reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

u nas MM (Marcino-Matylda) sobie skacze jak ma ochotę, a czasem jest zupełna cisza, ale wczoraj dostałam dwa kopy po jajniku aż podskoczyłam z bólu - piernik lata od piersi po jajniki - jak widać ma dużo miejsca jeszcze

reklama
MaMicurina zjedz coś słodkiego i połóż się na poł godzinki- godzinkę .
A jak z ruchami wcześniej ?? miałas juz takie przestoje ??

Na razie na pewno nie czujemy wszystkich ruchów. A i może się zdarzyć mniej aktywny dzień u maluszka (albo kilka pod rząd) - szczególną uwagę na ruchy trzeba zwracać od 27 czy nawet dopiero od 30 tc - na pewno zostaniemy na to uczulone przez gin (przynajmniej tak powinno być)

Ożywiłam dziecko wczoraj jak nażarłam (bo ładniej się nie da powiedzieć) sie M&Msami :-D...
Dok też się mnie pytał czy jadam słodkie ale problem w tym że ja nie mam ochoty za bardzo :-(...będę jeśc na siłe :-(

MaMicurina a dlaczego masz jeść na siłę ?? Ja mam koleżankę co w ogóle nie jadła w ciąży słodkiego i było git - może dziki temu miała taką spokojną córeczkę :-)
Przecież nie każde dziecko ma taki sam temperament - może Twoje maleństwo będzie spokojne i bedzie tylko jadło i spało i już teraz pokazuje że ma spokojny temperament ...
Grunt że w ogóle się rusza :-)

MaMiciurina, też bym nie przesadzała z jedzeniem słodyczy, bo na pewno na zdrowie Ci to nie wyjdzie. Po suwaczku sądząc jesteś w 23 tc, ja ruchy zaczęłam w ogóle czuć pod koniec 22 tc, a później też takie raczej sporadyczne. Teraz 28 tc i też szału nie ma. Także Twój maluszek może potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić

reklama
nie no z tym słodkim żartuje...ja nie należę raczej do osób które uważają ze teraz mogą wszystko jeść bo w ciąży:-)
Oli widocznie taki mało ruchliwy :)

Do góry