reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
Angel gratuluje kopniaczków:-)

ja zato moje malenstwo czuje jakos delikatniej ostatnio- jakby gdzies ucieklo w glab brzuszka... - to normaalene??

No ja tak miałam od przedwczoraj wieczorem. Zero kopniaków, wczoraj to samo, choc wieczorem synuś przeprosil mnie jednym kopniakiem. I zaczynalam się martwić, Ale dziś już szaleje. Mówię sobie że przez ten kaszel go nie czuje, a jak już nie kaszle to on odsypia:-) A ze teraz jest ciut lepiej to daje znać mamusi co jakiś czas:-)

No to i ja dołączam do tego szczęśliwego grona (szkoda, że okoliczności mniej szczęśliwe), ale już w tamtym tygodniu mnie mama uświadomiła, że te delikatne wiercenie, jakbym to określiła, to już ruchy zaliczane do takowych.
No a dziś na wpół bezsenna noc i co jakiś czas czułam, że Dzidzia się porusza - szału jeszcze nie ma i dlatego w ciągu dnia, w natłoku innych spraw, zwracam na te odczucia mniejszą uwagę, ale to już jest to :happy:.
O! Właśnie znowu poczułam coś, jakby kopniaczka :-D
Ciekawe kiedy mój M sie tym zainteresuje - może jak i jemu uda się poczuć Maluszka, to zmieni trochę swoje podejście...

u nas ruchy nie tylko czuc, ale już widać jak bębenek sobie skacze. Czasami tak mnie "łupnie", że ja to az podskakuje - to przez zaskoczenie i niespodziewanie mocne kopki:)

zazdroszcze tych ruchów i kopniaków u mnie niestety jeszcze bulgotki az zaczynam sie pomału martwic czy wszystko ok :( ale za tydzien idziemy na usg 4d to sie dwowiemy czy wszystko wporzadku z dzidzia

Wracałam dzisiaj od lekarza autobusem i chyba moj ziutek sie obudzil bo tak mnie skopal ze szok:-)A ja co oczywiscie w smiech a ludzie na mnie:-D:-D:-D:szok:no i co oni sobie pomysleli psychiczna:-D

Jak czujecie konpiako/ruchy?? Wiem, ze te nasze piłeczki chudziutkie to juz po pępku dostają aż odskakuje hehe ;-)
A ja poki co czuje mocno i wyraznie- ale od dołu brzucha :tak: Nie wiem, czy poprostu jak sie przekreca "do gory nogami" i mnie tam smyra to przez wieksza wartewke tluszczu nie czuje, a na dole jest ciensza skora i mniej jego ze tak wyraznie? Czy poki co w takim polozeniu najwiecej czasu spedza?
Rowno daje musze przyznac :-D
A w nocy bawiło sie ze mna- ja go sztur w jednym miejscu- ono mnie sztur w to samo :-D
Coś cudownego..

reklama
Mi moja szwagierka kilka dni temu uświadomiła, że te pierwsze ruchy wyczuwalne są w dole brzucha... A ja głupia cały czas myślałam, że powinnam je czuć w okolicach pępka! Byłam juz nieco sfrustrowana tym wyczekiwaniem (choć bulgotki w całym brzuchu już od kilku tyg były wyczuwalne)...
Barrrdzo chciałam poczuć pierwsze kopniaczki. A co się okazało? ...że mój mały rozdaje mi kopniaki już od dłuższego czasu...teraz kiedy jestem już uświadomiona, mogę czuć te pstryczki znacznie wyraźniej i kurrrcze jest to barrrdzo, ale to bardzo przyjemne!

Do góry