reklama
mucha_nie_siada
Fanka BB :)
a ja śpię na brzuchu . Z Lilką byłam taka sumienna i tylko lewy boczek, a teraz uwalam się na brzuchu i tyle. Tzn. podkładam kołdrę czy coś pod jedną nogę, lekko amortyzując ;-)
mucha_nie_siada
Oli.B ale ja nic na to nie mogę, nawet jak się zmuszam żeby spać na boku to budzę się na brzuchu.. no w sumie bardziej pół-brzuchu, bo jakbym całkowicie na brzuch się uwaliła to pewnie bym twarzą do poduszki nie dosięgała
Marcelinaa
ja tez pracuje..i choc bywaja gorsze dni to chyba wole to niz siedzenie w domu, doszukiwanie sie objawowo i dolegliwosci. Mam wrazenie ze dzieki temu ze pracuje jestem bardziej aktywna i miej mi rzeczy dokucza...
ja mam na odwrót.. jak pracowałam i siedziałam 8 godz na tym pieprzonym krześle to się gorzej czułam a jak wróciłam do domu to już na nic nie miałam siły.. teraz mi dużo lepiej a w domu wreszcie zaczyna wyglądać tak jak ma wyglądać a i żywimy się znacznie lepiej- bo i wiecej czasu jest na to..
co do spania na plecach to owszem polecane jest spanie na boku (lewym) ze wzgledu na lepsze ukrwienie macicy. Jest ono polecane takze u osob ze sklonnoscia do zylaków itp. Aczkolwiek nie jest wcale zabronione by spac na plecach, zwlaszcza w III trymestrze, wtedy nawet jest polecane takie spanie z nogami uniesionymi nieco wyżej :-)
Ojej, ja jak zwykle jak stara ciotka sie madruję ale pisze tylko to co przeczytałam ;-)
Ojej, ja jak zwykle jak stara ciotka sie madruję ale pisze tylko to co przeczytałam ;-)
LANA
ja sypiam jak się da czyli raz na lewym ,raz na prawym boczku i czasami na pleckach tak na zmianę ,nigdy na brzuchu -boję się ,żebym małego uszkodziła,ale zawsze spałam na brzuchu to moja ulubiona pozycja do spania ale w ciąży musiałam sobie darować.Nie mogę spać na jednym boku bo drętwieje mi cała strona ,więc w ciągu całej nocy wiercę się i zmieniam 50 x pozycję
Co do ruchów maleństwa to mój synulek bardzo wcześnie dał o sobie znać i od początku był bardzo aktywny i tak jest do teraz wierci się na maxa-teraz to takie już bardzo silne ruchy i wybrzuszenia ,falowania i otrzepywania jak to fajnie określiłyście.Aktywny jest całą dobę w nocy również,czasami aż mnie budzi .Oczywiście sypia również ma takie małe przestoje ,ale ogólnie jest bardzo aktywny.
Co do ruchów maleństwa to mój synulek bardzo wcześnie dał o sobie znać i od początku był bardzo aktywny i tak jest do teraz wierci się na maxa-teraz to takie już bardzo silne ruchy i wybrzuszenia ,falowania i otrzepywania jak to fajnie określiłyście.Aktywny jest całą dobę w nocy również,czasami aż mnie budzi .Oczywiście sypia również ma takie małe przestoje ,ale ogólnie jest bardzo aktywny.
Nikos
Mama Kuby i Leny
Ha ha:-) ja też uwielbiałam spać na brzuchu, co noc ta pozycja gwarantowała mi przespaną noc :-(ja też śpię na plecach chociaż nie powiem,że jest mi wygodnie... Całe zycie zasypiałam na brzuchu ale teraz jakby się nie da
Co do spania na plecach to gdzieś to wyczytałam na necie, jakaś pani położna się wypowiadała.
Też wolałabym, żeby to nie było jakieś ważne bo nieraz jedyną pozycją, kiedy nie bolą mnie biodra i moje spojenie ł. jest właśnie spanie na plecach.
reklama
Ja teżsratatata :-)
ja śpię na plecach 70 % i na prawym boku 20 % .. na lewym drętwieje mi kręgosłup i nogi
No a moją ulubioną pozycją jest na brzuchu- tzn było przed ciążą.
Podziel się: