje kopac jak wezmie to zaczyna mnie kopnie w raczke,a brzuski fajnych ksztaltow przybieraja jak dzidzie nas kopia :)

moja się nie ukrywa przez tatą i babcią, wujka na razie kopnąc nie chciała;) a brzuch mi przestawia co chwile
najzabawniej było wczoraj jak leżałam u dentysty:D fikołki robiła takie, że ze śmiechu prawie nie mogłam wytrzymać:D

ja też się wreszcie doczekałam silniejszych motylków niż do tej pory, nie są to jeszcze oczywiście klasyczne kopniaki, ale nieporównywalnie bardziej odczuwalne łopotanie w brzuchu niż wcześniej:) super uczucie:) nasila sie wieczorem i czasem nad ranem, ale jeszcze nie jestem w stanie wyłapać każdego łopotania;)
Kasiurek, nie martw się ja w tym samym czasie co Ty też nic nie czułam, a jesli już to nie widziałam czy to jelita czy dziecko:D na usg też widziałam jak sie dziecko rusza a ja wtedy nic a nic nie czułam:) taki nasz urok, ale teraz już tak jak pisałam delikatne ruchy czuję, ale nie powiem, żeby były one tak dosadne jak dziewczyny niektóre opisują:) każda z nas jest inna i się w swoim rytmie rozwija:) będzie git, zobaczysz!

Ostatnia edycja:
reklama
A ja tez poczułam w sobote:):cool2: Takie fajne uczucie :):cool2: a dzisiaj to jakiegos speeda dostało od rana sie przewala :) noo wiercipiete mam jakąś:-p Ale fakt najczęsciej na noc i rano :-)

Do góry