reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

reklama
a ja śpię na brzuchu :-D. Z Lilką byłam taka sumienna i tylko lewy boczek, a teraz uwalam się na brzuchu i tyle:-D. Tzn. podkładam kołdrę czy coś pod jedną nogę, lekko amortyzując ;-)

Oli.B ale ja nic na to nie mogę, nawet jak się zmuszam żeby spać na boku to budzę się na brzuchu.. no w sumie bardziej pół-brzuchu, bo jakbym całkowicie na brzuch się uwaliła to pewnie bym twarzą do poduszki nie dosięgała :-D

ja tez pracuje..i choc bywaja gorsze dni to chyba wole to niz siedzenie w domu, doszukiwanie sie objawowo i dolegliwosci. Mam wrazenie ze dzieki temu ze pracuje jestem bardziej aktywna i miej mi rzeczy dokucza...

ja mam na odwrót.. jak pracowałam i siedziałam 8 godz na tym pieprzonym krześle to się gorzej czułam a jak wróciłam do domu to już na nic nie miałam siły.. teraz mi dużo lepiej a w domu wreszcie zaczyna wyglądać tak jak ma wyglądać a i żywimy się znacznie lepiej- bo i wiecej czasu jest na to..

co do spania na plecach to owszem polecane jest spanie na boku (lewym) ze wzgledu na lepsze ukrwienie macicy. Jest ono polecane takze u osob ze sklonnoscia do zylaków itp. Aczkolwiek nie jest wcale zabronione by spac na plecach, zwlaszcza w III trymestrze, wtedy nawet jest polecane takie spanie z nogami uniesionymi nieco wyżej :-)
Ojej, ja jak zwykle jak stara ciotka sie madruję :zawstydzona/y: ale pisze tylko to co przeczytałam ;-)

ja sypiam jak się da czyli raz na lewym ,raz na prawym boczku i czasami na pleckach tak na zmianę ,nigdy na brzuchu -boję się ,żebym małego uszkodziła,ale zawsze spałam na brzuchu to moja ulubiona pozycja do spania ale w ciąży musiałam sobie darować.Nie mogę spać na jednym boku bo drętwieje mi cała strona ,więc w ciągu całej nocy wiercę się i zmieniam 50 x pozycję:tak:
Co do ruchów maleństwa to mój synulek bardzo wcześnie dał o sobie znać i od początku był bardzo aktywny i tak jest do teraz wierci się na maxa-teraz to takie już bardzo silne ruchy i wybrzuszenia ,falowania i otrzepywania jak to fajnie określiłyście.Aktywny jest całą dobę w nocy również,czasami aż mnie budzi .Oczywiście sypia również :-Dma takie małe przestoje ,ale ogólnie jest bardzo aktywny.

ja też śpię na plecach chociaż nie powiem,że jest mi wygodnie... Całe zycie zasypiałam na brzuchu ale teraz jakby się nie da:(
Ha ha:-) ja też uwielbiałam spać na brzuchu, co noc ta pozycja gwarantowała mi przespaną noc :-(

Co do spania na plecach to gdzieś to wyczytałam na necie, jakaś pani położna się wypowiadała.
Też wolałabym, żeby to nie było jakieś ważne bo nieraz jedyną pozycją, kiedy nie bolą mnie biodra i moje spojenie ł. jest właśnie spanie na plecach.

reklama
sratatata :-)
ja śpię na plecach 70 % i na prawym boku 20 % .. na lewym drętwieje mi kręgosłup i nogi :tak:
Ja też
biggrin.gif

No a moją ulubioną pozycją jest na brzuchu- tzn było przed ciążą.

Do góry