reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

Zgadzam się z Tusen. Za wcześnie na liczenie ruchów.

Lekarz potwierdził mi, że można się do tego przyłożyć dopiero w 34-35 tc. Ale jeśli dziecko jest bardzo aktywne to nie ma potrzeby do niepokoju:)

reklama
Aestima, u mnie podobnie. Pytałam mojej ginki na ostatniej wizycie o to liczenie i powiedziała, że nie liczyć tylko obserwować czy w ogóle ruchy są :) Z Jasiem nie kazali mi liczyć.

A ja np mam jednego dnia bonanzę w brzuchu, a następnego dnia mamy ciche dni.... I tak było od początku.

Też mi się wydaje że jak czujemy nasze dzieciaczki w porach gdy jest aktywne to nie ma sensu to liczenie, pod koniec ciąży dziecko ma mało miejsca i wtedy można zwrócić uwagę czy się rusza czy nie, tutaj chyba chodzi o sytuację która by nas zaniepokoiła i wtedy można sobie policzyć te ruchy, w tym momencie nie ma co się stresować dodatkowo

reklama
Beniu jest coraz bardziej silniejszy bo czasami mam wrażenie że się przebije przez brzuch i ucieknie :) ale nawet jak zaboli to fajne uczucie :)

Do góry