reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Mnie pannica nasza okopuje i okopuje. Często dość boleśnie, ale... taki ból to ja moge znosić:)

Najlepsze są momenty, gdy czuję, że wierci się nerwowo, a ja i tatuś delikatnie paluszkami glaskamy brzusia... maleństwo się uspokaja bajecznie. Reakcje na dotyk, słowa, swiatło....coraz intensywniej do wyczucia. pięknie:)

a czkawka dopada nad co 2-3 dni!:)
siłaczka z niej, bo jest w stanie uniesc moją rękę. no no:)

mnie tez przy dluzszym spacerku czy wysilku twardnial bębenek.
dlatego odpoczywam ile mogę.
teraz stwardnieje raz na pare dni, ale wiem, ze to oznaka , ze macica przygotowuje sie do porodu więc jest wszystko prawidłowo.

Koooopcie maluszki swoje mamusie, kopcie! ciocia do was apeluje;-)))
a juz inedlugo intensywne kopanie zamienicie w wypychanie, bo miejsca coraz mniej:)

reklama
moje malenstwo ma swoje godziny dokazywania zarowno w dzien jak i wieczorami :tak: a z rana ja poloze reke na brzuchu to tez zawsze skopana zostaje.....

ostatnio moja kindre suprise sie ulozyla innaczej bo juz druga noc nie bieglam do wc na sisi:happy2:

a ja co parę dni przeżywam małe horrory, mój syncio potrafi, nie dawać znaku ponad pół dnia, po czym wieczorem szaleje :-). Już teoretycznie wiem, że tak ma, ale i tak za każdym razem wpadam w panikę jak nie czuję go przez 5-6 h.

a moje malenstwo coraz mniej sie rusza ale jak zacznie to daje czadu a czkawke mamy co 2-3 godzinki :) najetniej sie rusza jak mamusia chce isc spac ;) ale nadal mnie zastanawia czemu mnie boli brzuch jak mala sie rusza :( oby to niebylo nic zlego

pd przedwczoraj wieczorem do wczorajszego popołudnia było cicho... aż się przestraszyłam, że w piątek za dużo latałam i coś jest nie tak:szok:, ale na szczęście wieczorem na wizycie u teściów Dzidź się ruszył, a potem to już mi całą noc harcował :rofl2:

reklama
Do góry