reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

Krecik mój jak byłam tydzien temu na usg ważył 2115:-) , Ewan-Augustowianka ja to ogólnie mam wrażenie że mój brzuch jest napachny do granic mozliwości:-) Corsini jak sie powtorzy że mnie tak boli to powiem gince...

reklama
Poisy ja mam KTG i USG osobno ale jednego dnia!!! Ona potrafila przez USG okreslic wage dzioecka a teraz mi mowi ze musimy poczekac!!! Bez sensu!!! A z tego twojego brzdaca niezly niemowlak sie szykuje!!!

Kreciku coś nasi chłopcy nie lubią ktg! mój robaczek też cały czas uciekał jak pielegniarki próbowały zapis robić
i później jak już do mnie podchodziły to były zielone !!  ;) ;)
ale synuś mi  w szpitalu numer wykręcił kiedyś przychodzi pielęgniarka przykłada te sondy z ktg i szuka po całym brzuchu
tętna małego a tu nic spytała mnie kiedy ostatnio czułam ruchy a ja mówię że 2 h temu więc ona dalej szuka a mi coraz cieplej się robiło w końcu kazała mi wstać z łóżka i iść 5 minut pospacerować jak ja się modliłam na tym spacerze żeby wszyystko było ok i prosiłam go obudź się kopnij mnie już normalnie miałam łzy w oczach no i jak wróciłam i się położyłam to poczułam parę kopniaczków i pielegniarka przyszła i tym razem małego znalazła od razu ale przeżyłam mówię wam  ::) ::)

Mój bobasek na ostatnim USG 11 maja ważył 1980g, a ostatnio się tak rozpycha i wierci w brzuszku, że mnie wszystko boli... ale to przyjemny ból :)

Moja córcia czasami przesadza bo strasznie mnie naciska na pecherz a ostatnio to tak mnie naciskała na dół brzucha ze myślałam że za chwilkę będą odchodzić mi wody i zacznie się poród :o jejku jak się wystraszyłam.Ale moja ginka mi powiedziała że malutka bardzo nisko jest ułozona i dlatego tak mnie czasami boli.

Iza z tym bólem w dole brzucha to normalne dzidzia coraz mniej ma miejsca i coraz bardziej jej ciasno więc i my to odczuwamy :)

Olu czkawka pojawia się gdy maleństwo połknie płyn owodniowy i czkawka jest prawidłową reakcją, znaczy, że maleństwo dobrze się rozwija :)

reklama
Moja Niunia ma codziennie czkawki nieraz po 3 razy nie wiem czy to normalne ???

Do góry