reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych Maleństw

reklama
to ja muszę zapytać czy to co czułam w nocy to dzidzia:) Otóż:
Około 2 cm poniżej pępka i 2 cm od tego w prawo poczułam w nocy najpierw ucisk na powierzchni około 1 cm trwający ładnych kilka sekund a potem dwa ... hmmm takie uczucie jakby mnie ktoś dwa razy dźgnął palcem. Czy to mogłabyć dzidzia??

to ja muszę zapytać czy to co czułam w nocy to dzidzia:) Otóż:
Około 2 cm poniżej pępka i 2 cm od tego w prawo poczułam w nocy najpierw ucisk na powierzchni około 1 cm trwający ładnych kilka sekund a potem dwa ... hmmm takie uczucie jakby mnie ktoś dwa razy dźgnął palcem. Czy to mogłabyć dzidzia??

milionka - a Ty umysł ścisły jesteś może? :-D

milionka wydaje mi sie ze to byla dzidzia;) ja takie cos nazywam tykaniem bo to uczucie przypomina wlasnie jakby tykanie kogos palcem. jak sie wsluchasz w swoje cialo to bedziesz wiedziala czy to dzidzia, zreszta intuicja Ci podpowie ze ,,to juz to'':-)

milionka wydaje mi sie ze to byla dzidzia;) ja takie cos nazywam tykaniem bo to uczucie przypomina wlasnie jakby tykanie kogos palcem. jak sie wsluchasz w swoje cialo to bedziesz wiedziala czy to dzidzia, zreszta intuicja Ci podpowie ze ,,to juz to'':-)

Tak mi właśnie podpowiada umysł ale ja straszny niedowiarek jestem jeżeli chodzi o rzeczy na których mi strasznie zalezy:) Dziwny ze mnie człowieczek :p

No to ja też mogę chyba oficjalnie powiedzieć że od jakiegoś tygodnia czuję moją dzidzię. Z każdym dniem wydaje mi się że coraz częściej. Chociaż to zależy od dnia i od tego co robię. Niestety nie czuję tego jeszcze tak dokładnie na zewnątrz, bo zawsze jak położę rękę na brzuchu to się uspokaja. Więc mój M. niestety też jeszcze nie poczuł a wieczorem zawsze mi rękę na brzuszku trzyma. Ale mam takie przeczucie że jeszcze parę dni i będzie widać. A jutro mam nadzieję że pooglądamy te fikołki na usg. Zawsze jak jestem na badaniu to nasza dzidzia trochę leniwa jest i nie wierci się za bardzo. Ale mam nadzieję że jutro będzie inaczej. Chyba zjem specjalnie batonika przed wyjściem do lekarza :-)

reklama
Do góry