reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych Maleństw

Ja też zaczynam odczuwć ruchy coraz częściej, czuję je codziennie - raz dłużej, raz krócej.. na ogół po śniadaniu, w ciau dnia kilka razy i wieczorem :) i jest tak jak piszecie - jak chcę się przyczaić i wołam męża, to Emila się uspokaja, jakby wiedziała, że czaimy się na nią ;) wczoraj udało się poczuć chwilę mojemu mężowi delikatne ruchy :) ale stwierdził, że się obraża, bo mała celowo się nie rusza, jak on podchodzi ;) wszystko dopiero się rozkręca, jeszcze będziemy ze śmiechem wspominam te czasy dziewczyny, jak wyczekujemy choć sekundowych ruchów :)

reklama
a mój mały chyba sie odwrócił, bo wcześniej czułam ruchy wyraźnie przy skórze a teraz czuję jak mnie ładuje po organach wewnetrznych :baffled:

u mnie różnie, ja już jednak zazdroszcze regularnych mocnych kopniaków :p nawet jeśli bolą. u mnie wlasciwie codziennie teraz cos czuje, ale czasem jest to jeden mały kopniaczek, a czasem szalenstwa przez pół dnia

u mnie też chyba do środka dzidzia odwrócona bo czuje jakby od wewnatrz na narządach, a dzisiaj jakoś tak kopało, że aż pod żebrami czułam więc nieźle gdzieś musiało trafiać że się echem tak odbijalo po całym brzuchu. Ale najczęściej czuje na dole nad pęcherzem :)

U mnie Młode obraca się chyba z 500 razy na dobę :/ Raz uderza po brzuchu z prawej strony, po minucie z lewej, potem znowu wyżej, potem dostaję kopa w pęcherz, potem znowu w brzuch...
Ja nie wiem, kiedy to Dziecko śpi... Już widzę jutrzejsze usg - jak się będzie tak wiercić, to pani dr osiwieje zanim wszystko zbada ;)

Ale wiecie co? To jest jednak najfantastyczniejsze uczucie te kopniaczki :) Za każdym razem gdy po dłuższej przerwie coś poczuję to aż sama do siebie się śmieję :)

a mój siedzi spokojnie, rusza się sporadycznie... już 20 tydzień minął a tak mało się tam dzieje, martwię się... :(

reklama
Do góry