reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
mini heheh no wiesz niechce ci nic mowic ale teraz to juz tak bedzie mocniej i dluzej ;) a mnie dzidizol nastraszyl bo malo co sie ruszal wczoraj dzisiaj wogole asz do teraz ale teraz tez tylko kopniaczek przeplyniecie na prawa strone wystawienie czegos i tyle :( czyzby sie leniuszek zrobil ;)

Bozienka - ruszał się pewnie tak samo mocno, ale "w drugą stronę" ;) nie czułaś przypadkiem dziwnych reakcji jelitowych?:) Ja młodą czuję codziennie, kilka - kilka naście razy dziennie w sumie:) do tego umie się tak przemieszczać że mi brzusio wypycha lekko ;)

ivi heheh moje reakcje jelitowe poszly spac ;) nic sie w brzuszku niedzialo jedyne co to wczoraj wieczorem jak chcialam sobie ziewnac to hmm jak by to opisac tak jak bym miala cos zaraz pod skóra przemiescilo sie wraz z nabraniem powietrza i nawet zabolalo ale jestem spokojniejsza bo dzidziol wlasnie mnie skopal jak niewiem i ivi tez mi sie brzuchol znieksztalca :D tylko mnie niezapokoilo bo sie malo co ruszala ale teraz nadrabia :)

hehe może miała gorszy dzień ;) A takie wypychanie to mi Tymek fundował ale duuuużo później.. a ta od samego początku broi :) jak wypnie to czuję napięcie w brzuszku ;)

Gratuluje wszystkim które poczuły wkoncu upragnione czy to ruchy , babelki czy kopniaczkii:)

kamila tez sie nad tym zastanawiam i jakos odpowiedzi znalesc nie potrafie ;)

Wkoncu jelita)macica)tluszczyk)skóra

Jak to jest, ze czujesz jelita a ruchow nie?
I co ma tluszczyk i chudosc do szybkosci wyczucia ruchow?
Oczywiscie ma jesli mowimy o kopniakach widocznych na zewnatrz, a wkoncu od srodka jak puknie czuc sie powinno tak samo.

Ja czuje to co opisywalam, nie umiem juz tego pod jelita podpiac zdecydowanie..;)

http://www.noworodek.pl/cms/data/uploadedimages/20051115025321.jpg
mnie zastanawia to, że skoro na tym etapie dziecko jest jeszcze tak nisko, to w jaki sposób niektóre z nas już czują ruchy na wysokości pępka?

wczoraj tak się kiepsko czułam i zaczęłam się martwić się o dzidzię, miałam strasznie napięty i twardy brzuszek, dziś już niby lepiej ale dalej sobie poleżę w łóżeczku,
wieczorkiem jednak mam nadzieję że to synek dał znać bo poczułam jakieś gilgotki już mi znane, ale i to mogły też i jelita być bo naprawdę wczoraj z moim brzuchem działy się dziwne rzeczy :-(,
a najlepsze jest to że w nocy się nawet przebudziłam i nie wiem czy to był sen czy na prawdę poczułam kopniaczka takiego pierwszego mocniejszego ??? jak się powtórzy za niedługo to może to jednak nie sen, a jeśli to sen to miły ;-)

anula - coś nie teges z tym obrazkiem.. z moich książkach piszą ("w oczekiwaniu na dziecko" itd), że w 20 tyg dno macicy jest na wysokości pępka, a tu pokazuje 24 tydzień? ale sugerując się tym obrazkiem, ja ruchy czuję i widzę na lini 16 tydzień (najczęściej) ale też na lini 20 tydzień. Kopniaków na wysokości pępka nie, ale za to młoda wyżywa się pewnie na ściankach macicy że pępek mi czasem tańczy;)

reklama
http://www.noworodek.pl/cms/data/uploadedimages/20051115025321.jpg
mnie zastanawia to, że skoro na tym etapie dziecko jest jeszcze tak nisko, to w jaki sposób niektóre z nas już czują ruchy na wysokości pępka?

a najlepsze jest to że w nocy się nawet przebudziłam i nie wiem czy to był sen czy na prawdę poczułam kopniaczka takiego pierwszego mocniejszego ??? jak się powtórzy za niedługo to może to jednak nie sen, a jeśli to sen to miły ;-)

pewnie nie sen tylko kopniaczek :)
ja tez tak mialam tej pierwszej nocy kiedy poczulam :)
a wedlug obrazka to u nas czuc jak juz sie rusza Malenstwo na wysokosci tej kreski z 16 tygodni bardzo nisko i do tej pory wlansie w pozycji lezacej w nocy

Do góry