reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

A u mnie to jest tak roznie z tym kopaniem...
Jeden dzien kopie, nastepny nie. Potem 3 dni przerwy I kiedy zaczynam sie martwic to zaczyna zmowu buszowac ale w porach w ktorych nigdy wczesniej tego nie robil. Mowia ze dziecko ma swoje fazy na spanie I na kopanie, ale w przypadku mojego malucha ta teoria jest do d....
Zastanawiam sie dziewczyny jak wy odrozniacie poszczegolne czesci ciala, ktorymi zostajecie kopniete. Ja nie potrafie odroznic glowy od stopy, a co dopiero reke od nogi?:szok:

reklama
Zastanawiam sie dziewczyny jak wy odrozniacie poszczegolne czesci ciala, ktorymi zostajecie kopniete. Ja nie potrafie odroznic glowy od stopy, a co dopiero reke od nogi?:szok:

Ja nie potrafię :-D Tylko kończynę rozróżnię od reszty, bo to takie maleńkie uwypuklenie jest, a nie jak te większe [pupa, głowa, grzbiet??]

Mój też nie ma swoich pór do kopania - w sumie napierdziela niemal non stop :-p

u mnie mloda tez ciagle kopie... szczegolnie po posilkach... Marcelek bym mniej ruchliwy i musiaalm nasluchiwac wieczorami a tu co chwile gdzies dostaje :sorry:
i tez jak zolza tylko rozpoznaje ze to raczka lub nozka a innym razem glowka, dupka lub plecki hehehe.... ale czy to akurat glowka, czy dupka to nie wiem poprostu wieksze wypychanko jest ;-)

Aestima, Nadzieja ta większa lub mniejsza aktywność zależy od ułożenia i umiejscowienia dzidziolka w brzuchu. U mnie jest tak, że jak Mała mało kopie, biorę detektor i słyszę serduszko tak jakby z oddali i w jednym miejscu, natomiast jak kopie mnie stale słyszę jej serduszko w zupełnie innym miejscu i bardzo głośno.

Ha, zaczynam doceniać moje łożysko na przedniej ścianie! Marysia kopie naprawdę z umiarem, wszystko czuję ale bez wielkich bolesnych kopniaków.
I też nie mam pojęcia którą częścią ciała akurat dostałam, ale wiedząc że główka jest w dole to zakłądam, że te kopniaczki pod biustem są odnóżkowe:)

Wczoraj na sr położna potwierdziła moje przypuszczenia, co do ułożenia Edgarka! :-D Wypina się dupskiem, z prawej kopie, a z lewej na dole kuksańce daje łapkami - K. wyczuł nawet główkę :-D Tatusiowie słuchali serduszka przez tutkę po papierze toaletowym - frajda była, że nie wiem :-D

no ja ciekawa jestem jak mlody sie ulozyl, generalnie to wlazl na prawa strone bo az brzuch mam krzywy i naparwde strasznie sie wypycha, momentami chodzic nie moge tak po skorze raczka alba nozka napierdziela, ale zagladajac ze ciagle cos mi chodzi bo pecherzu i dole brzucha to chyba jest glowka do gory...

Zołza, ja się słucha serduszka przez tutkę po papierze toaletowym? Przykładasz normalnie i słychać??

Ja się trochę martwię, bo mały gdzieś od 4 dni b. mało aktywny... Rusza się ,a el mniej i rzadziej niż zwykle . Zastanawiam się już czy nie interweniować...

Dziewczyny, ile razy dziennie czujecie Wasze Maluszki?

Aestima...moja Malwina też jakoś mało aktywna od wczoraj....zauważyłam że jak ja jestem na wysokich obrotach to ona odpuszcza i sie leni...teraz coś zaczyna się ruszac i mnie trochę boksuje...pytałam lekarza o te ruchy i powiedział że od godz 16 tej, jeśli się położe i w ciągu godziny nie naliczę min 7 ruchów to trzeba jechać na IP

reklama
jej, to ja powinnam codziennie jechać na ip... Bo mój potrafi np. od 16 do 19 nic a dopiero po 19 harcować...

Do góry