reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

No to takie właśnie pukanie mam prawie codziennie w dole brzuszka czyli maluch chyba się już odwrócił.Dzięki Megii :)

reklama
Ania - czkawke latwo odroznic od normalnych ruchow, bo ruchy nie sa rytmiczne w tych samych odstepach czasowych a czkawka, jak pisze megii, jest regularna. U mnie mala ma to od czasu do czasu, ale samo przechodzi ;D

Już megii znalazłam,zaraz ci wyslę :) No ja też czuję takie delikatne pukanie w okolicy...plecowo-odbytowej ;) więc mój mały na bank leży na głowie :)

no w końcu i mój bobasek zaczął się porzadnie ruszac na szczęście nie wali po żebrach, raczej w boczek i na szczęście tam nie boli, daje matce fory na razie

Mój maluszek od rana to bardzo szaleje aż nie mogę chodzić tak strasznie mnie kopie jak zaprowadzam córcię do przedszkola to idę prawie zgięta bo nie mogę się wyprostować od tych kopniaków.Widać że maluch ma coraz więcej siły.Kiedyś uwielbiał jak chodziłam a reraz jest odwrotnie woli jak siedzę :)

Moja glizdeczka daje czadu w różnych częściach mojego ciała, wczoraj tak mnie dziabnął w pęcherz, że myślałam że się posikam na miejscu, na żebrach też się lubi znęcać, po boczkach też kopie ale to przynajmniej nie boli.
Moje maleństwo nie ma czkawek i grzecznie w nocy śpi jeszcze ani razu mnie nie obudził :) kochany chłopczyk :)

Musze sie was doradzic....od wczoraj wieczora...nie poczulam ani jednego ruchu maluszka....tak ok 16 17..zawsze szalal...a dzis spokoj....nic sie nie dzieje....jak myslicie...czkac dalej..czy powinnam jechac to sprawdzic do szpitala...a moze poczekac do wieczora...sama juz nie wiem...martwie sie.... :(

Spróbuj się położyć w łóżeczku na boku najpierw jednym potem drugim, pokręć się tak trochę dopóki się nie obudzi mały leniwiec :) u mnie skutkuje ::)

reklama
Do góry