reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
:-D:-D:-D

Kasiurek a Ty znów panikujesz, byłas przeciez u lekarza i było wszytsko ok, więc nie panikuj, zwolnij tempo a i kopniaczki będziesz lepiej czuć ;-) Ja czuje codziennie, ale nie delikatne kopniaczki i bulgotki, nie tak intensywnie jak z Dobrusią, pod reką z jednego kopniaka czułam. Leniuszka mam, ale mże to i dobrze, bo drugiego świrusa bym nie zniosła :rofl2:

nie panikowealabym gdyby nie to ze siedze u poloznej ona mi cisniensie mierzy itd i pytanie "cyjesz ruchy" ja mowie ze nie ...hmmmmmmm to jak za pare dni ich nie bedziesz czuc to zjedz czekolade i sie polz czekaz az bedzie kopniak ;/

potem poszlam z dusza na rsmieniu do pokoju gdzie ma takie ustrostrwo co przyklada do brucha i slychac tetno i bylo od razu tuz pod pepkiem ufff wiec sie uspokoilam ale i tak ruhow brak .

Kasiurek,lastpetunia nie martwcie sie może kopniaczki są bardzo delikatne jeszcze i dlatego nic nie czujecie,ale jeszcze jest czas także na pewno sie niedługo doczekacie

kamilaedi doczekasz sie zobaczysz,jeszcze jest czas

tricia :-D ja się śmieję do męża że nasz ma po tatusiu leniuszka,bo mój lubi długo spać

Kasiurek a jak czułaś z córką? W którym tygodniu? Ja poczułam teraz tydzień szybciej, ale całkiem inaczej niż z Dobrusia i do tej pory sa inne - teraz mam więcej amortyzacji w postaci tłuszczu na brzuchu;-) - to pewnie też robi swoje i tłumi ruchy.
Chyba, że ruchy w pierwszej ciąży czułas szybciej i to juz 1-2 tyg. starsza ciąża a Ty dalej nic nie czujesz - ale tak chyba nie jest? Serduszko bije, a maluch widocznie delikatnie Ciebie smyra i nie czujesz tego. Tak czy inaczej niedługo kopniakami będziesz się cieszyć - a nerwy na pewno pomóc w odczuwaniu kopniaków nie pomogą ;-)

mi się wczoraj udało namierzyc wyczuwalnego pod ręka kopniaka - tylko leniuszek jeden raz kopnał, a potem znów :sorry2: no i żeby poczuć pod reką musze mocniej dłoń do brzuszka przyciskac inaczej tłuszcz wszystko amortyzuje :dry:

ja z Agą poczułam juz w 13 tygodniu pierwsze koniaczki i dawała nieźle popalić,teraz tak w 14 tygodniu,ale bardzo delikatne,mniej ruchliwszy jest maluch,a tłuszczyku tez sporo miałam i w poprzednich ciążach i teraz też jest

my czujemy codziennie leciutki popukiwania od wewnątrz. Z tydzień temu udało się tatuśkowi zgarnac lekkiego kopniaczka.
Bąbel kopnął tatuśka w dłoń (był to narazie najmocniejszy kopek).. czekałam na reakcje zeby sprawdzic czy poczuł...

K: "burczy Ci w brzuchu tak dziwnie?"

Uświadomiłam, że burczenie to to nie było na pewno... no i radość była.
Doczekał się, chociaż nie byłby tego świadomy sam. :-))

Teraz maluch daje o sobie znac najczęściej ok. godzinki po jedzeniu i poznymi wieczorami:-)

ps.dla zmartwionych - podpytajcie mamy, babcie, ciotki o ruchy...
moja matula poczuła dopiero ok 23 tyg..
Spokooooooojnie:-)))))

Ostatnia edycja:
a ja musze sie wam pochwalic:happy2: wczoraaj wieczorem jak juz lezalam w lozeczku i ogladalam jakis film to moj maluch dal o sobie znac :-) w pierwszej chwili nie bylam pewna bo to takie musniecie bylo ale po paru minutach nastepne i pozniej znow nastepne :-):-) superasne uczucie !!!

ja na razie wyluzowałam z tym wsłuchiwaniem się bo od zjedzonej czekolady zaczną mi zęby wypadać jak dalej tak będę się skupiać :-)

ale super że coraz więcej już czuje dość wyraźne ruchy

reklama
No gratulacje dziewczyny! :-)

Ja po tym co widziałąm na usg małym szogunie to aż sie boje jak zacznie kopać, z takim adhd to bede miała zdrowo przechlapane :-D

Do góry