reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

mataja mam synka ;] Nataniela ;] i mysle ze teraz bedzie córka ;] a co do ruchow ot nie pamietam kiedy czulam ale tez poźno jakos bo kolezanki inne czuły a ja w ogole nic ! inne juz widzialy i czuly ruchy na brzuchu a ja dopiero cos tam czulam w srodku ;/ A karty ciazy nie mam zeby sprawdzic kiedy czulam ;/ ahhhhhhh jak nie urok to przemarsz wojsk ;/

Wiem ze to glupie pytanie - ale czy mozna nie czuc ruchow dziecka ? czy jak sie ich nie czuje to świadczy o czyms złym ? (wiem wiem umartwiam sie za bardzo)

reklama
Są przypadki-momo iż niezbyt częste, że ruchy nie są w ogóle odczuwalne i niekoniecznie świadczy to o czymś złym.
Ciąża ciąży nie jest równa. teraz się za duzo czyta i człowiek wariuje i nakręca się, by przechodzić Stan Błogosławiony typowo-książkowo.

Mam nadzieję, że macie zaufanych lekarzy i nie będziecie się niepotrzebnie nakręcały:-)

Ja też się obawiam wielu rzeczy, ale skoro lekarz zapewnia mnie, ze wszystko gra(a jest wspaniała)... to musi grać.

Kasiurek spokojnie, może za dużo już o tym myślisz po prostu, a im bardziej chcesz a nie czujesz tym bardziej się nakręcasz i wmawiasz sobie że na pewno dzieje się coś nie tak, niedobrze musisz trochę przystopować, a może odczuwasz je tak delikatnie że nie dajesz sobie sprawy że to dzidziuś :-)
nerwy odczuwa już twoje maleństwo, może dlatego nie czujesz tych ruchów, może to jakoś ma wpływ

spokojnie wszystko jest na pewno w porządku, ja tez nie czuję ale widzę malutkiego ma USG jak sobie kciuka ssie to mam wyrzuty po co było wcześniej się tak siebie i jego denerwować ??

dziekuje, ja na usg nie chodze lekarz mi nie robi bylam w 12 tygodniu na genetycznym i teraz pojde dopiero w 21t.c (4 listopad) ..jedynie co to przykladaja mi takie cos nie ktg do sluchania serduszka i tyle

serduszko sobie pieknie puka więc wszystko gra.

Ciesz się mamuśko! :-))

Za jakiś czas maluch da Ci tak popalić, że sie nie spodziewasz;p
chyba, że leniuszek będzie:-)

Kasiurek ups :zawstydzona/y: pomyliło mi się... ale z tego co piszesz, to możliwe, że i tym razem później poczujesz ruchy. Ja na 1,5 tyg. przed tymi właściwymi ruchami czułam jakby kopniaka, nawet pod ręką - ale to były mega wzdęcia :-p Ja maluszka widziałam w 8 tc. potem nie miałam ani usg ani nie słuchalismy tętna, kolejna wizyta w 22 tc z usg mam nadzieję ;-)

Kasiurek ups :zawstydzona/y: pomyliło mi się... ale z tego co piszesz, to możliwe, że i tym razem później poczujesz ruchy. Ja na 1,5 tyg. przed tymi właściwymi ruchami czułam jakby kopniaka, nawet pod ręką - ale to były mega wzdęcia :-p Ja maluszka widziałam w 8 tc. potem nie miałam ani usg ani nie słuchalismy tętna, kolejna wizyta w 22 tc z usg mam nadzieję ;-)
nic sie nie stalo tyle nas jest ;] ze sie myli co i jak ;]

oby oby i widze ze nie tylko ja tak malo usg mam ;]

Kasiurek - nie martw się, ja też nie czuję jeszcze ruchów i w 1wszej ciąży jakoś późno też to było, ale potem to się działo hihi taka gulka mi się przesówała że szok! hehe miałam gdzieś nawet filmik nagrany:))
a tak z innej beczki ostatnio na TLC widziałam taki filmik,że babki w USA w ogóle nie wiedziały że są w ciąży, nie czuły ruchów, miały okres,albo twierdziły że jego brak to choroby albo stresy i nagle w domu rodziły,albo na pogotowiu z bólem brzucha lekarz im mówi,że rodzi Pani dziecko a ta szok,że przecież w ciąży nie była - dla mnie hardcore jakiś..... Ja sobie nie wyobrażam,żeby nie wiedzieć że się jest w ciąży,ale wiem że takie przypadki się zdarzają bo osobiście znam taki przypadek - tu u nas w PL w mAłym miasteczku koło mnie,znam babkę,znam jej rodzinę i w ogóle... pojechała z silnym bólem brzucha bo myślała że wyrostek ma, a tu dziecko urodziła:szok:
a Wy co o tym myślicie??? wyobrażacie sobie,żę można nie wiedzieć,że się jest w ciąży???

Ciąża z zaskoczenia , wszedzie o tym ciezarne dyskutuja hehe ;-)
Nie wierze, powiem Wam niewierze zupelnie w cos takiego..
A jeszcze, ze rodza te dzieci zdrowe jak tu czlowiek tak na siebie uwaza, a te 9 miesiecy pily, palily leki braly, tachaly rzeczy itd.. No nie wiarygodne dla mnie..

reklama
Ja wierzę. Znam podobny przypadek. Dziewczyna była tak zapracowana, że na brak miesiączki nie zwróciła uwagi. Nie tyła właściwie, bo wszystko stres i praca pochłaniały. O ciąży dowiedziała się jakoś na przełomie 7/8 miesiąca tylko dlatego, że regularnie raz w roku chodziła do gina i akurat jej wizyta wypadła:-D. Jakby nie to, to możliwe, że by do końca przechodziła nieświadoma. Różne dziwne rzeczy się na tym świecie dzieją.

A z tym paleniem, noszeniem i chlaniem... Wiecie co... To może zabrzmi źle, ale tak jak wielu osobom jest cholernie trudno w ciążę w ogóle zajść, tak wielu jest bardzo trudno ciążę stracić, choćby nie wiadomo co robiły:no:. Narkomanki rodzą zdrowe dzieci, a inne dziewczyny raz w ciąży wezmą jakiś lek i po sprawie:-(.

Do góry