reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
lastpetunia współczuje przeżyć, wiem co czuliście nam tez się już ze2 razy tak zdarzyło. Ostatnio Grześ jest troszkę grzeczniejszy i regularnie do nas puka. To nie są szaleństwa o których piszą dziewczyny, ale ruchy systematyczne są

No nasza księżniczka nas trochę wystraszyła bo ruszała się w miare regularnie, w ciągu dnia ja czułam z małymi przerwami, jak coś robłam to równiez czułam ruchy, po czekoladzie szalała a wczoraj zjadłam całą tabliczkę czekolady i nic, znów coś słodkiego i dalej nic, w ogóle żadnego znaku więc postanowiłam że jakbyśmy mieli jeść chleb z samym masłem to wole iść do lekarza prywatnie i się dowiedzieć co się dzieję niz sie zamartwiac no ale lekarz mnie uspokoił i mówił ze czasami tak maluchy maja ze cisza w eterze :p i żeby się na zapas nie martwić i że wszystko jest wporządku :)

lastpetunia dobrze że to tylko fałszywy alarm - chyba te nasze dzieciaczki lubią nas troszkę czasem postraszyć; moje maleństwo wczoraj trochę mniej aktywne było, ale i tak włażenia pod żebra sobie nie odpuściło, więc siwe włosy grożą mi póki co jedynie od gładzi ;-)

moje dzieciatko, tez mnie czasem stresuje i sie nie rusza bynajmniej ja nie czuje-ale uspokojono mnie ze to jest normalne.wtedy M slucha co sie w brzuszku dzieje i slyszy dziwne bulgotki

od samego początku -czyli ok 16 tyg - Damian raz jest mega aktywny i fika aż miło popatrzeć a potem nagle spokojniejszy, ale już się przyzwyczaiłam bo wiem, że nawet jak jakieś 2 dni nie czuję to w końcu zapuka do mamusi :-) z resztą często on się rusza i to widać na brzuchu a ja od wewnątrz tego nie czuję, zauważyłam bo u lekarza tak się kiedyś zdarzyło jak osłuchiwał serduszka pytał się mnie czy czułam ten ruch, bo on widział :-D może tak jest dlatego, że to moje pierwsze dziecko

od samego początku -czyli ok 16 tyg - Damian raz jest mega aktywny i fika aż miło popatrzeć a potem nagle spokojniejszy, ale już się przyzwyczaiłam bo wiem, że nawet jak jakieś 2 dni nie czuję to w końcu zapuka do mamusi :-) z resztą często on się rusza i to widać na brzuchu a ja od wewnątrz tego nie czuję, zauważyłam bo u lekarza tak się kiedyś zdarzyło jak osłuchiwał serduszka pytał się mnie czy czułam ten ruch, bo on widział :-D może tak jest dlatego, że to moje pierwsze dziecko

Ha! Dziś tez to odkryłam!! :-)
Po obiadku Doriano zaczął szaleć i tak sobie odchyliłam bluze patrze na tego brzucha ( bo z lewej strony tak wybitnie dawał na wysokosci pępka) i nagle patrze a brzucho mi "pyrka" takimi drobnymi puknieciami a ja tego nie czuje :szok: Wiec jest to na fakcie mozliwe nie czuc wszystkich ruchów ;-)

reklama
Do góry