reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

nie martw sie moja kinder suprise tez nie jest jakas bardzo ruchliwa ma dni ze jest pelne szalenstwo ale przewaznie jest spokuj:tak: kopie jak opre o brzuch reke czy ksiazke, jakos chyba denerwuje go/ja to...:rofl2:

reklama
Eee u mnie cisza od dwóch dni albo nawet od trzech
Może dlatego,że dużo łażę i nie czuję synka?
Mam nadzieję,że jutro jak już nigdzie nie będe wychodziła, poszaleję troszkę

Z naszej Hani straszny wiercioch :) ciągle się wierci, kręci, kopie, aż cały brzuch podskakuje. Ulubione pory to rano i wieczorami, aczkolwiek czuje ją cały dzień :)

Moja w środku nocy szaleje, tak 2-3 to jej największy okres aktywności (ale będzie miło jak jej tak zostanie;-)). Ostatnio o tej porze jeszcze nie śpię i takie kopy zbieram, że szok. Pewnie jak kładłam się wcześniej to przesypiałam te zabawy.

Atomowka jak to mi dzis w szkole rodzenia powiedzieli ze gdy chodzisz jestes aktywana to kolyszerz brzuszek i w tym momencie usypiasz dziecko wiec nie czujesz kkopniakow wiec sie niemartw ja tez tak miałam ze sie wystraszylam ze nie czuje a wczesniej czulam ale to tak jest ;-)

Zdecydowanie chodzenie uspokaja nasze maluszki.

Z tymi ruchami to rzeczywiście różnie bywa. W pierwszej ciąży były cały czas delikatne i nie za dużo ich było - bardzo się stresowałam, nieraz dopiero pod wieczór czułam jakieś kopniaczki. Teraz ruchy odczuwam jako dużo silniejsze, choć niebolesne, częstsze, intensywniejsze i nieraz bardzo bardzo wysoko - dosłownie pod biustem.

ja też dosyć słabo ostatnimi czasu czuję ruchy maleństwa,oczywiście ogarnia mnie lekka panika, ale jakoś racjonalnie próbuję sobie to wytłumaczyć, mam wrażenie,ze kilka tyg, temu ruchy były wyraźniejsze, no ale może to już taki mój shiz.

reklama
No ja dzisiaj zostalam obudzona:-)Lezalam na boku i musialam polozyc sie na plecach bo przeciez gniotlam wygodnisie/wygodnisia:-Dto po tatusiu pewnie:-Dale kopie caly czas juz teraz nawet nie zwraca uwagi kto gladzie reke czy tatus czy mamusia daje rowno ot takie przyjazne dziecie mam:-D

Do góry