reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

u nas MM (Marcino-Matylda) sobie skacze jak ma ochotę, a czasem jest zupełna cisza, ale wczoraj dostałam dwa kopy po jajniku aż podskoczyłam z bólu - piernik lata od piersi po jajniki - jak widać ma dużo miejsca jeszcze

reklama
MaMicurina zjedz coś słodkiego i połóż się na poł godzinki- godzinkę .
A jak z ruchami wcześniej ?? miałas juz takie przestoje ??

Na razie na pewno nie czujemy wszystkich ruchów. A i może się zdarzyć mniej aktywny dzień u maluszka (albo kilka pod rząd) - szczególną uwagę na ruchy trzeba zwracać od 27 czy nawet dopiero od 30 tc - na pewno zostaniemy na to uczulone przez gin (przynajmniej tak powinno być)

Ożywiłam dziecko wczoraj jak nażarłam (bo ładniej się nie da powiedzieć) sie M&Msami :-D...
Dok też się mnie pytał czy jadam słodkie ale problem w tym że ja nie mam ochoty za bardzo :-(...będę jeśc na siłe :-(

MaMicurina a dlaczego masz jeść na siłę ?? Ja mam koleżankę co w ogóle nie jadła w ciąży słodkiego i było git - może dziki temu miała taką spokojną córeczkę :-)
Przecież nie każde dziecko ma taki sam temperament - może Twoje maleństwo będzie spokojne i bedzie tylko jadło i spało i już teraz pokazuje że ma spokojny temperament ...
Grunt że w ogóle się rusza :-)

MaMiciurina, też bym nie przesadzała z jedzeniem słodyczy, bo na pewno na zdrowie Ci to nie wyjdzie. Po suwaczku sądząc jesteś w 23 tc, ja ruchy zaczęłam w ogóle czuć pod koniec 22 tc, a później też takie raczej sporadyczne. Teraz 28 tc i też szału nie ma. Także Twój maluszek może potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić

reklama
nie no z tym słodkim żartuje...ja nie należę raczej do osób które uważają ze teraz mogą wszystko jeść bo w ciąży:-)
Oli widocznie taki mało ruchliwy :)

Do góry