reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych Maleństw

malutka_ja87 jedna z zimną krwią prawidłowe podejście a my wszystkie w gorącej wodzie kąpane-raz poczujemy a potem już się na kolejne doczekać nie możemy a to przecież nie całe 300g ileż to nasze maleństwo może mieć siły na kopanie nas:)

Moje dziecię to musi mieć mega kopa - dzisiaj już było widać gołym okiem jak mamę pokopuje po brzuchu :-) tak mi skóra się trzęsła jak galareta,a że tych kopów było z 8 pod rząd to śmiesznie to wyglądało :-D

reklama
Ainhoa to bardzo możliwe że to właśnie dzidzia. Ja też na początku czułam głównie w takiej pozycji półsiedzącej. Na leżąco zawsze była cisza. No i na początku rzeczywiście takie bulgotania, ale takie raczej delikatne. No i najbardziej mnie wkurzało to że pojawiały się na chwile - zabulgotało raz czy dwa a potem cisza. A ja siedziałam i wyczekiwałam żeby się powtórzyło żebym mogła się bardziej "wsłuchać" czy to na pewno nie jelita. Ale oczywiście nic się nie działo. A pojawiało się zawsze wtedy kiedy się nie spodziewałam no i ciężko mi było to zinterpretować. Potem było trochę dni przerwy w bulgotaniu, a potem pojawiły się już takie bardziej wyraźne pukania. No i teraz nie mam już wątpliwości, że Tymuś szaleje mi w brzuszku. I z każdym dniem mam wrażenie że robi to coraz częściej :-)

No właśnie, pojawiło się trzy razy i przestało, a szkoda, bo chciałam tatusiowi pokazać:) Ja jestem pewna, że to nie były jelita, bo to było tak pośrodku brzucha, poniżej pępka:D

no dziewczynki a u mnie jeszcze jak gdzies ide to nagle cos sie potrafi mojemu dzieciatku nie spodobac i zaczyna sie tak wiercic ze automatycznie czuje ze sie posikam na ulicy, czuje jak sie wierci, juz na calego, moja corcia tez tak sie ruszala, ja musze jakies zywotne dzieci rodzic :)

a mi dziś pani doktor powiedziała, że mam sie kompletnie nie martwić tym że w 21tyg nie czuje , bo czuć nic jeszcze nie musze i ze jak wczesniej czułam to w ogole moglo mi sie tylko wydawac...

wpoprzedniej ciazy w 20 tyg to caly brzuch mi falowal juz dawno:p teraz czuje tylko delikatne smyrniecia od czasu do czasu:p chyba naprawde sporo tluszczu mi zostalo na tym brzucholu:D:p

ilona24 to na pewno były sygnały małej na 10000%, masz rację :) wczoraj późnym wieczorem lekko wygięłam brzuch i pewnie dzidzi coś nie podpasowało, bo ze 3 razy poczułam wyraźnie w lewym boku jakby gulę krążącą z lewej na prawą :) pierwszy raz poczułam wyraźne ruchy córci :):) zawołałam mężulka i trzymał rękę w tym samym miejscu i też dwa razy poczuł :):):) udało się! teraz pewnie będzie cisza jakiś czas, ale ważne, że już poczuliśmy :) co do ruchów, to naprawdę nie ma reguły..można nawet w 24.tyg dopiero poczuć, więc spokojna główka dziewczyny! ;)

reklama
Wczoraj wieczorem jak już zasypiałam coś pukało w lewy bok na dole, dwa puknięcia, potem trzy, aż się przebudziłam, czekałam na więcej, ale się nie doczekałam, nie wiem, czy to już to?

Do góry