reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych Maleństw

reklama
to ja muszę zapytać czy to co czułam w nocy to dzidzia:) Otóż:
Około 2 cm poniżej pępka i 2 cm od tego w prawo poczułam w nocy najpierw ucisk na powierzchni około 1 cm trwający ładnych kilka sekund a potem dwa ... hmmm takie uczucie jakby mnie ktoś dwa razy dźgnął palcem. Czy to mogłabyć dzidzia??

to ja muszę zapytać czy to co czułam w nocy to dzidzia:) Otóż:
Około 2 cm poniżej pępka i 2 cm od tego w prawo poczułam w nocy najpierw ucisk na powierzchni około 1 cm trwający ładnych kilka sekund a potem dwa ... hmmm takie uczucie jakby mnie ktoś dwa razy dźgnął palcem. Czy to mogłabyć dzidzia??

milionka - a Ty umysł ścisły jesteś może? :-D

milionka wydaje mi sie ze to byla dzidzia;) ja takie cos nazywam tykaniem bo to uczucie przypomina wlasnie jakby tykanie kogos palcem. jak sie wsluchasz w swoje cialo to bedziesz wiedziala czy to dzidzia, zreszta intuicja Ci podpowie ze ,,to juz to'':-)

milionka wydaje mi sie ze to byla dzidzia;) ja takie cos nazywam tykaniem bo to uczucie przypomina wlasnie jakby tykanie kogos palcem. jak sie wsluchasz w swoje cialo to bedziesz wiedziala czy to dzidzia, zreszta intuicja Ci podpowie ze ,,to juz to'':-)

Tak mi właśnie podpowiada umysł ale ja straszny niedowiarek jestem jeżeli chodzi o rzeczy na których mi strasznie zalezy:) Dziwny ze mnie człowieczek :p

No to ja też mogę chyba oficjalnie powiedzieć że od jakiegoś tygodnia czuję moją dzidzię. Z każdym dniem wydaje mi się że coraz częściej. Chociaż to zależy od dnia i od tego co robię. Niestety nie czuję tego jeszcze tak dokładnie na zewnątrz, bo zawsze jak położę rękę na brzuchu to się uspokaja. Więc mój M. niestety też jeszcze nie poczuł a wieczorem zawsze mi rękę na brzuszku trzyma. Ale mam takie przeczucie że jeszcze parę dni i będzie widać. A jutro mam nadzieję że pooglądamy te fikołki na usg. Zawsze jak jestem na badaniu to nasza dzidzia trochę leniwa jest i nie wierci się za bardzo. Ale mam nadzieję że jutro będzie inaczej. Chyba zjem specjalnie batonika przed wyjściem do lekarza :-)

reklama
Do góry