reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
Jasne, że lekarze to tylko ludzie i sie mylą :). Ja np. byłam tak przekonana, że będzie syn, że jak mi pan doktor na połówkowym powiedział, że córka to mnie zatkało :tak:. Mała się pieknie niby ułozyła i nawet mam zdjęcie na którym (podobno bo ja tam nie wiem gdzie :)) widać, że to dziewczynka. Ehhh zobaczymy czy w styczniu nie zmienia zdania.

Ja dzis bez wstawania o 5:55 hehe
Zawsze Wam tez małe wali po tej stronie brzucha na ktorej lezycie? :-)

Przeważnie leżę na lewym boku, a Maluch kopie z prawej.
I nie znosi, kiedy zmieniam pozycję (chyba że robię to powoli); wczoraj leżałam na prawym boku i zamiast się przewracać powoli z pięć minut na lewy z przerwą na plecach, to się obróciłam tak normalnie. I co? Jak mi dziecię zasadziło kopa z lewej strony, to aż mi się "auć" wyrwało :no:.
Poza tym zdarza się różnie, ale najbardziej kopie z prawej strony (jak leżę na prawym boku to też) i uwielbia włazić lub wpychać moje wnętrzności pod żebra - też z prawej strony - najbardziej kiedy prowadzę auto albo siedzę przed kompem (jak obecnie) - znak że trzeba podnieść swoje cztery litery...

A ja Wam chciałam napisać, żę moja Haneczka od wczoraj strajkuje, ale chyba właśnie się obudziła:tak:

Nie mam problemów ze wstawaniem w nocy do toalety, spać nie mogę tylko przez to, że mi duszno i jakoś miejsca sobie nie mogę znaleźć, bo mój brzuch z dnia na dzień coraz większy :crazy:

ja mam tak samo jak Angel, Grześ puka w bok na którym leże. Jest odwrócony już główką w dół, więc często czuję jak wchodzi mi pod żebra nóżkami, nie jest to bolące, ale mało przyjemne. Dzisiaj na usg okazało się, że jednak dużo jego ruchów nie czuję, pani cały czas mówiła, że nie może czegoś zmierzyć bo jej ucieka. Ja od czasu do czasu faktycznie czułam ruch, ale nie aż tyle ile ona mówiła

reklama
tunia ja tez nie wiem co tam u mnie rosnie pod sercem, raz uslyszalam ze chyba chlopak drugim razem ze nie widzial chyba siusiaka.
Zobaczy sie napewno po porodzie :)
Mojej znajomej bratowa do konca myslala ze bedzie chlopak bo tak lekarze mowili a ona urodzila 4 core :) wiec lekarze sie myla
mnie ostatnio takie myśli nachodzą, od początku lekarze mówią że chłopiec na kolejnych usg potwierdzali i tu wszyscy na chłopca czekają, ubranka niby staraliśmy się kupić unisex ale wyszły chłopięce i co by było jakby się jednak córcia urodziła ;D ? ale byśmy mieli niespodziankę
a co do ruchów to mi po ruchach się wydaje że moje dziecko jest bardzo grzeczne choć rusza się dużo ale mi się wydaje że ma łagodne usposobienie i jest takie hmm "zrównoważone" może to dziwne ale jakoś czuję że takie właśnie będzie

Do góry