reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
:-D:-D:-D

Kasiurek a Ty znów panikujesz, byłas przeciez u lekarza i było wszytsko ok, więc nie panikuj, zwolnij tempo a i kopniaczki będziesz lepiej czuć ;-) Ja czuje codziennie, ale nie delikatne kopniaczki i bulgotki, nie tak intensywnie jak z Dobrusią, pod reką z jednego kopniaka czułam. Leniuszka mam, ale mże to i dobrze, bo drugiego świrusa bym nie zniosła :rofl2:

nie panikowealabym gdyby nie to ze siedze u poloznej ona mi cisniensie mierzy itd i pytanie "cyjesz ruchy" ja mowie ze nie ...hmmmmmmm to jak za pare dni ich nie bedziesz czuc to zjedz czekolade i sie polz czekaz az bedzie kopniak ;/

potem poszlam z dusza na rsmieniu do pokoju gdzie ma takie ustrostrwo co przyklada do brucha i slychac tetno i bylo od razu tuz pod pepkiem ufff wiec sie uspokoilam ale i tak ruhow brak .

Kasiurek,lastpetunia nie martwcie sie może kopniaczki są bardzo delikatne jeszcze i dlatego nic nie czujecie,ale jeszcze jest czas także na pewno sie niedługo doczekacie

kamilaedi doczekasz sie zobaczysz,jeszcze jest czas

tricia :-D ja się śmieję do męża że nasz ma po tatusiu leniuszka,bo mój lubi długo spać

Kasiurek a jak czułaś z córką? W którym tygodniu? Ja poczułam teraz tydzień szybciej, ale całkiem inaczej niż z Dobrusia i do tej pory sa inne - teraz mam więcej amortyzacji w postaci tłuszczu na brzuchu;-) - to pewnie też robi swoje i tłumi ruchy.
Chyba, że ruchy w pierwszej ciąży czułas szybciej i to juz 1-2 tyg. starsza ciąża a Ty dalej nic nie czujesz - ale tak chyba nie jest? Serduszko bije, a maluch widocznie delikatnie Ciebie smyra i nie czujesz tego. Tak czy inaczej niedługo kopniakami będziesz się cieszyć - a nerwy na pewno pomóc w odczuwaniu kopniaków nie pomogą ;-)

mi się wczoraj udało namierzyc wyczuwalnego pod ręka kopniaka - tylko leniuszek jeden raz kopnał, a potem znów :sorry2: no i żeby poczuć pod reką musze mocniej dłoń do brzuszka przyciskac inaczej tłuszcz wszystko amortyzuje :dry:

ja z Agą poczułam juz w 13 tygodniu pierwsze koniaczki i dawała nieźle popalić,teraz tak w 14 tygodniu,ale bardzo delikatne,mniej ruchliwszy jest maluch,a tłuszczyku tez sporo miałam i w poprzednich ciążach i teraz też jest

my czujemy codziennie leciutki popukiwania od wewnątrz. Z tydzień temu udało się tatuśkowi zgarnac lekkiego kopniaczka.
Bąbel kopnął tatuśka w dłoń (był to narazie najmocniejszy kopek).. czekałam na reakcje zeby sprawdzic czy poczuł...

K: "burczy Ci w brzuchu tak dziwnie?"

Uświadomiłam, że burczenie to to nie było na pewno... no i radość była.
Doczekał się, chociaż nie byłby tego świadomy sam. :-))

Teraz maluch daje o sobie znac najczęściej ok. godzinki po jedzeniu i poznymi wieczorami:-)

ps.dla zmartwionych - podpytajcie mamy, babcie, ciotki o ruchy...
moja matula poczuła dopiero ok 23 tyg..
Spokooooooojnie:-)))))

Ostatnia edycja:
a ja musze sie wam pochwalic:happy2: wczoraaj wieczorem jak juz lezalam w lozeczku i ogladalam jakis film to moj maluch dal o sobie znac :-) w pierwszej chwili nie bylam pewna bo to takie musniecie bylo ale po paru minutach nastepne i pozniej znow nastepne :-):-) superasne uczucie !!!

ja na razie wyluzowałam z tym wsłuchiwaniem się bo od zjedzonej czekolady zaczną mi zęby wypadać jak dalej tak będę się skupiać :-)

ale super że coraz więcej już czuje dość wyraźne ruchy

reklama
No gratulacje dziewczyny! :-)

Ja po tym co widziałąm na usg małym szogunie to aż sie boje jak zacznie kopać, z takim adhd to bede miała zdrowo przechlapane :-D

Do góry