reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

ja niby 16tc juz mam a nadal nic nie czuję nawet tych bulgotek :p ale wkoncu kiedys nadejda i wtedy bedziemy narzekac jak nas maluchy beda kopac z całych sił :p

reklama
ja pewnie poczułabym pierwsze małe "puk,puk" gdzieś za 2 tyg... ale przez to, że obecnie sporo odpoczywam i często "wsłu****e" sie w organizm to bulgotki-gilgotki "dopadły" mnie na początku 15 tyg, a mini kopek w 16 tyg.. - coś koło tego. podejrzewam, ze gdybym sie tak bardzo nie "wsłuchiwała" to nadal nic bym nie czula - nie zwracalabym na to szczegolnie uwagi:)

najczęściej mnie "łoptukuje" po zjedzeni np kawałka czekoladki, czy tez ciastka...
... albo jak się "nakręce" i dłuuuuuugo komus coś opowiadam... wtedy chyba daje mi znac, ze mam sie zemknąć i mnie delikatnie popuka:p... albo cieszy sie, ze mnie słyszy. hehe.

każda z nas jest inna, każda ciąża jest inna.

Życzę wiele podwójnego zdrowia i radości :)

kochane siedziałam tak sobie i czytałam na necie a tu bach kopniaczek położyłam rękę na brzuszku i znowu dostałam :-D az łezka mi się w oku zakręciła

Mi sie wlasnie Dzidzia zaczela mocno krecic i zaczelam czuc jak sobie plywa i sie przewraca ;)
To bylo w nocy jak bylo bardzo cicho i spokojnie i sie moglam na brzuszku skupic, bo wszyscy inni spali :) az sie nie moglam nacieszyc i czkem na kolejne :)

reklama
miska super !!!!!! zazdrosze ci troszke :) oczywiscie w dobry sposob :)

ja to chyba dlugo nie poczuje nic, pytalam sie mamy kiedy poczula ruchy ze mna i mowila ze 20 tygodniu a chuda byla jak szkapa....

zastanawia mnie tylo jak to jest, ze czuje wszystkie kiszki jak mi pracuja, kazdy najmniejszy ruch a dzidzi nie ?

Do góry