reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

Czy czujecie czasmi takie drgania w brzuchu???Tak jakby dziecko,bo to chyba dziecko robi ,tylko nie wiem zabardzo czemu???

Ja też odczuwam czasami drgania dziwne ale to co innego niż czkawka.Podczas czkawki czuję ,że mała równomiernie podskakuje co kilka sekund np a tu w tej wibracji jest nagle "wibracja" raz i cisza a czasem dwukrotna "wibracja" pod rząd i dalej już spokój.Tak jakby mi ktoś komórkę do brzucha na chwilę włożył!!:szok:
Moja malutka dzisiaj w gościach strasznie aktywna była do tego stopnia ,że ciotki widziały siedząc na przeciw mnie jak mi brzuch skacze :-D

reklama
Ja czkawki jeszcze nie zauważyłam, albo jej po prostu nie odróżniam :-(
Moja dziś mi nie dała rano spać, od 6 już zaczęła łobuzować w brzuchu. W ogóle ostatnio jest bardzo aktywna, w pracy gdy na chwilę usiądę do uzupełniania dziennika czuję jak brzuch obija mi się o biurko, tak Weronika szaleje ;-)

katamisz komórka w brzuchu:-Ddobre ja też bym to tak określiła
trasia mało przyjemne ,rzeczywiście tylko ja jakoś nie skojarzyłam że to czkawka i pierwsza myśl że może coś złego z dzieckiem się dzieje.

Moje dziś mało spało,trochę czkało i troche się bawiło w nocy.

Co do czkawki to na razie jej nie odczuwam. Za to pamiętam jak Jasiek ją miał. Tylko, że ciąża już była bardziej zaawansowana, młody leżał głową do dołu i powiem Wam, że mnie po prostu szlag jasny trafiał jak on tą czkawkę dostawał. Naprawdę nieprzyjemne i wkurzające to było :zawstydzona/y:

reklama
Faktycznie, ja raz przeżyłam już czkawkę Młodej chyba właśnie główką w dół i zupełnie nie wiedziałam co z sobą zrobić.:szok:

Do góry