Dagamit, nie stresuj się - spróbuj znaleźć pozytywne strony tej sytuacji. Ja bardzo odczuwam ruchy malucha, niektóre kopniaki bywają już bolesne[mój próg musi być niski]. Bywa też tak, że niuniek skacze mi po pęcherzu i nie dość, że jest to nieprzyjemne, to jeszcze muszę przez to częściej latać do łazienki Aż się boję, co będzie, kiedy nóżki zaczną sięgać żeber...
reklama
zolza, kati wiem, że najważniejsze jest, żeby mała dobrze się rozwijała, ale chciałabym też troszkę uroków tej ciąży zaznać, a do nich z pewnością należy kopiący dzieciaczek :-)
mam nadzieję kati, że ta gróboskórność kiedyś się skończy i zarówno ja jak i mój mąż wreszcie poczujemy (i zobaczymy) dzidzię ;-)
mam nadzieję kati, że ta gróboskórność kiedyś się skończy i zarówno ja jak i mój mąż wreszcie poczujemy (i zobaczymy) dzidzię ;-)
traschka
Mama Marysi
dagamit wiem co czujesz, ja też zaczęłam późno odczuwać ruchy. Tutaj już większość pisałą o zabawach z tatą a ja poczułam coś raz na tydzień i to ledwo ledwo. U mnie przeskok był nagły i gigantyczny. Myslę, że mała musiała się inacej ułożyć i juz drugi tydzień czuję wyraźne kopniaki. Ale o zabawach z nami dalej nie ma mowy, ledwo przyłożę rękę do brzucha - cisza... wiem jakie to irytujące i stresujące dla ciebie. Może lepiej odpuść sobie ten wątek na jakiś czas? Niepotrzebnie będziesz się nakręcać...
mysia23
mama dwójeczki
Może i ruchy maluszków są bolesne, często poprostu nieprzyjemne ze względów wiadomych - nikt by nie chciał, żeby mu nogę w żołądek wsadzał, itp. ale ja pamiętam jak mi smutno było jak w brzuszku sie pusto zrobiło...eah, super, ze czuje znowu jak jakaś mała istotka mnie informuje "mamusiu ja tu jestem"
tusenfryd18
Fanka BB :)
Dagamit Widocznie dziewczynki są bardziej delikatniejsze i oszczedzaja swoje mamy.
Ja myślałam że tą ciąże poczuje wcześnie bo to druga.....poczułam zaledwie pare dni wcześnie niż pierwszą i to beż wiekszych szaleństw.
Kiedy dziewczyny pisały o falujących brzuchach ja z trudem dopatrywałam sie tych pierwszych kopniaczków.Do tej pory mój malzonek może raz poczuł ruch a tak to kopie mnie po moich organach co czuje w środku a na zewnątrz jest nie odczuwalne.
Zdecydowanie muszę napisać że dziecię moje kopie inaczej niż mój pierwszy syn.
Ja myślałam że tą ciąże poczuje wcześnie bo to druga.....poczułam zaledwie pare dni wcześnie niż pierwszą i to beż wiekszych szaleństw.
Kiedy dziewczyny pisały o falujących brzuchach ja z trudem dopatrywałam sie tych pierwszych kopniaczków.Do tej pory mój malzonek może raz poczuł ruch a tak to kopie mnie po moich organach co czuje w środku a na zewnątrz jest nie odczuwalne.
Zdecydowanie muszę napisać że dziecię moje kopie inaczej niż mój pierwszy syn.
katamisz
Fanka BB :)
Ja też wczoraj wieczorem poczułam nadmierną pobudliwość mojego dzieciątka... Jejku tak mnie tłukła od środka!!Bolało aż...w dodatku dziwne bo leżałam na boku a taką pozycję powinna lubić...Ale pamietam ,że Igor też mnie tłukł od środka bardzo mocno!!!I urodził się bardzo silny!!!Lekarze w szoku byli bo miał bardzo silny kark i od urodzenia walczył z podtrzymywaniem główki...mówili ,że mam bardzo silne dziecko!!
reklama
Dzastina222
Czekam..
O wczoraj to chyba był dzień nadpobudliwości..
Ze względu iż Oliwier jest w pozycji główkowej to tak mi wczoraj stopami wymasował śledzione, wątrobe i żołądek że usiedzieć nie mogłam.. normalnie czułam jak mi się żebra po lewej stronie podnoszą.. oczywiście nie mocno ale do przyjemności to nie należy szaleniec mały!
Ze względu iż Oliwier jest w pozycji główkowej to tak mi wczoraj stopami wymasował śledzione, wątrobe i żołądek że usiedzieć nie mogłam.. normalnie czułam jak mi się żebra po lewej stronie podnoszą.. oczywiście nie mocno ale do przyjemności to nie należy szaleniec mały!