reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

Moje dziecię leży sobie w poprzek i powiem wam,że kopie mnie po jajnikach i zaczyna to być na prawdę bolesne. Wiecie co jest fajne ,że po raz kolejny przekonałam się o tym,że nasze dzieci słysza muzykę i mają swoje ulubione kawałki mój maluch lubi fikać przy Rubiku:)

reklama
Moje dziecię leży sobie w poprzek i powiem wam,że kopie mnie po jajnikach i zaczyna to być na prawdę bolesne. Wiecie co jest fajne ,że po raz kolejny przekonałam się o tym,że nasze dzieci słysza muzykę i mają swoje ulubione kawałki mój maluch lubi fikać przy Rubiku:)

zaraz zacznie klaskać :p

u mnie nadal cisza...

ddaga- to na 10000000% dzidzia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja mam tak bardzo czesto , ale przewaznie sa to kopniaczki albo smeranie łapkami na samym dole brzucha bo mój bąbel lezy główką w dół :-)

tym kobietką co jeszcze nie czują zyczę cierliwosci, to juz niedługo :)

a ja niby zaczelam czuć jak bylam na tym etapie co Ty k8libby chyba mniej wiecej, a teraz od tygodnia nic. i co mi z tego przyszlo? teraz tylko wielkie zmartwienie, ze czemu juz nie czuje. zreszta chyba nie jestem jedyna na forum z tym problemem.

hmn u mnie cisza od prawie tygodnia:) tak to bywa na poczatku:-) wzeszlej ciazy brzuszek plaski idealnie to i ruchy wyrazne:D tluszczyk zostal teraz to dzidzia sie chowa:-D

malutka_ja87 jedna z zimną krwią prawidłowe podejście a my wszystkie w gorącej wodzie kąpane-raz poczujemy a potem już się na kolejne doczekać nie możemy a to przecież nie całe 300g ileż to nasze maleństwo może mieć siły na kopanie nas:)

Ja póki co też nie czuję i chyba tak szybko nie poczuję, bo po 1 boli mnie brzuch od początku ciąży, a po drugie ja czuję w brzuchu bicie swojego serca, więc trudno mi poczuć lub zobaczyć ruchy maleństwa;p

Siedziałam tak sobie na kanapie, ale tak jakby pół leżałam i coś mi się zaczęło... ee bulgotać w brzuchu, tak ze 3 razy pod rząd;p Czy to już kopniaki?;> Aż na brzuchu widziałam:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ainhoa to bardzo możliwe że to właśnie dzidzia. Ja też na początku czułam głównie w takiej pozycji półsiedzącej. Na leżąco zawsze była cisza. No i na początku rzeczywiście takie bulgotania, ale takie raczej delikatne. No i najbardziej mnie wkurzało to że pojawiały się na chwile - zabulgotało raz czy dwa a potem cisza. A ja siedziałam i wyczekiwałam żeby się powtórzyło żebym mogła się bardziej "wsłuchać" czy to na pewno nie jelita. Ale oczywiście nic się nie działo. A pojawiało się zawsze wtedy kiedy się nie spodziewałam no i ciężko mi było to zinterpretować. Potem było trochę dni przerwy w bulgotaniu, a potem pojawiły się już takie bardziej wyraźne pukania. No i teraz nie mam już wątpliwości, że Tymuś szaleje mi w brzuszku. I z każdym dniem mam wrażenie że robi to coraz częściej :-)

k8libby na pewno już wkrótce się doczekasz. Ja te wyraźniejsze ruchy poczułam tak na przełomie 18/19 tygodnia.

Do góry