reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

No to u mnie wczoraj to odwrotnie było. Malutka była cichutka i spokojniutka, aż się trochę zaniepokoiłam, wieczorem dopiero dała mi znać, ze wszystko jest w porządku, bo zaczęła się ruszać i chyba zmieniała pozycję, nie czułam kopniaków tylko tak jakby mnie ktoś od środka masował. Dziś za to od 5 już harcuje i nadrabia wczorajsze zaległości :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej laski, moja córa wczoraj była wyjątkowo grzeczna na pomiarach :-) na początku spała, ale potem leniwie poruszała kończynami
całej pupy w rozkroku nie pokazała niestety ale poniewaz nic sie nie majtało to w dalszym ciągu lekarz potwierdził damska pleć

polozenie ma głowką w strone kanału rodnego lewostronne i na lozysku z tyłu :)
buszuje zazwyczaj jak jestem w spoczynku, po sniadanku sobie nozkami rowerek robi i poznym wieczorem jak mamusia usiluje zasnąc hehe

Młoda różnie. Czasami nieźle daje czadu, jakbym czkawkę w brzuchu miała. Czy zaczepia mnie rączką czy nóżką nie jestem w stanie stwierdzić :no:

beniu chyba jeszce nie jest polozony głowkowo bo roznie czuje dupke i kopanie...ciekawe jak bedzie ulozony w 20 tygodniu ,jeszcze normalnie

A moj Benek tak dawal w czwartek nad ranem, ze niespalam od 4. Superrrr))) Nawet tatusia obudzilam zeby mogl tego doswiadczyc, ale on jakis gruboskorny i nic nie czu:(

Forever Twoja Krysia :-) albo jest taka spokojniutka albo nie przyszedl jeszcze czas, żeby Ciebie budziła. Jeszcze się tego doczekasz :-)

forever u mnie to jest tak, ze obudze sie w srodku nocy ni z tego ni z owego, otworze oczy i zaraz czuje, ze mnie kopie, wiec tak generalnie nie pamietam tego pierwszego kopniaka ktory mnie obudzil, bo jeszcze jestem w stanie pezebudzenia, ale jestem pewna, ze to to ;)))))))))

Czy ja nieczuła jestem czy Młoda zbyt nieśmiało bryka, ale nigdy jeszcze Jej się nie udało mnie obudzić. :tak:
forever mój Synek też mnie jeszcze nigdy nie obudził, ale to pewnie dlatego, ze pierwsza wstaje moja... córcia:) i Młody nie ma szans się wykazać;-)w ogóle, jak sobie przypomnę moje wysypianie się do 11 w 1 ciąży, a teraz, to...aż żal mi mnie;-)

reklama
Nadzieja ;-) -a w tej wersji to tak :-) Jak tylko zaczynam wracać z krainy Morfeusza to czuję jak mi Młoda chlupie w brzuchu :-D
andariel - wszystkie koleżanki mówią, żeby się w ciąży wysypiać a ja jakoś nie mogę zbyt długo - widać zresztą ;-) szybciej się położę wcześniej niż pośpię dłużej. Może to stad, że podświadomie wiem ile mam rzeczy do zrobienia i innych obowiązków iż nie jestem w stanie się wylegiwać
saffi - czyli wszystko przede mną :laugh2:

Do góry